Analyser

Redaktionen tycker till – ”Byta bort Brees..”

Ny vecka väntar och redaktionen har fått säga sitt. Vilket försvar är starkast? Vad vill man göra med Saints? Vad tycker man egentligen om att NFL säljer ut matcher runt om i världen?

Vad tog du med dig från veckan som gick?

Daniel Croona: Att Bradford måste vara en av ligans bästa quarterbacks, om man ser till hur mycket han saknades mot Steelers. Vikings måste verkligen försöka få tillbaka honom till varje pris, man klarar sig inte med Case Keenum i fyra veckor till. Tar även med mig att gammal är äldst gäller fortfarande; Tom Brady, Aaron Rodgers och Drew Brees är topp 3 i passing yards efter två veckors spel.

Magnus Ornhammar: Att det var en del bubblor som sprack snabbt. Vikings var inte alls så bra utan Bradford och mot ett starkt försvar, Jaguars var inte alls så bra när de, som väntat, behövde spela från underläge och använda Bortles pass(o)förmåga, Bears var inte alls på rätt väg som det såg ut mot Atlanta i omgång ett. Trenden med lite anfallspoäng fortsätter och det verkar osannolikt att det, som de senaste säsongerna, är flera lag på 5-0 eller till och med 6-0 när vi väl kommer dit.

Lars Thorman: Vikten av en offensiv linje som i varje fall är okej går inte att blunda för. Seahawks och Giants har ett tufft är framför sig med det skräp man jobbar med. Elit är inte ett måste, men man kan inte strunta i vikten att ha en fungerande sköld för sitt offensiv.

Mattias Olsson: Att första veckan för lag som Giants, Broncos, Lions och Seahawks kanske inte bara var en slump. Lagens olika styrkor och svagheter börjar falla på plats. 

Per Fogelin: Ja, bra fråga. En del lag tog sig i kragen, medan andra fortsatte att underprestera rejält. Få poäng. Inte direkt spännande matcher. Hur är det med årets underhållningsvärde egentligen?

Richard Olsson: Att Denver Broncos onekligen är ett lag att räkna med i år. Många såg dem som det svagaste laget i AFC West, men när de krossade Dallas i helgen så visade de musklerna.

Magnus Adolfsson: Marshawn Lynch´s dans på sidlinjen mot Jets. De är få människor som har den där förmågan att dra med sig alla runt sig, Lynch är en sådan person. Hans personlighet ger Raiders ett lyft och ser till att alla fans har det jäkligt kul, oavsett lagsympatier. Det känns som att Beast Mode är genuint lycklig i Oakland, det gör mig lycklig.

 

Marshawn gör inte längre saker för att slippa böter, han gör det för att han vill.   (Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Saints går 0-2 för fjärde året i rad, vad skulle du göra om du fick vara kung över Saints för en dag?

Daniel Croona: Om jag får en dag på mig skulle jag byta ut scouting-kåren och deras GM. Saints draftar för dåligt och som resultat av det kastar man bort alldeles för mycket pengar på free agents.

Magnus Ornhammar: Kicka head coach Sean Payton och även Adrian Peterson om den sistnämnde inte inser sin roll snabbt. Organisationen behöver en ny boost och Payton har inte levererat några bra resultat på flera år nu. Att starta 0-2 fyra år i rad ger väldigt små chanser för slutspel, och borde ge små chanser för en förlängning av tränarkontraktet.

Lars Thorman: Jag hade antagligen fortsatt gräva det djupa hålet då jag i mångt och mycket tror på det man gör och är lika förvånad varje gång. Men jag hade kanske inte investerat lika mycket i springspelet och istället lagt pengarna på andra sidan line of scrimage. 

Mattias Olsson: Jag skulle försöka byta bort Brees, om vi fick bra kompensation, och sparka både ledning och tränare. Sedan skulle jag bygga om. Målet kan inte vara att gå 7-9 varje år.

Per Fogelin: Saints behöver väl ett försvar till att börja med och de löser dem inte i en handvändning. Framåt får de snart tillbaka Snead som kanske kanske kan ge Brees ytterligare ett familjärt alternativ. Brees kommer få fart på detta. Låt han hållas bara…

Richard Olsson: Bränt ner och börjat om. Skeppat iväg Brees för lite draftval, gjort mig av med Sean Payton och anställt Joey Clinkscales från Raiders som GM. Han har haft stort inflytande i Raiders pånyttfödelse. Det behövs ny frisk luft i den där organisationen.

Magnus Adolfsson: Det är dags att inse att man nått vägs ende med Payton och Brees. Trejda Brees till någon desperat pretender, Jaguars kanske, för draftval, sparka Payton efter säsongen och låt någon ny försöka. Divisionen är tuff och Saints kommer få det svårt att konkurrera närmaste säsongerna med tanke på Falcons, Buccaneers och Panthers, passa på att bygga om.

Psst, redaktionen kommer byta bort dig”. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

 

Panthers har endast släppt ett field goal per match och Ravens snittar 5 turnovers per match, vilket försvar har imponerat mest?

Daniel Croona: Panthers och Ravens har sett bra ut, men har mött anfall med problem. Det har inte Broncos gjort men har ändå lyckats se dominanta ut mot Chargers och Cowboys. Särskilt imponerande hur bra deras defensiva front varit mot springspel jämfört med förra säsongen. Seahawks ser också väldigt bra ut tycker jag.

Magnus Ornhammar: Ravens har gjort det bäst sett över två matcher. Både genom att stå för turnovers och med starkt springförsvar. Det ser ut som att de åter blir ett av ligans mest fruktade försvar och ett riktigt helvete att möta. 10 insläppta poäng på två matcher är riktigt bra, brasklappen är väl att de mött Bengals och Browns.

Lars Thorman: Ravens har mött Bengals och Brown, två offensiv som har en del att jobba med. Ravens har helt klart gjort det bra. Panthers har i sin tur inte haft så mycket tuffare offensiv emot sig med Bills och Nineers men att hålla lagen till varsin FG tycker jag slår högre här.

Mattias Olsson: Dessa två har imponerat, men jag tycker inte att vi ska springa iväg med slutsasterna. De har mött 49ers och Bills respektive Bengals och Browns. Ravens och Panthers måste fortsätta ånga på. Även Seahawks och Eagles försvar har spelat bra mot tuffare motstånd.

Per Fogelin: Ravens. Finns en kontinuitet defensivt genom åren där. Precis som att Saints matcher (normalt sett) är offensiva fester, har Ravens varit deras defensiva motpart.

Richard Olsson: Inget av lagen har direkt mött ett vidare bra anfall, och då vill jag hellre ge extra kärlek till Ravens försvar. Jag hade inte räknat med att de skulle vara så bra som de är. Även om turnovers är en del tur och tillfälligheter i sig, behöver man tvinga fram de misstagen från motståndet. Har de ett försvar med den kapaciteten kan de chockera i år trots ett haltande anfall.

Magnus Adolfsson: Well, jag är lite färgad och säger givetvis Ravens. 8 interceptions på två matcher hör inte till vanligheten. Ställs på ett riktigt prov om två veckor då Steelers står på andra sidan. Tycker för övrigt att Broncos försvar imponerat mest hittills. 

När försvaret inte släpper till mer än ett FG per match kan Kelvin Benjamin slappa.

 

Denna vecka går årets första Londonmatch av stapeln, vad tycker du om att NFL matcher spelar i andra länder?

Daniel Croona: Jag älskar det. Det sprider sporten och leder det till att jag om 10 år kan få snacka NFL med en massa nya människor så är det bara positivt. Jag var själv där och kollade för ett par år sedan och tycker att London är en fantastisk stad att kolla NFL i.

Magnus Ornhammar: Ingen direkt åsikt, fråga mig igen när de spelar på Friends Arena. Förstår att de vill vidga varumärket, personligen tycker jag matcherna i Mexiko City är häftigare än de i London. 

Lars Thorman: Jag gillar det men samtidigt så tycker jag man kan dra ner på det lite så det inte blir urvattnat. Hade också gillat om man alternerade spelplatsen mellan varje år. England är ju gubbtråkigt, ge mig en NFL match i Rom, Lissabon eller Marseille istället. Eller varför inte damma av Ullevi igen, en reprismatch på Vikings mot Bears 1988.

Mattias Olsson: Det är väl lite både och för mig. Trist för hemmafansen som blir av med en av sina åtta matcher men samtidigt jättekul för oss som inte bor i USA. Det är nog nyttigt för sporten.

Per Fogelin: Mycket bra idé. Dock vill jag inte ha ett lag på en fast plats utanför USA.T vinga istället alla lag att spela en match utanför gränsen varje år. På så vis skulle vi få en ambulerande NFL-cirkus, som skulle sprida budskapet väl. Dessutom skulle chansen till en svensk NFL-match öka.

Richard Olsson: Ur ett supporterperspektiv finns det såklart inget bättre. Det är lättillgängligt för oss européer, jag har själv varit där två gånger. Sen innebär det ju också fotboll redan från eftermiddagen hemma i TV-soffan. Vill man köra en äkta tailgate och trycka ut de sista sommartimmarna är det en perfekt kombination.

Magnus Adolfsson: Jag är lite kluven. Det är lite mer jippo över matcher som flyttas iväg, vilket känns konstigt i en sport med så kort grundserie där det finns få utrymmen för misstag. Samtidigt som det är en bra möjlighet för oss européer att se matcher och gör så att intresset ökar och jag själv gör debut i London till helgen och ser verkligen farm emot det. Jag vill inte se en franchise i Europa. 

Kan vi inte ens flytta Jaguars till Europa permanent? (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)

 

Vad ser du för något till helgen?

Daniel Croona: Jag kommer nog slänga ett extra öga på Saints borta mot Panthers. Äntligen en utmaning för Panthers försvar. Dessutom intressant att se hur man klarar sig utan skadade Greg Olsen. Saints måste vinna för att inte slutspelshoppet ska dö redan vecka 3.

Magnus Ornhammar: Kansas City möter Chargers i L.A. inom divisionen. Kan KC fortsätta sitt vägvinnande spel med ett högoktanigt anfall eller kan Chargers äntligen få ordning på sitt och stänga matcher? Chargers har försvaret för framgång men slarvar framåt. Det är en måstematch för hemmalaget, 0-3 och det blir extremt tufft i den förmodat bästa divisionen där alla andra lag redan är på 2-0 och ser starka ut.

Lars Thorman: Atlanta mot Detroit ska bli kul. Båda lagen är 2-0, båda lagen med QB’s i god form och ett springspel som ser allt bättre ut. Kan bli en riktigt sevärd kamp.

Mattias Olsson: Jag tror att Falcons-Lions kan bli en riktigt kul match vid 19-tiden och sen blir det mitt Seahawks i en tuff bortamatch mot Mariota och hans Titans. Sedan ska jag försöka se ett par andra matcher i efterhand, Chargers har ju en ödesmatch mot rivalen Chiefs.

Per Fogelin: Spontant ser det ut som en bra RedZone-helg. Dvs blanda och ge. Är dock lite nyfiken på Panthers mot Saints, sen ligger alltid Londonmatchen bra till pga av den ringa tidsskillnaden

Richard Olsson: Buccaneers mot Vikings ska jag se. Jag tror Buccs vinner rätt bekvämt, men ska bli kul att se deras anfall mot Vikings tuffa försvar.

Magnus Adolfsson: Ravens gör Londondebut, så jag kommer befinna mig på Wembley och haja fram dem mot Jaguars. 

NFL är upp och ned i år, man vill se när Lions spelar. (Photo by Elsa/Getty Images)

Nyheter

To Top