Nyheter

Spelarna som jagar legenderna

Några av NFL:s äldsta och mest prestigefyllda rekord är i riskzonen i år. NFL Supporter tar en titt på utmanarna och bedömer deras chans att skriva in sig i historieböckerna.

Är rekord till för att slås? Inte om du frågar Eric Dickerson som för tillfället håller rekordet för mest springyards på en säsong. Han har varit öppen med att han håller tummarna för att Adrian Peterson inte ska lyckas toppa honom. Men den gamla legenden Dickerson är inte den enda vars arv kan få en buckla i år. Vi kan få se nya rekord både för yards i mottagningar och sacks. Låt oss ta en titt på utmanarna och vad de måste göra för att bli odödliga.

Calvin Johnson – 181 yards till Jerry Rice

Calvin Johnson kommer att krossa många rekord i sin karriär. Det kan vi nog enas om. Den här helgen blev han den enda receiver med minst 1,600 yards i mottagningar två år i rad. Dessutom blev han den första spelare med sju raka matcher med över 100 yards. Men nu jagar han den kanske bästa spelaren som någonsin har spelat i NFL. Oavsett position. Den fantastiska Jerry Rice.

I dagsläget sitter Johnson med 1,667 yards och behöver bara 181 yards till för att ta det rekord som tidigare ansågs vara omöjligt att slå. I sina sista två matcher möter ”Megatron” Falcons och Bears. Det är två lag som har hyffsade passförsvar och när det gäller Bears vecka sjutton så kommer de troligtvis att spela för sin säsong. Men med tanke på hur konsekvent hans produktion har varit så får man säga att Johnson har en god chans.

Aldon Smith och J.J Watt – 3 sacks till Michael Strahan

Det här är ett rekord som har varit i riskzonen förut. Men sacks är en sådan lynnig statstik. En spelare kan göra en riktigt bra match men ändå inte få en enda. Många tycker att det är dags att rekordet slås för att det finns en känsla därute att Brett Favre ”gav” Strahan sin sista sack som gjorde att han kunde slå det tidigare rekordet. Strahan stannade alltså på 22,5 sacks år 2001.

Man märkte tydligt mot Patriots att när Justin Smith klev av med en skada så blev Aldon Smith betydligt mindre effektiv. Huruvida hans kompis kommer att återvända under grundspelet är ännu oklart. Det kan påverka Aldon Smiths chanser. Men han är en fantastisk spelare som är svårt att få stopp på. 49ers möter en bra offensiv linje i Seahawks och sedan en förskräcklig i Cardinals!

J.J Watt fortsätter att dominera. Vi har tidigare skrivit om hur enormt imponerande det är att han spelar defensive end i ett ”3-4”-system. Det är betydligt svårare att få sacks från den positionen. Dessutom är Watt den bästa spelaren på sin position i hela NFL även mot springspelet! Personligen hoppas jag att Watt tar rekordet. Hans säsong är historisk. Pro Football Focus, som flera klubbar i NFL anlitar, har bland annat sitt eget statistiksystem där alla spelare får ett slutgiltigt betyg. Det är så klart svårt att jämföra olika positioner men de försöker. Watt är den spelare som har fått högst poäng på en säsong genom tiderna – oavsett position. Texans möter Vikings och Colts.

Adrian Peterson – 294 yards till Eric Dickerson

Om det var någon annan spelare så skulle vi säga att 300 yards på två matcher mot Texans och Packers är en omöjlig uppgift. Men med Adrian Peterson så kan man aldrig vara säker. Just nu har han 1,812 yards och 11 touchdowns. Då ska man inte glömma att Peterson avslutade förra säsongen med att slita av sitt knä och i stort sett spenderade hela försäsongen i rehab. Ingen trodde ens att han skulle kunna spela när säsongen började. Men han har varit otrolig i år.

Peterson vildsinta stil kombinerat med en styrka och explosivitet som få kan matcha gör att han har över 1,000 yards efter första kontakt i år. De stora spelen har avlöst varandra och trots katastrofalt spel från lagets quarterback Christian Ponder har Vikings fortfarande chansen att nå slutspelet. Det beror till etthundra procent på Peterson. Försvaren ställer upp hur mycket folk som helst vid linjen men de lyckas helt enkelt inte tackla honom.


Vilket eller vilka av dessa historiska rekord ryker 2012?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter!

Nyheter

To Top