Nyheter

Senaste nytt i free agency

Free agency är i full gång. Håll koll på allt som händer med hjälp av NFL Supporter. Vi listar och kommenterar alla stora affärer som händer under dessa spännande dagar.

Vi uppdaterar eftersom så kika in lite då och då för senaste nytt. Om du vill ha informationen direkt, följ oss på Twitter (@nflsupporter). Vi rapporterar inte om spelare som skriver på med laget de spelade för 2012.

Senaste nytt…

James Harrison, OLB, har varit en symbolspelare för Pittsburgh Steelers i åtta år. Men de släppte veteranen som nu har skrivit på för Cincinnati Bengals. Det blir Harrisons tredje lag i AFC North. ”Silverback” har varit bra länge men är kanske lika känd för den rätt absurda avsky han hyser för NFL:s högsta chef Roger Goodell.

Quarterbacken Caleb Hanie fortsätter att studsa runt som backup i NFL. Nu har han lämnat Broncos för Baltimore Ravens. Det blir tredje laget på lika många år för Hanie.

Brady Quinn har skrivit på Seattle Seahawks. Han var en av fyra quarterbacks som togs in på en provträning och vann jobbet.

Mike Jenkins, CB från Cowboys, har skrivit på för Oakland Raiders. Veteranen hade ett rätt tufft år förra säsongen men är ändå en rätt stabil spelare.

Seattle Seahawks har kommit överens med Antoine Winfield, CB. Veteranen har några år på nacken men är en av ligans bästa spelare i slot och på att försvara mot springspelet från sin position som cornerback.

Jim Leonhard lämnar Broncos för att spela safety för New Orleans Saints 2013.

Stora Tommy Kelly, DT, blev en av de som fick lämna Oakland nu när Reggie McKenzie försöker styra upp ekonomin. Men veteranen är fortfarande en rätt bra spelare och det förvånade inte att New England Patriots gled in och plockade upp honom med ett kontrakt på två år. Patriots linje blev just ännu mer fysisk.

John Skelton, quarterbacken med den starka armen i Cardinals, har skrivit på Bengals.

San Francisco 49ers gör ännu ett potentiellt kap då man signade Nnamdi Asomugha, CB, i 1 år för det blygsamma priset $1.35 miljoner. Lönen kan stiga om Asomugha spelar bra men lönen innehåller inte några garanterade pengar. Asomugha har inte varit bra de senaste två åren i Philadelphia men innan dess ansågs han vara en av de bästa försvarsspelarna i NFL. Liten risk, hög potential för 49ers.

Stora Mike Patterson, DT, följer samma melodi när han går från Eagles till Giants.

Ännu en spelare byter lag inom divisionen då Tracy Porter, CB, lämnar Broncos för Oakland Raiders.

Speedstern och receivern Darius Heyward-Bey, som Raiders valde med det sjunde valet i första rundan 2009, har skrivit på för Indianapolis Colts. Kontraktet är på 1 år för $3 miljoner. Potentialen finns där men Heyward-Bey är inte någon vidare route runner och det har inte lossnat hittills. Låg risk för Colts ändå.

Alan Branch, DT, går från Seahawks till Buffalo Bills. Den defensiva linje där såg redan riktigt bra ut, och presterade bättre än många förstod förra året, och med Branch i rotationen så kan man vila sina stora killar lite och bara bli ännu mer dominanta.

Receivern Kevin Walter har lämnat Houston Texans och skrivit på för divisionsrivalen Tennessee Titans. Walter har varit en stabil komplementspelare i många år.

Brent Grimes, en av ligans bättre cornerbacks, har skrivit på för Miami Dolphins. Avtalet är bara på ett år för $5.5 miljoner och indikerar att Dolphins verkligen tror att de kan utmana redan nästa säsong.

Giants defensive end Osi Umenyiora har skrivit på för Atlanta Falcons. Laget från södern har släppt flera defensiva linjespelare från en enhet som redan innan dess var en svaghet i laget. Umenyiora är ett bra tillskott. Avtalet är på 2 år för $8.5 miljoner.

Michael Huff är en duglig safety som till och med fick hoppa in och spela cornerback för Oakland Raiders förra säsongen. Nu har han skrivit på ett nytt avtal med Baltimore Ravens. Priset blev $6 miljoner för 3 år.

Chase Blackburn spelade middle linebacker för Giants förra året. Ni vet, killen med det höga nackskyddet? Han har kommit överens med Carolina Panthers istället.

Justin Durant, outside linebacker från Lions, har skrivit på för Dallas Cowboys. En produktiv veteran som är bra mot springspelet.

Den hårdtacklande safetien Bernard Pollard har lämnat Super Bowl-mästarna Baltimore Ravens och skrivit på ett kontrakt som binder honom till laget under nästa säsong. Det här betyder att Ravens har blivit av med båda sina startande safeties.

Elvis Dumervil lyckades undvika alla faxrelaterade incidenter när han träffade ett nytt avtal med Houston Texans på fem år värt någonstans mellan $26-35 miljoner, beroende på bonusar och andra klausuler. Denver Broncos blev de slutliga förlorarna i den här röran.

Punters är ju som bekant människor de också. Därför måste vi så klart nämna att Shane Lechler, som har spelat väldigt bra för sitt Raiders, numera spelar för Hoston Texans. Samtidigt gick Donnie Jones, som ironiskt nog fick kicken när Lechler blev klar, till Philadelphia Eagles.

Ed Reed har kommit överens med Houston Texans. Om ingenting oförutsett händer så är det slutet på en mycket lång karriär med Baltimore Ravens för den smått legendariska safetyn.

Chicago Bears och Brian Urlacher går skilda vägar. En fantastisk karriär är troligtvis över. Har väldigt svårt att se Urlacher börja om på nytt igen i ett annat lag.

Linebackern Antwan Barnes har skrivit på för New York Jets. 3 år för $4 miljoner är ännu ett försiktigt steg i rätt riktning för Jets nya ledning.

Matt Hasselbeck, quarterback, gick i sin tur till Indianapolis Colts.

Ryan Fitzpatrick, quarterback, har skrivit på för Tennessee Titans. Kontraktet är på två år och Fitz kan nog ha en chans att utmana Locker om jobbet.

Tennessee Titans har släppt veteranen Matt Hasselbeck. Den 38-åriga quarterbacken har fått många lag att visa intresse, åtminstone tio olika organisationer kan enligt uppgift tänka sig att ta in Hasselbeck, som har ett väldigt gott rykte i NFL.

New Orleans Saints har skrivit treårigt kontrakt med Benjamin Watson, tight end. Tillsammans med Jimmie Graham bildar han en farlig duo för ett lag som skulle vilja hitta tillbaka till en mer balanserad offensiv.

Oakland Raiders har värvat veteranen Kevin Burnett, linebacker från Dolphins. Är inte någon särskilt explosiv spelare men kan nog bidra med lite stabilitet i Raiders försvar.

Äntligen har Jake Long skrivit på St. Louis Rams. Den tidigare så hyllade spelaren har gjort två klart sämre säsonger 2011/12 och det påverkade säkert priset. $34 miljoner för fyra år är inte särskilt mycket för en left tackle med fyra Pro Bowls i bagaget. När röken nu har börjat lägga sig kan man konstarera att årets free agency har varit tuff. Många spelare har fått betydligt mindre pengar än vad de hade hoppats på och fortfarande står många utan kontrakt. Det har varit köparnas marknad. Även Miami och Pittsburgh försökte locka till sig Long.

Pittsburgh Steelers har kommit överens med Matt Spaeth, tight end från Bears. En spelare som är väldigt bra på att blockera i springspelet men som är betydligt mindre effektiv i passningsspelet. Kanske är det här draget, och det faktum att alla receivers lämnar Pittsburgh, ett tecken på att man vill börja lägga mer fokus på springspelet igen.

New England Patriots har plockat upp safetien Adrian Wilson som släpptes av Cardinals i år. Wilson har varit en väldigt bra spelare men börjar bli äldre.

Miami Dolphins plockade upp receivern Brandon Gibson från Rams, där han gjorde en väldigt bra säsong förra året. Snacka om att de börjar få ihop en solid enhet passmottagare i soliga Miami.

En galen historia där Elvis Dumervils representanter inte fick iväg ett fax i tid har gjort att pass rushern har blivit släppt av Broncos. En bonus trädde i kraft vid en specifik tidpunkt. Detta gör att laget får svårt att rätta till misstaget och få tillbaka sin väldigt produktiva spelare. Man arbetar med ligan för att försöka rätta till det här felet men det är inte alls säkert att det är möjligt.

Receivern Louis Murphy har skrivit på för New York Giants.

Aqib Talib, cornerback, har kommit överens med New England Patriots om ett kontrakt som gäller endast för nästa säsong värt $5 miljoner. Patriots och två andra lag erbjöd Talib mångåriga avtal men han valde att spela ett år och försöka höja sitt värde. Årets marknad har inte varit särskilt snäll mot cornerbacks.

Minnesota Vikings har kommit överens med receivern Greg Jennings från Packers. Om han kan undvika skador så är han en riktigt bra spelare.

Dustin Keller, tight end, har lämnat New York Jets för att spela för Miami Dolphins. Det är lite extra känsligt eftersom de två lagen spelar i samma division. En bra värvning av Dolphins som har gått från att ha en av ligans sämsta grupper av passmottagare till att vara uppe och snudda på den absoluta toppen.

RYKTEN: Miami Dolphins försöker behålla sin left tackle Jake Long, som har varit på beök i St. Louis i två dagar. Linebackern James Harrison förhandlar med Baltimore Ravens, det skulle vara som en kniv i bröstet på alla Steelers-fans. Ed Reed befinner sig i långtgående diskussioner med Houston Texans. Charles Woodson, safety, och Nnamdi Asomugha, cornerback, är i San Francisco på besök. Patriots har tagit in två pass rushers, Jon Abraham och Dwight Freeney, för en liten flirt.

Mike Goodson, running back, har skrivit på för New York Jets.

Kansas City Chiefs har gjort ännu en tung värvning genom att lägga vantarna på Sean Smith, cornerback från Dolphins. Smith är en av ligans största spelare på sin position med en längd på över 190 centimeter samtidigt som att han är nära 100 kilo tung. Han hade ett väldigt produktivt 2012 med bland annat fem interceptions och tre forcerade fumbles. Prislappen landade på $18 miljoner för tre år, varav $12 miljoner är garanterade.

New England Patriots har plockat upp Leon Washington. En av ligans bästa return-specialister.

Linebackern och pass rushern Connor Barvin från Texans har skrivit på ett 6-årigt kontrakt värt $36 miljoner med Philadelphia Eagles. Chip Kelly och hans stab har varit väldigt upptagna under free agency.

Seattle Seahawks fortsätter med en mycket intressant free agency. Senaste draget involverar Michael Bennett, defensive end, i ett år för $5 miljoner. Ett riktigt bra pris för en av ligans mest effektiva pass rushers förra året.

Matt Cassel har valt att skriva på för Minnesota Vikings och utmana Christian Ponder om jobbet som går ut på att ge bollen till Adrian Peterson.

Philadelphia Eagles fortsätter den totala omstruktureringen av sitt secondary. Man har signat Cary Williams, cornerback från Ravens, och Kenny Phillips, safety.

Steven Jackson, running back och själva definitionen av en bra spelare som har slitit länge i ett dåligt lag, har kommit överens med Atlanta Falcons. Med Jackson och Gonzalez i laget är det svårt att inte önska Atlanta framgång nästa år.

Kansas City Chiefs har meddelat att de har släppt sin quarterback Matt Cassel. Det bör finnas gott om intresse.

Safety LaRon Landry har gått från Jets till att komma överens med Indianapolis Colts om ett avtal på 4 år värt i runda slängar $6 miljoner per år.

Dominic Rodgers-Cromartie, cornerback från Eagles, har skrivit på för två år med Denver Broncos. Det verkar som att Elway och kompani har insett att deras quarterback snart måste ha en käpp ute på planen och att det är nu eller aldrig som gäller. Broncos blir farliga nästa säsong!

Seattle Seahawks lade det mesta av krutet på att byta till sig Percy Harvin. Men ett stort drag till hade man i sig när det blev klart att man hade värvat Cliff Avril, defensive end från Lions. Ett av de största namnen under årets free agency fyller ett behov hos Seahawks. 2 år för $15 miljoner är fullt rimligt för en spelare som har samlat på sig 30 sacks på tre år.

I ett försök att ersätta Welker skrev New England Patriots kontrakt med Danny Amendola, receiver från Rams. Kontraktet hamnade på 5 år för $31 miljoner. Snäppet dyrare än Welker alltså. Amendola är en riktigt spännande ung spelare men han har haft skadeproblem. De senaste två säsongerna har han bara kunnat spela var tredje match. Med två skadebenägna tight ends och en inkonsekvent Brandon Lloyd så är en viss oro befogad. Vi får helt enkelt vänta och se.

Den otroligt produktiva receivern Wes Welker går alltså från New England Patriots till Denver Broncos. Från Tom Brady till Peyton Manning. Och prislappen sen? 2 år för $12 miljoner. Det är valuta för pengarna. Helt otroligt att Patriots inte kunde tänka sig att hosta upp det. För Welkers skull hoppas vi att Broncos slår ut hans förra lag ur slutspelet nästa säsong och att den lille krigaren blir matchhjälte.

Arizona Cardinals har släppt sin safety Kerry Rhodes. En av ligans bästa spelare på sin position. Lär finnas gott om intresse!

Shonn Greene, tidigare RB i Jets, har skrivit på för Tennessee Titans. Det blev ett 3 års kontrakt värt $10 miljoner. Greene har varit konsekvent medioker och det känns dyrt för en rätt ordinär backup till Chris Johnson.

Det RYKTAS att Wes Welker är i långtgående samtal med Denver Broncos. Vi följer den utvecklingen.

Dashon Goldson, tidigare safety i 49ers, har skrivit på ett kontrakt på 5 år värt $41 miljoner med Tampa Bay Buccaneers. Det betyder att Bucs får en minst sagt hyfsad kombo därbak med Goldson och Mark Barron. Men ett högt pris.

Reggie Bush, RB, har kommit överens med Detroit Lions om ett kontrakt på 4 år. Mycket talar för att Bush skulle passa perfekt i Detroit med sin flexibilitet och förmåga att fånga bollen. Innan Jahvid Best, som hade liknande färdigheter, skadade sig var Lions ett mycket bättre lag än de har varit sedan dess.

Wide receivern Donnie Avery har skrivit på för Kansas City Chiefs. 28-åringen samlade ihop 800 yards 2012 då han fångade bollar från Andrew Luck i Indianapolis Colts. En hyfsad spelare att sätta in med Dwayne Bowe och Jon Baldwin.

Steelers har släppt sin guard Willie Colon.

Ravens fortsätter att låta spelare gå. Senast i raden är safetien Bernard Pollard. Han gjorde en bra säsong förra året och beslutet är något underligt. Men Ravens general manager Ozzie Newsome har visat sig vara bland de bästa i ligan på att bygga bra lag. Tålamod.

Kevin Burnett släpptes av Miami Dolphins. Har spelat stabilt i flera år men har passerat 30-sträcket i år.

Philadelphia Eagles gjorde ett smart drag genom att skriva kontrakt med safetien Patrik Chung, senast i Patriots. En position där Eagles var i desperat behov av en uppgradering. Chung kan bli riktigt bra men det har inte riktigt lossnat än.

Miami Dolphins var dagens stora fisk. De skrev också på med Phillip Wheeler, linebacker från Raiders. En bra spelare som hade sitt bästa år 2012 men prislappen på $26 miljoner för 5 år kan diskuteras.

Oakland Raiders gjorde som vanligt tvärtom vad resten av lagen i ligan gjorde. Man släppte sin bästa cornerback/safety Michael Huff, receivern Darius Heyward-Bey och defensive end Dave Tollefson.

En av draftens mest spännande unga spelare var Jared Cook, en atletisk passfångande tight end. Han hamnade hos St. Louis Rams och kan förhoppningsvis göra livet lite enklare för Sam Bradford.

Chicago Bears slog till igen när de skrev på med Jermon Bushrod, OT. Det är en uppgradering äver Webb men prislappen är oroväckande hög. $36 miljoner för 5 år. Det har han inte gjort sig förtjänt av. Behöver fortfarande förstärka den offensiva linjen mer.

Buffalo Bills släppte sin quarterback Ryan Fitzpatrick. Man kan ju fråga sig om ljudinspelningen som läckte ut på nätet då general managern Buddy Nix säger att Fitz inte kan få betalt så mycket för att slåss om ett backup-jobb gjorde att hela processen skyndades på. Känns som att någon borde plocka upp honom som backup till en lägre lön.

Dannell Ellerbe var Baltimore Ravens högsta prioritet. Men de lyckades inte fixa kontraktet. När detaljerna kom ut så förstår man varför. Miami Dolphins kommer att betala Ellerbe $35 miljoner för 5 år. För en spelare som har startat 14 matcher. Lovande, visst, men det är väldigt dyrt. Ravens saknar stabila, traditionella linebackers.

Första dagens största deal gick till Miami Dolphins när de skrev kontrakt med den ursnabba receivern Mike Wallace från Steelers. En ung, bra spelare som har visat att han kan spela. Prislappen landade på $65 miljoner för 5 år. Det känns inte orimligt men däremot får Wallace $30 miljoner garanterade. Men en bra spelare till en offensiv i behov av en bra receiver. Nu har man tt djupt hot i Wallace, en bra nummer två i Brian Hartline och en av ligans bästa slot-receivers i Davone Bess. Dessutom har man en spännande ung quarterback i Ryan Tannehill.

I ett av tisdagens underligare drag så skrev Indianapolis Colts kontrakt med linebackern Eric Walden från Packers. Han har haft problem både i pass rush och mot springspelet. Trots det får han $16 miljoner för 4 år. Ryan Grigson måste ha sett något som vi andra inte ser.

Chicago Bears skrev kontrakt med Martellus Bennett, en tight end med ett förflutet i Cowboys och Giants. En hyfsad spelare som inte har kommit till sin rätt riktigt men som fyller ett behov hos Bears.

Kansas City Chiefs plockade upp Saints backup quarterback Chase Daniel. 3 år för $10 miljoner.

Tennessee Titans var produktiva under första dagen. Man plockade också upp en tight end i Delanie Walker, senast från 49ers. En flexibel spelare som dock tappade var tredje passning förra säsongen.

Cleveland Browns lyckades med det som många trodde att de skulle göra när man skrev kontrakt med Paul Kruger, DE, för att ge dem lite pass rush. En hyfsad spelare som axlade en större roll 2012 för Ravens. Prislappen? 5 år för $40 miljoner.

Ett av de stora namnen under årets free agency var Andy Levitre, guard. Det blv Tennessee Titans som knep honom. Levitre kan säkert göra livet lite enklare för Chris Johnson. Men prislappen var oroväckande hög för en guard, 6 år för $46.5 miljoner.

Kansas City Chiefs har skrivit kontrakt med Anthony Fasano, en hyfsad tight end som senaste spelade för Miami Dolphins.

Aaron Ross, CB, återvänder till New York Giants.

En av de första saker som hände vara att Philadelphia Eagles släppte sin cornerback Nnamdi Asomugha. En spelare som Eagles plockade upp i free agency för två år sedan och har varit en stor besvikelse. Asomugha hade en jättelön så det var inte helt oväntat.

Nyheter

To Top