Nyheter

49ers bytte till sig Boldin

Anquan Boldin har blivit bytt från Baltimore Ravens till San Francisco 49ers. Boldin var en nyckelspelare för Ravens hela vägen fram till Super Bowl-vinsten i februari.

En dag som inte tycktes kunna bli mer spännande efter Percy Harvins flytt till Seattle slutar med ett omskakande svar från divisionsrivalen; San Fransisco 49ers får Anquan Boldin från Baltimore Ravens i utbyte mot ett val i sjätte rundan av 2013 års draft.

Baltimore Ravens hade ända sedan de förlängt Joe Flaccos kontrakt velat att Boldin skulle acceptera en löneminskning för året. I storleken 2 miljoner dollar. Boldin ska enligt media inte accepterat detta på grund av principer och när de två sidorna inte kunde enas fanns inget annat för Ravens general manager Ozzie Newsome att göra än att leta trades.

Enligt rapporter ska Vikings, som bytte bort Percy Harvin, ha varit intresserade men inte villiga att spendera lika mycket som 49ers.

En trade är givetvis alltid svår att bedöma innan matcher har spelats, men vid en första blick är det lätt att dra slutsatsen att 49ers gjorde ett kap. San Fransisco får en efterlängtad stabil wide reciever och en mentor till den fortfarande relativt färska Michael Crabtree.

Baltimore Ravens kan lätt ses som förlorare då de endast får ett val i sjätte rundan av årets draft men hade dessvärre inget alternativ. Förhoppningsvis för Ravens-fans lever Flacco upp till sitt stora kontrakt och kan levera även utan Boldin. Torrey Smith, wide reciever hos Baltimore Ravens, summerar det ganska bra via Twitter.

Anquan Boldin är 32 år och kommer att tjäna 6 miljoner dollar nästkommande säsong. Under sina tre senaste säsonger hos Baltimore Ravens, han spelade för Arizona Cardinals innan dess, ledde han laget i receiving yards.

Vad anser du om det som hände? Var det kanske ett misstag av Ravens att inte ha full koll på detta innan Flaccos kontrakt signerades?

Nyheter

To Top