Chargers

Dags för Chargers att ta över!

AFC West är troligen den mest jämna divisionen i NFL. Vidöppen. Det finns fyra lag som alla har en legitim chans att ta sig vidare till slutspel. Idag ska du få veta varför det blir Los Angeles Chargers som plockar hem divisionstiteln!

Los Angeles kan fira att de äntligen fått ett lag värt att heja på, till skillnad från bockarna bruses alltid lika besvikande insatser. Chargers må komma med ett par tunga år i bagaget, men trendpilen pekar rakt upp, ända in i slutspelet.

Den största orsaken till varför Chargers kommer vinna divisionen för första gången sen 2009 är deras två passrushers – Joey Bosa och Melvin Ingram. Alla bra försvar har två dominanta pjäser som jagar quarterbacks. Det går inte att dubbelblockera båda två, så någon kommer få utrymme att härja. Bakom dem finns ett secondary med Jason Verrett och Casey Heyward, två ettriga cornerbacks som lever i motstånadrens bakficka, samt en ung grupp hungriga linebackers.

Joey Bosa är ledaren och den bästa spelaren i ett försvar som kommer ta ligan med storm i år. (Photo by Donald Miralle/Getty Images)

Och när vi ändå är inne på försvaret så måste vi ju prata om Gus Bradley. Visst, det var inte vackert i Jacksonville de senaste åren men Bradley är en skicklig defensiv koordinator som kommer vara den avgörande faktorn i år. Räkna med att han tar fjolårets medelmåttiga försvar till att bli bland de fem bästa.

På andra sidan bollen finns divisionens bästa quarterback, den ständigt underskattade Philip Rivers. Hans hatare tittar på en mängd interceptions genom åren, men struntar fullständigt i att han tvingats bära hela laget. De har knappt haft något försvar eller springspel överhuvudtaget, då måste Rivers chansa lite. Nu har han äntligen fått hjälp, med Keenan Allen tillbaka från skada och framförallt en förstärkt offensiv linje.

Para ihop ett grymt försvar med en riktigt superstjärna i Philip Rivers och du har ett lag redo att spela slutspelsfotboll. Medan resten av ligan fortfarande fnissar över Chargers PR-fiasko i somras kommer de köra över dem på planen. Välkommen kära supporter, till en ny era i en ny stad!

PS. Dessutom har Chargers nu en kicker som kan göra field goals på ett spektakulärt vis, även om det inte är så användbart på planen.

Nyheter

To Top