Nyheter

Redaktionen Tycker Till – Vecka 6: ”Det spelschemat skojar man inte bort”

Foto: Elsa/Getty Images.

Redaktionen har stort förtroende för LeVeon Bell. Eller är veckans svar kanske snarare ett tecken på riktigt lågt förtroende för Adam Gase? Dessutom löser vi Falcons framtid och lägger en unison dödsdom över 49ers säsong. Mycket läsvärt alltså när nästan hela redaktionen är med och tycker till!


Inom loppet av några dagar denna veckan släpptes LeVeon Bell av New York Jets och signades av Kansas City. Tror du att Mahomes och Co kan hjälpa Bell att blåsa nytt liv i karriären?

Richard: Jag tror inte han kommer in för att bära bollen 1.500 yards. De vill ha en rutinerad RB som är bra i passblockering eftersom linjen haft problem, och han är ju dessutom ett utmärkt vapen som passningsmottagare. Rookie Clyde Edwards-Helaire har spelat bra, men en del missade hål där de hoppas Bell kan dels ta rätt beslut, dels agera mentor.

Mattias: Ja, varför inte? Vi har ju redan sett Bell vara bra under bra förutsättningar. Fantastiskt bra, till och med, och än så länge är han bara 28 år. Det finns ett par tränare i ligan som nästan alltid får ut mycket ur sina running backs. Andy Reid är en av dem. Bell kommer säkert dela på jobbet med Edwards-Helaire men möjligheterna finns där. Kanske är han den sista pusselbiten för att Chiefs anfall ska klicka igen.

Daniel: Det finns så många exempel nu på spelare som direkt blir bra så snart dom kommer ur Adam Gase grepp. Bell såg ut att vara i riktigt bra form inför den här säsongen och jag tror att Andy Reid och Eric Bieniemy kommer att vara riktigt bra på att skapa bra situationer som utnyttjar Bells alla färdigheter. Bell har inte fått sitt sista flerårs-kontrakt i denna ligan.

Per: Ja, jag har stor tilltro till att Bell kan blåsa lite liv i sin karriär igen. Det stjärnfyllda anfallet i Chiefs gör väl dock att han inte kommer ha några extrema siffror. Lite för många som delar på ansvaret där, och dessutom har ju Edwards-Helaire börjar relativt bra.

Svante: Precis som alla andra som lämnar Adam Gase så tror jag att Bell kommer att vara mer framgångsrik nu än vad han varit under sin Jets-sejour. Dock har Chiefs en ung och lovande running back i Edwards-Helaire som de utan tvekan vill satsa på. Bell kommer nog in som ett utmärkt komplement till CEH. Jag förväntar mig att CEH kommer få ta hand om de flesta first och second down, medan Bell kommer in på third down och i redzone.

Magnus: Ja det tror jag. I Jets var Bell den som skulle öppna upp ytor för andra i ett ogenomtänkt anfall, nu kommer han till en plan där han får fylla en roll. Blir succé.

 

I måndags skrev vi om Dak Prescotts fruktansvärda fotskada och spekulerade i om det möjligen var hans sista match för Cowboys. Vad tror du om Daks framtid?

Richard: Svårt att se Dallas göra annat än signa honom, särskilt när de snart blir varse om hur betydelsefull han är för lagets framgång. De kommer inte heller få välja tillräckligt tidigt för att hitta en självklar ersättare i draften. Tror de slänger på en till franchise tag nästa uppehåll.

Mattias: Jag tror att han kommer tillbaka, efter vad vi hört än så länge. Sedan får vi väl se hur länge han blir kvar i Cowboys. Men han har ju visat de senaste två säsongerna att han kan spela på en mycket hög nivå, oavsett vad tvivlarna säger. Jag håller tummarna.

Daniel: Som jag förstått det så har operationen gått bra och foten borde kunna fungera som normalt igen inför nästa säsong. Men frågan är om Cowboys vill använda detta i sina förhandlingar eller inte. Det måste vara väldigt svårt för Cowboys att skriva ett rekordkontrakt på 5-6 år eller mer. Jag har samtidigt svårt att tänka mig att Dak tycker att ett kontrakt på 2-3 år känns rimligt. Det är nog där konflikten kommer att uppstå och om inte alla spelar sina kort rätt här så går det absolut att se ett scenario där Dak tvingas byta lag till slut.

Per: Jag tror att han kommer tillbaka. Även om det försätter Dallas ledning i en ”bättre” sits rent förhandlingsmässigt, så lär de inte kunna gå ut och bara plocka upp en likvärdig ersättare. Tror att Dak i slutändan blir den som får svälja sin stolthet och signera ett lite mer mediokert kontrakt här.

Svante: Mycket tyder på att han kommer att komma tillbaka till Cowboys, även om prislappen nu kanske blir lite lägre än han hoppats på. Dock finns det såklart en risk att Cowboys går vidare från Dak. Om Andy Dalton nu kommer in och mot all förmodan vinner en massa matcher, tar Cowboys långt i slutspelet och bevisar att Cowboys offensiv med alla dess vapen fungerar bra utan Dak så kanske inte ett massivt kontrakt är lika lockande.

Magnus: Om skadan läker utan några problem så tror jag vi ser en Dak i gammalt gott slag nästa höst. Dallas vet vad han kan och kommer inte ha speciellt många andra alternativ om man inte rasar samman och får drafta topp 3-5.

 

Ungefär samtidigt som Dak bröt foten så fick Dan Quinn foten tillsammans med GM Dimitroff. Vad ska Falcons hitta på nu för att hitta tillbaka till Super Bowl framöver?

Richard: Hela NFC South är åldrande med undantag från Panthers. Jag tror att det lag som snabbast möjligast lämnar det förgångna bakom sig, är det lag som har mest framgång framöver. Det kommer kosta att gå vidare från Matt Ryan, men de lär vara i position att välja en lovande QB i draften ur en på förhand spännande grupp.

Mattias: Det blir några viktiga år framöver här i draften och free agency. Men man har missat på ett gäng draftval senaste åren och lagets bästa spelare är mer eller mindre på väg ut genom dörren. Utöver receivern Calvin Ridley och hyfsat lovande rookien A.J Terrell är det dåligt med lovande unga spelare i Atlanta.

Daniel: Jag tror att det är viktigt att inte få panik här. Det finns en del kvalité i truppen och man borde ta in en ung scouting- och datadriven GM som förstår vikten av att bygga ett stabilt front office och sedan sätta en huvudtränare på plats som har ett liknande tänk och kan sätta en kultur i Falcons byggd på hårt arbete och förtroende. Beroende på tidsplanen och om spelarna som finns vill delta i det arbetet så skulle det kunna räcka med viss föryngring och breddande av truppen. Men troligen så kommer alla spelare att vara tillgängliga för trades i utbyte mot draftval inför den kommande säsongen.

Per: Gäller att ledningen inte förivrar sig nu utan verkligen får in rätt GM och coach nu. Inte orimligt att truppen reas ut till viss del. Mycket som behöver förbättras och en vacker dag kommer ju Matt Ryan kliva åt sidan. Även där behöver de ju hitta en lösning.

Svante: Precis som mina vänner tidigare nämnt så är det av yttersta vikt att organisationen hittar rätt GM som sedermera anlitar en passand HC. Sedan börjar det bli dags att röra sig vidare från Matt Ryan, men laget är nog för bra för att lyckas få första valet och Trevor Lawrence i nästa års draft. Justin Fields eller Trey Lance kanske hamnar i Atlanta och då har man någon att satsa på i framtiden. Frågan är hur många av stjärnorna som är sugna på att vara kvar under en ombyggnation. Jag skulle inte bli förvånad om vi får se Julio Jones, Grady Jarret m.fl, bli bortbytta mot draftval för att i sin tur hamna i ett mer konkurrenskraftigt lag och jaga Super Bowl-ringar.

Magnus: Se till att anställa en general manager med en tydlig plan, delvis byggd på materialet i truppen. Denne ska sedan hitta en HC som kan förverkliga planen. Tycker Falcons har en bra grund att bygga på, många unga bra spelare. Laget hade kunnat vara 3-2 eller 4-1 just nu, så det är inte så att man varit bedrövliga, däremot ojämna.

 

San Francisco 49ers är 2-3 i NFC West efter en utskåpning hemma mot Dolphins. Man möter i de kommande fem matcherna Rams, Patriots, Seahawks, Packers och Saints. Går 49ers till slutspel?

Richard: Nej, det gör man inte. För tuff konkurrens i divisionen och decimerad trupp pga. skador. Svårt att se de ta sig förbi alla hinder med Jimmy G som draghäst – han är mer ett komplement till ett bra lag runt sig. Min gissning är att det startar en ny QB i San Francisco nästa år, och att det är den där gubben i frågan ovan.

Mattias: Nej, det kan jag inte se hur det ska gå till. Divisionen är tuff, spelschemat brutalt och 49ers är inte särskilt bra. Det har varit mycket fokus på anfallet men framförallt passförsvaret är en stor svaghet, från att varit bland ligans bästa i fjol. San Francisco tappade tidigt både sin bästa pass rusher, Nick Bosa, och bästa cornerback, Richard Sherman, och resten av truppen har inte kunnat kompensera för deras frånvaro.

Daniel: Jag tänkte inte alls så för en vecka sedan men med tanke på senaste förlusten och matcherna som kommer framöver så är det nog bara om 8-8 räcker till slutspel som man skulle kunna nå dit. Max 10% chans just nu tänker jag.

Per: Det verkar tyvärr inte bättre just nu. Det spelschemat skojar man inte bort. Men, men det skall trots allt spelas om det. Blir en oerhört intressant period att följa laget nu.

Svante: Mitt kära 49ers. How the mighty have fallen… Tyvärr är laget helt decimerat av skador vilket har gjort det svårt för tränarstaben. Av alla cornerbacks som 49ers hade i training camp var det en som var frisk nog att spela förra veckan och det var Jason Verrett av alla människor. 49ers fick i stort sett plocka upp cornerbacks från gatan och stoppa in i som starter. Vilket straffade sig direkt. Även Jimmy G har varit skadad med en high ankle sprain vilket var tydligt i matchen mot Dolphins, som han egentligen inte borde spelat. Med det sagt verkar han vara frisk nog nu och i stort sett hela offensiven är tillbaka från skada. De får tillbaka ett par av sina skadade corners och om någon vecka är Sherman tillbaka. Divisionen och det tuffa spelschemat talar definitivt emot dem, men ett friskt 49ers kan mäta sig med ligans bästa lag så jag skulle inte räkna ut dem än. Nattens match blir nog avgörande för om det blir slutspel eller inte.

Magnus: Nej.

 

Slutligen, vilka matcher kollar du på idag?

Richard: Tycker det kanske är säsongen lättaste val än så länge. Browns – Steelers är alltid måste-fotboll och särskilt i år när det för en gångs skull är två lag som är bra och som vill till slutspel. Sena matchen blir Packers – Buccs, det gamla gardets QBs i en klassisk kamp.

Mattias: Inte så kreativ idag. Browns-Steelers är det givna valet bland de tidiga matcherna, sen blir det Brady mot Rodgers. Nattmatcherna är ju rätt kul också med storlagen Bills-Chiefs och sen två mer eller mindre desperata klubbar i Cowboys-Cardinals.

Daniel: Jag kommer ju självklart att kolla in Browns-Steelers precis som Richard och Mattias, men jag håller även ett öga på Bears mot Panthers, det hade varit väldigt roligt om Panthers kunde fortsätta segertåget mot ett Bears som haft lite flyt med resultaten hittills under säsongen.

Per: Brows mot Steelers har ju huvudfokus onekligen. Sen blir det nog att ta en titt på Packers – Buccs.

Svante: Precis som alla andra kollar jag först Steelers-Browns för att sedan följa upp med Aaron Rodgers mot Tom Brady. 49ers spelar ju nattmatchen, så den får jag se repris på i morgon bitti.

Magnus: Det är väl bara Ravens – Eagles som spelar idag?

Redaktionen Tycker Till – Vecka 6: ”Det spelschemat skojar man inte bort”

Nyheter

To Top