Fantasy

Fantasy vecka 6: King Henry

Foto: Justin K. Aller/Getty Images

Äntligen lite normala rutiner. Innan onsdag morgon ska vi ha plockat upp de spelare på waivern som ska bli tungan på vågen framöver. Inte det lättaste, men vi har några förslag. Och om det är något som veckans omgång visat så är det att poäng kan komma från de mest oväntade ställen.

Veckans fantasy-hjälte

Veckans hjälte startar i samtliga ligor. Han var mer än 40% bättre än den näst bäste på samma position och han ordnade utan tvekan segern för sitt NFL-lag. Veckans hjälte är årets kanske klaraste hittills: Derrick Henry.

Veckans besvikelse

Om man ser att ett lag vunnit med 38-10 så tänker man ju direkt att lagets bästa receiver haft en kanondag! De som startade Mike Evans i fantasy måste ha varit oerhört besvikna över hans ynka 2 poäng – en mottagning för 10 yards på två passningar. Brady hittade bättre match-ups på annat håll i denna matchen, och ni ska nog inte dra alltför stora växlar på det.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Det kommer lite oväntat att bli ett Eagles-tema på veckans waiver-förslag. Först ut är Carson Wentz som dels ser bättre och bättre ut och dessutom får tillbaka ett gäng offensiva vapen inom kort, vilket framgår nedan. Derek Carr har tufft motstånd denna veckan men efter det kommer han att ha några riktigt fina veckor ser det ut som. Kyle Allen i Washington var trots allt helt OK mot Giants och denna veckan möter han Cowboys.

Running backs: Med Miles Sanders skadad och match på torsdag så kommer Eagles utan tvekan att spela Boston Scott mycket mot Giants. I Washington så visar trenden att Gibson får färre carries till förmån för J.D. McKissic som kan vara värd att plocka upp och starta (?!) mot Cowboys som ger upp yards till kreti och pleti på marken. Frank Gore kan vara värd en start mot Bills denna veckan också eftersom Buffalo visade problem på obefintligt springförsvar mot Chiefs i natt. JaMycal Hasty i ett springande 49ers ser ut att vara den som kan dra mest nytta av att Raheem Mostert ännu en gång ser ut att behöva ta en vända på IR. I Bengals blir det säkerligen Gio Bernard som får fantasy-poängen när Joe Mixon är skadad. Justin Jackson är troligen RB1 för Chargers denna veckan men finns ändå ledig i flera ligor, det är vårt sista tips i en rad av spelare som alla borde komma över 12 poäng denna veckan.

Wide receivers: Vi börjar med veckans påminnelse om att Alshon Jeffery snart är tillbaka. Även hans lagkamrater Travis Fulgham och DeSean Jackson finns tillgängliga. Eagles möter Giants och Cowboys i de kommande två matcherna. Det finns tecken på att Garner Minshews nya favorit heter Keelan Cole och inte DJ Chark. Och nu när Justin Herbert visat att han är en legitim offensiv rookie of the year – kandidat så är Mike Williams i Chargers plötsligt i spel som receiver igen! I Bengals låter man Joe Burrow passa mycket och han har börjat utveckla kemi med rookie-kompisen Tee Higgins nu – han hade sex mottagningar för 125 yards i helgen. Det är svårt att veta vad man ska dra för slutsats av Marcus Johnson 108 yards på fem mottagningar för Colts i helgen, men har du plats så kan han vara värd att värma bänken en vecka för att se om det är början på en uppåtgående trend för honom.

Tight ends: Även Dallas Goedert ser ut att vara på väg tillbaka för Eagles och han kommer ju att vara deras TE1 mot slutet av säsongen som det ser ut just nu. Trey Burton i Colts missade årets tre första matcher men var i hetluften mot Bengals och fick göra en TD i luften och en på marken, intressant! Med Jonnu Smith borta i Titans så ser Anthony Firkser ut som ett bra reservspel. Det är absolut inte fel att spekulera i att Tom Brady och Rob Gronkowski kommer att hitta gammal god form mot slutet av säsongen, Gronk blir alltmer involverad i passningsspelet.

 

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Umeå DonDonDonderos, coachat av Markus Ekman Westman för veckans bästa insats. Med 161,7 poäng togs en säker seger i ligan NFL Supporter 2020, liga 8.

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Deshaun Watson Texans 32.0
RB Derrick Henry Titans 40.4
RB Kenyan Drake Cardinals 28.4
WR Justin Jefferson Vikings 39.6
WR Julio Jones Falcons 33.7
TE Anthony Firkser Titans 25.3
FLEX D’Andre Swift Lions 27.3
D/ST Buccaneers D/ST Buccaneers 20.0
K Brandon McManus Broncos 24.0
Totalt 270.7
Fantasy vecka 6: King Henry

Nyheter

To Top