Cowboys

Cowboys stjärna missar resten av säsongen

Photo by Tom Pennington/Getty Images

NFL-säsongen 2020 har minst sagt varit en skadedrabbad sådan. Spelare har gått ner till höger och vänster och ingen har gått säkert. Under söndagen fick vi dock se säsongens hittills värsta skada. Dak Prescott, quarterback i Dallas Cowboys, blev  neddragen av Logan Ryan. I sekvensen så fastnade Prescotts fot under Ryan och vreds i en onaturlig vinkel. Prescott skjutsades direkt till sjukhus med en befarad fotledsfraktur och hans säsong är över.

Prescott har haft en helt makalös start på säsongen. Åtminstone på ett personligt plan. Hans Cowboys har bara ett facit på 1-3 men Dak Prescott har haft sitt livs start på en säsong. Quarterbacken i Cowboys har passat för 1690 yards på bara fyra matcher. Det är alltså ett snitt på helt otroliga 422,5 yards per match. Sett över en säsong hade det blivit 6760 yards och ett nytt rekord för flest yards på en säsong. Faktum är att det hade fullkomligt krossat det gamla rekordet på 5477 yards som Peyton Manning satte upp säsongen 2013. 

Självklart är det inte realistiskt att tänka att Prescott hade hållit i den absurda nivån säsongen ut. Med det sagt så hade han bara behövt snitta 316 yards per match resten av säsongen för att slå rekordet, och det kändes inte lika orimligt. Tyvärr får vi aldrig se detta hända, då Prescott nu är ute för säsongen efter den otäcka skadan under söndagsnatten.

Sista matchen för Cowboys?

Inför säsongen så kom inte Dallas Cowboys organisation och Dak Prescott överens om något nytt långtidskontrakt vilket ledde till att Prescott denna säsong spelade under lagets Franchise Tag. Därför var denna säsong viktigare än någonsin för Prescott. Han behövde verkligen bevisa för organisationen och sig själv att han är värd pengarna och förtroendet som han och hans representanter begär. 

Tyvärr kommer inte Prescott få chansen att vidare bevisa att han är rätt man för jobbet, iallafall inte denna säsongen. Det återstår därför att se om Cowboys känner sig tillräckligt bekväma med vad de sett från Dak Prescott hittills. Det, tillsammans med hur väl Prescott återhämtar sig från skadan kommer vara avgörande för huruvida Cowboys väljer att förlänga kontraktet med sin quarterback eller om Prescott gjort sin sista match i en Dallas Cowboys uniform. 

Cowboys stjärna missar resten av säsongen

Nyheter

To Top