Nyheter

Redaktionen Tycker Till, vecka 14

Demariyus Thomas gick bort lika tragiskt som plötsligt i veckan. Thomas som varit oerhört omtyckt av alla i ligan har tagits ut till Pro Bowl 4 gånger och vunnit Super Bowl en gång. Hur kommer du att minnas Thomas?

Magnus: Som en ständigt producerande och leende toppspelare. Särskilt under åren med Peyton Manning som QB var han en av ligans allra bästa spelare.

Svante: Som en oerhört respekterad och omtyckt spelare. Under hans bästa år var han en av ligans absolut bästa på sin position. Framförallt verkar han ha varit en väldigt bra lagkamrat och vän som verkar ha berört alla i hans närhet.

Mattias: Historierna om hans uppväxt gjorde alltid intryck på mig. Han växte upp fattigt och utan föräldrar, då mamman åkte in i fängelse när han var barn, och var tvungen att jobba på morgonen innan.han gick till skolan i mellanstadiet för att försörja sig själv. Att han sedan växte upp till en sån förebild och glädjespridare är en inspirerande ögonöppnare för alla oss som gnäller över våra egna bekväma liv. På plan var han ju en dominant receivers vars år tillsammans med Manning är de som står ut mest.

Daniel: Jag trodde att Thomas karriär skulle kunnat vara längre. Han har alltid känts som en person med hjärtat på rätta stället och dessutom en målmedveten atlet. Thomas TD 10 sekunder in i övertid i playoff-matchen på passning från Tebow kommer nog alltid sitta där i bakhuvudet, ett helt fantastiskt spel!

 

Veckans första match har redan spelats och skulden för att Steelers inte gjorde den största comebacken någonsin i en grundseriematch fick Chase Claypool. Receivern som firade en first down i slutet av matchen slösade bort flera viktiga sekunder. Är det rätt att ge Claypool skulden, och minns du några andra tydliga exempel på spelare som satt sig själva före laget?

Magnus: Att laget förlorade är såklart inte Claypools fel, han kostade dem däremot ett ytterligare försök i slutet. Steelers springförsvar är vad som kostade dem matchen. Sen är Claypools agerande, både där och då och i efterhand, tydligt tecken på en omogen person som inte riktigt klarar av att ta ansvar.

Första som dök upp i huvudet när det gäller andra fall är Myles Garretts hjälmslägga på Mason Rudolph. I en annan kategori förvisso, men  Garrett satte sitt eget behov framför lagets bästa och det kostade Browns att avsluta säsongen utan sin bäste spelare.

Svante: Steelers var så extremt dåliga i den här matchen, så jag lägger inte det på Claypool. Sen var det inte det smartaste han har gjort, och det blir än mer uppblåst när det sker på primetime, men Steelers förlorade den här matchen i första halvlek.

Ett exempel jag tänkte på var Eli Manning och hans draft-trade. Visst, han hade inte direkt någon lojalitet till Chargers, men det är ändå anmärkningsvärt med en spelare som vägrar att spela för det lag man draftats av. Chargers blev i stort sett tvingade till att byta bort Manning innan han ens hann påbörja NFL-karriären.

Mattias: Claypool verkar vara en rätt omogen ung kille och visst var det korkat. Men Steelers var ju urdåliga i den matchen och slutsiffrorna var extremt missvisande. Hela laget var dåligt.

Det känns inte så ovanligt att spelare tänker på sig själva i första hand, och kanske inte så konstigt heller. Men de oväntade är ju roligare. När CB Vontae Davis gick i ”pension” i halvtid är ju kul. Eller när Marrone plötsligt slutade som tränare i Bills efter laget bytt ägare. Eller när Belichick lämnade Jets i sticket.

Daniel: Steelers hade nog fått ett spel till utanför end zone om inte Claypool tramsat. Det är tufft att påstå att det var det som gjorde att Steelers inte tog igen de åtta poäng som behövdes. Men det kändes som det slutliga beviset på att Steelers inte riktigt visade sin bästa sida i den här matchen, och huvudtränare Tomlin har nog sluppit en hel del kritik för det tack vare Claypool.

Antonio Browns bråkande i Raiders för ett par år sedan är ju ett rätt klockrent exempel de senaste åren på en spelare som sätter sig före laget.

 

Lions blev det sista laget att ta sin första seger för året. Coachen Dan Campbell har fått en dålig trupp att komma nära den här första segern några gånger tidigare och var märkbart rörd efter matchen. Tror du att han är en coach som kan leda Lions till framgång, och vad krävs i så fall för att det ska hända?

Magnus: Nja, kanske inte. Tror det finns begränsningar i vad Campbell kan göra, däremot är han nog en tränare som kan sätta en bra kultur att bygga vidare på. Lions har ett lag som sliter för varandra och sin coach, för att nästa steg ska tas krävs tur i draften och att någon av koordinatorerna är en toppkoordinatior.

Svante: Det krävs givetvis mer talang i truppen. Det är inte många kompletta lagdelar i Lions. En bra quarterback och lite pålitliga receivers hade varit en bra början. Men Campbell kan absolut ta dem en bit om truppens kvalitet ökar. Han verkar vara en ”players coach”, och spelarna verkar gilla honom och spelar för honom, det kommer man ganska långt på.

Mattias: Det är väl tveksamt. Men det är ju tydligt att han verkligen bryr sig och han har växt på mig som person. Det är inte bara knäskålstuggande bakom den stora björnfasaden. Truppen måste bli mycket bättre om någon coach ska ha en chans i Detroit.

Daniel: Han får sina spelare att spela hårt och dom verkar ju verkligen älska honom, det får man ge honom. Men rent fotbollsmässigt så har jag inte sett något att bygga på. Särskilt inte när han tagit det tveksamma beslutet att själva sköta offensiv play calling. Dåligt time management kanske man kan lära sig att hantera och det måste han nog visa att han kan göra för att det ska funka i längden.

 

Gardner Minshew gjorde sin första start för Eagles i söndags och han satte 20 av 25 passningar för 242 yards i segern mot Jets. Under sina första 14 matcher har Minshew passat för 3 271 yards, 21 TDs och 6 interceptions. Rookien Trevor Lawrence har också spelat 14 matcher nu med ett facit på 2 514 yards, 9 TDs och 10 interceptions. Vad tror du om de här två spelarnas respektive framtid?

Magnus: Kul att se Minshew i en annan miljö än Jaguars, tror han kan vara en stabil starter för ett lag. När det gäller Lawrence så är det bara hoppas att han slipper Urban Meyer till nästa år. Att Lawrence skulle ha en del problem till en början var rätt givet, alltid spelat i de starkaste lagen med de främsta coacherna. Det han varit med om denna säsong är motsatsen. Tror ändå att Trevor Lawrence kan ta rätt stora steg i sin utveckling bara genom erfarenheterna från denna säsong, släng in en vass coach också så har vi nog något.

Svante: Som Magnus är inne på så hoppas jag att Lawrence slipper Urban Meyer. Det hade varit det bästa för hans utveckling. Jag var skeptisk till Meyer redan när han anställdes, och han har inte direkt motbevisat mig. Med det sagt så har Lawrence all den talang som krävs för att blomma ut till en topp-QB i ligan, och han kommer definitivt att få chansen att göra det. Minshew å andra sidan är en pålitlig back-up, och han kommer nog kunna tjäna rätt bra på det. Han lär ha en lång karriär som en border-line starter/back-up. Lite som Fitzmagic.

Mattias: Svårt att jämföra de två. Minshew är en effektiv quarterback och en grym karaktär men i längden tror jag inte att det håller. Han är så pass fysiskt begränsad. Senaste matchen gjorde han riktigt bra, men sen hade motståndarna också förberett sig för att möta Hurts, som är en helt annan spelare. Lawrence har haft en skakig start, men hans potential är på en helt annan nivå. Än är jag inte orolig.

Daniel: Minshew kommer nog att kunna se fram mot en Tyrod Taylor / Ryan Fitzpatrick – liknande karriär med chanser att få startjobbet här och var men aldrig riktigt få fullt förtroende. För Lawrence så tror jag bara att han behöver en HC som inte är ett rövhål. Det har han inte nu. Jag tvekar inte på att Lawrence har vad som krävs för att lyckas i NFL.

 

Slutligen, vilka matcher kollar du på idag?

Magnus: Vette tusan..

Svante: Jag är lite kluven mellan ’Boys – Football Team eller Ravens – Browns klockan 19. Men någon av dem blir det. Sedan blir det självklart Niners efter 22:00.

Mattias: Ser motvilligt Seahawks-Texans klockan 19. Sen blir det nog Bills-Buccaneers. Dags för Buffalo att genomföra en riktigt bra match på båda sidor av bollen. De är ju fortfarande mitt Super Bowl-val i AFC, trots att de inte förtjänat det förtroendet. Kul MNF också!

Daniel: Äntligen blir det en NFL-kväll med grannen igen! Wings, quesadillas, blue chees dip m.m. Tyvärr är han Seeahawks-fan så det blir Seahawks – Texans i den tidiga matchen men sen blir det förhoppningsvis en kanonmatch mellan Buccaneers och Bills!

 

Redaktionen Tycker Till, vecka 14

Nyheter

To Top