Analyser

Redaktionen Tycker Till – ”Sam Darnold spelade en perfekt match”

Redaktionen har fått tycka till. Vad tar man med sig från vecka ett? Vem överpresterade? Vem kan bättre? Vilken rookie såg speciell ut i sin först match på NFL scenen?  Så här tycker redaktionen.

 

Vad tar du med dig från vecka 1?

Olof: Att NFL är en omöjlig liga att förutspå. Nu ska man inte dra för stora växlar på vecka 1 men vår Power Ranking med Dolphins och Bucs som lag 32 och 31 ser ju sådär ut.

Daniel: Bills brutalt dåliga insats. Jag trodde att det skulle vara besvärligt med offensiven men passförsvaret var under all kritik. Det fanns någon match under förra säsongen som också var brutalt dålig på liknande sätt så jag hoppas att detta inte är något man kommer behöva se mer av under säsongen.

Magnus OAtt Jets kanske äntligen ser ut att vara på rätt spår igen, dels med QB Darnold men även med försvaret. Att Bills QB-situation är väldigt stökig, att Patriots vinner oavsett biroller så länge Brady och Gronkowski spelar och att man ska passa sig för att överreagera efter den första veckan!

Richard: Att det verkligen är så jämnt som man anade. Det känns som lag jag rankar 10-32 alla är ungefär lika bra. Inga gratismatcher i år, vilket gör allt sådär härligt spännande som man vill ha det.

Magnus A: Slås alltid av hur jämnt det är i NFL. 10 av 16 matcher var inom 1 touchdown, det är liten marginal för misstag om man ska vara med i slutet. Många lag som känns spännande, kan nog få se lite nya ansikten i jakten om slutspelsplatser.

 

Det är lätt att skena iväg efter vecka 1, vad är egentligen sämre än vi såg?

Olof: Det finns flera kandidater för detta, Fitzmagic och Buccaneers är en självklar kandidat när de möter Eagles i vecka 2. Men jag får säga Baltimore, de mötte vad som just nu ser ut som ligans absolut sämsta lag i Bills och Ravens offensiv är medioker som bäst.

Daniel: Jets är nog inte så bra som det såg ut. Det var en märklig match där siffrorna skenade när Matt Stafford i Lions fattade mängder med dåliga beslut i sina försök att jaga ikapp en Jets-ledning. Även Browns, det må se bra ut att spela jämnt med Steelers men har man 5 turnovers upp på motståndaren ska man bara vinna oavsett motstånd.

Magnus O: Ravens 47 poäng ska man så klart ha respekt för, men de kom mot ett ultrasvagt Bills och det kommer inte gå lika lätt när motståndet blir tuffare.

Richard: Ravens är inte sådär överlägsna, Bucs kommer inte göra så mycket poäng igen och Browns kryss mot Steelers är inget tecken på att de faktiskt är så bra.

Magnus A: Får väl säga Ravens anfall.. Tycker det var Bills som var dåliga och orsaken till mängden poäng. Jets anfall är förmodligen också en kandidat. Lions såg inte alls ut att vara redo för att spela NFL och det gynnade helt klart rookien Darnold.

 

Vad är då bättre än vi såg?

Olof: Philadelphia Eagles pass-offensiv var spektakulärt svag mot Falcons i öppningsmatchen. Foles saknade Alshon Jeffery väldigt och även Mack Hollins. Zach Ertz måste börja fånga de viktiga passningarna och Mike Wallace måste dyka upp nånstans på radarn. Men, när Wentz och Jeffery är tillbaka och startar kommer offensiven att se lika bra ut som i fjol.

Daniel: Giants anfall kan nog ha mött sitt tuffande motstånd för säsongen, där kan vi nog räkna med bättre produktion framöver, även om Eli Manning är på nedgång.

Magnus O: Chicago kan ha en riktigt spännande säsong på gång, något jag flaggade för i min genomgång av Bears inför säsongen som man kan läsa här. Och det skrevs även innan man värvade Kalil Mack, försvarsbjässen som direkt gjorde väsen av sig med såväl sacks som en egen TD. Det var på vippen att de stjälpte ärkerivalen Packers, lita på att de kommer kunna stjälpa många andra lag när de får ordning på allting. Till exempel Seahawks som kommer till Soldier Field på måndag.

Richard: Texans startade inte säsongen så imponerande som jag väntat mig, men tror det finns mer i tanken. Patriots är tuffa att möta när de har tid att förbereda sig ordentligt. När vanliga säsongsrytmen nu sätter sig tror jag Texans visar framfötterna igen.

Magnus A: Jag tänker att Saints försvar är bättre än vad som visades upp mot Buccaneers, började skralt även i fjol. Tror även Giants anfall kommer se bättre ut mot mer humant motstånd, Jaguars försvar är galet bra och inte någon riktningsvisare för kvaliteten på ett anfall.

 

Rookies är ju kul, vilken rookie imponerade på dig?

Olof: En som stod ut under de tidiga matcherna var Browns corner Denzel Ward som de fick lite kritik för att de plockade #4 overall. Spelade mycket mot Antonio Brown och slutade dagen med 2 interceptions, 3 försvarade passningar och 6 tacklingar. Ward släppte visserligen en TD, men vem gör inte det mot AB?

Daniel: Denzel Ward i Browns är nog den jag såg från vecka 1 som imponerade mest på mig. Även Sam Darnold efter hans katastrofala första passning.

Magnus O: Får nog bli Sam Darnold på den frågan. Att på bortaplan kasta en INT på sin allra första pass i NFL:s reguljära säsong för att sedan resa sig, spela samlat och moget och stå för två TD:s. Det tyder på rätt virke för den här branschen, i tuffa klimatet New York dessutom.

Richard: Håller med ovanstående. Denzel Ward var grym, inte bara för sina interceptions. Sam Darnold spelade en perfekt match, med högst möjliga rating på 158.3, efter sin inledande interception.

Magnus A: Jag gissar att Denzel Ward och Sam Darnold nämns av andra. Jag vill lyfta fram Will Dissly, Seahawks TE. Han såg ut som Russell Wilsons bästa vän under första halvleken mot Broncos. Blir kul att följa Dissly framöver.

 

Vad får man inte missa vecka 2?

Olof: Finns två riktigt heta matchups som garanterat kommer ha slutspelsimplikationer. Vikings hos Packers i en tidig divisionsfinal, vem tar kommandot? Och Patriots hos Jaguars, returmöte från förra årets AFCCG. Är Jaguars en seriöst utmanare i år igen, upp till bevis.

Daniel: Divisionsmötena mellan Bengals-Ravens, Packers-Vikings och Falcons-Panthers känns riktigt intressanta. Särskilt viktigt för Falcons att inte tappa mark mot Panthers.

Magnus O: Det blir intressant att se hur negativa överraskningar som Falcons, Saints och Cowboys med flera reagerar efter förlusterna i vecka ett. Och på motsatt sida finns så klart de positiva sakerna från vecka ett, kan Buccs, Jets och Redskins med flera hålla i det här? Dessutom – AFC championship game-returen mellan New England och Jacksonville, veckans match!

Richard: Patriots besök i Jacksonville är tveklöst veckans bästa match. Kan Jaguars vinna med publikens stöd eller stjäl Patriots en vinst, som i slutspelet i fjol, mot ett dominant försvar?

Magnus A: Steelers mot Chiefs är en intressant match. Två starka anfall där försvaren får ligga i för att stoppa upp. För Steelers del gäller det att inte halka efter i toppen av AFC. Packers – Vikings är en höjdare och jag är nyfiken på att se om Buccaneers mot Eagles kan fortsätta leverera framåt mot ett bättre försvar. 

Nyheter

To Top