Analyser

Vecka 2: Heta quarterbacks, snedsparkar och en klisterhand

Den andra veckan på säsongen var en härlig show med spänning och storslagna prestationer på flertalet ställen. Dessutom fick vi se spelare skämma ut sig på planen och en herre gav upp i paus.

 

Veckans rekordman

Patrick Mahomes har fått en lysande inledning på sin karriär som Chiefs quarterback. Med sina 6 touchdown passningar mot Steelers så har han nu nått upp i 10 stycken under de två första veckorna. Det är historiskt bra. Tidigare var rekordet på 9 stycken och delades av Drew Brees (2009), Peyton Manning (2013) och Charley Johnson (1965). Mahomes raketarm tog Kansas City till en 42-37 seger i en svängig tillställning på bortaplan mot Pittsburgh Steelers.

Veckans Player

Den största överraskningen såhär långt på säsongen måste vara Tampa Bay Buccaneers. Först spöades New Orleans Saints på bortaplan och denna vecka slogs Super Bowl-vinnaren Philadelphia Eagles tillbaks med 28-21. Bucs har inlett säsongen 2-0 och den största faktorn har varit back up-QB:n Ryan Fitzpatrick. I avstängde Jameis Winstons frånvaro har Fitzmagic visat hur man utnyttjar de fina vapen Bucs samlat ihop. För andra veckan i rad passade den skäggige quarterbacken för mer än 400 yards och 4 touchdowns. Efter matchen fortsatte Fitzpatrick att glänsa.

Veckans överkörning

Los Angeles Rams kom till säsongen med stora förväntningar på sig och har inte gjort någon besviken. Arizona Cardinals kördes enkelt över med 34-0 hemma i L.A. Todd Gurley stod för en stor del av poängen då han sprang in 3 touchdowns, vilket bara var 2 färre än vad Arizona hade first downs. Cardinals mäktade bara med 5 first downs och 137 yards framåt. Som dominanta som Rams varit, lika svaga har Cardinals spel i inledningen av säsongen varit.

 

Veckans svikare

Buffalo Bills har inte haft en rolig inledning på säsongen, två raka förluster i matcher där laget inte varit nära att hota. Under förlustmatchen mot Los Angeles Chargers fick cornerback Vontae Davis nog och meddelade i halvtid att han lägger av. För Bills del behöver det inte vara något negativt. I paus ledde Chargers med 28-6, i andra halvlek kom ett Davis-fritt Bills ut och vann halvleken med 14-3. Slutresultatet blev således 31-20 i Chargers favör. Davis släppte efter matchen ett pressuttalande om sitt beslut, men lär inte få några sympatier ändå.

 

Veckans julgransfötter

Man ska ju inte sparka på den som redan ligger ned, men denna vecka måste vi sparka på lite några kickers. Zane Gonzales (Browns), Daniel Carlson (Vikings) och Mason Crosby(Packers) hade samtliga chansen att vara skillnaden för sitt lag men föll för trycket. Zane Gonzales missade två av fyra field goals och missade två extrapoäng när Browns föll mot Saints med 18-21. Hade OutZane varit lite mer InZane hade Browns brutit sin långa förluststreak. I det oavgjorda mötet mellan Green Bay Packers och Minnesota Vikings misslyckades både Crosby och Carlson med att avgöra för sitt lag. Crosby var i övrigt stabil och satte fem av sex field goals medan rookien Carlson hade en svag dag med noll av tre, två av dem under övertiden. Matchen slutade 29-29.

 

Veckans mottagning

Jacksonville Jaguars fick klarar sig utan sin offensiva referenspunkt mot New England Patriots då running backen Leonard Fournette drogs med en skada. Men i Fournettes frånvaro fick andra passa på att skina. En som tog chansen var wide receivern Keelan Cole. Cole bjöd på en magisk mottagning som får ses som en given kandidat till årets mottagning. Totalt blev det sju passmottagningar för 117 yards och en touchdown för Cole. Matchen vann Jaguars med 31-20 och tog därmed en liten revansch på Patriots, som ju petade ut dem ur slutspelet i fjol.

Veckans fegis

Atlanta Falcons safety Damotae Kazee stod för veckans, och förhoppningsvis säsongens, fegaste spel. Cam Newton slidar och Kazee fortsätter sin tackling på ett livsfarligt sätt. Falcons safety blev utvisad och Cam Newton kom tillbaka in i matchen. Men även utan Kazee på plan lyckades hemmalaget Falcons vinna med 31-24. Bägge NFC South-lagen har inlett säsongen med en vinst och en förlust, likaså rivalen Saints medan Tampa Bay Buccaneers leder med sina två vinster.

Nyheter

To Top