Fantasy

Veckans Fantasy: Intervju med Jeff Haverlack

Vi har fått möjligheten att intervjua Jeff Haverlack som driver sidan dynastyleaguefootball.com Här kommer bland annat lite tips på hur du blir bättre på dynastyfootball.

Hej Jeff! Berätta lite om dig själv, vem är du?

Jag blev 50 förra året, men jag är en mycket ung 50. Jag bor i Washington State. Faktum är att alla som startade DLF  bor i Washington State. Vi har också en delägare som bor i delstaten Missouri. Jag har många saker som håller mig upptagen. Jag har spelat gitarr i nästan 30 år, men jag spelar inte så mycket längre på grund av tidsbrist. När jag spelar, föredrar jag heavy metal men uppskattar även andra stilar. Övriga hobbies är onlinespel, trädgårdsarbete, filmer/TV-program, investeringar/handel på aktiemarknaden och teknik i allmänhet. Självklart älskar jag fotboll, men jag älskar också den europeiska varianten av fotboll. Min dotter, som nu är 18 år, spelade en soccer fram till i år och jag trivdes med att titta på hennes matcher och coachade några av hennes lag också.

Tro det eller ej, jag jobbar fortfarande på ett normalt jobb. Jag är manager på en bank och kommer att göra det ett eller två år till innan jag drar mig tillbaka och spenderar mer tid på DLF.

Några favoriter i NFL och College?

Min favoritspelare genom tiderna är Daunte Culpepper som var min quarterback när jag började spela dynasty. Nu är min favoritspelare Larry Fitzgerald som är en stor ambassadör för spelet och är lika bra människa som han är fotbollsspelare. Jag brukar alltid hitta min nästa favoritspelare på grund av fantasy. Min nästa favoritspelare kan mycket väl vara Leonard Fournette, vi får se.

När började du spela fantasyfotboll? Och hur utvecklades det du gör nu?

Jag började spela fantasyfotboll i slutet av 1990-talet. Jag började med redraft-ligor innan jag spelade en keeperliga. Det ledde till att jag testade en full dynastyliga. En kväll 2005 satt vi och åt pizza samtidigt som vi tittade på NFL. Då klagade vi på att det inte fanns någon som skrev om dynastyfotboll. Bokstavligen startades DLF ovanpå en pizzakartong i mitt kök och vi lanserade sajten ett år senare. Jag och mina två samarbetspartners, Ken Moody och Ken Kelly gjorde det mesta av allt arbete de första 5 åren innan vi tog in en annan person som använde vårt forum, Eric Dickens. Han är nu en junior partner av DLF. Det var enormt mycket arbete i början och det är fortfarande. Men vi kan se tillbaka och känna oss väldigt stolta över att vi har skapat den största sidan för dynastyfotboll i världen och just nu har vi flera tusentals aktiva användare.

Hur många ligor spelar du i?

Jag spelar i ungefär 8-10 dynastyligor samt några vanliga redraftligor. Pros vs Joes, Scott Fish Bowl, etc. Det är ligor med många som jobbar inom fantasyindustrin så det brukar vara roligt.

Vad föredrar du PPR eller Standard? Redraft eller Dynasty? Eller något annat?

Jag föredrar PPR och spelar inte standard alls längre. Jag tycker att standardpoäng är alltför ointressant och tror att PPR kommer att ha tagit över totalt om några år. PPR erbjuder mycket mer strategi, speciellt om du blandar i premium TE-poäng eller några andra element. Jag tror verkligen fantasyspelare ska spela vad de tycker mest intressant och för mig är det PPR. Givetvis är det dynasty som jag föredrar över redraft.

Varför är dynastyligor roligare än redraft?

Redraft kan vara kul men det är inte samma utmaning och njutning som att drafta ditt lag och veta att dessa spelare är dina så länge du vill ha dem. Finns mängder med strategier för att för att vara en bra coach och det tar mycket arbete och pluggande. I redraft kan vem som helst ha tur under ett år. Har du otur med skador eller att en spelare blir avstängd eller har ett sämre år så kan din säsong ta slut efter några veckor. I slutet av säsongen har du ingenting om du inte vann. Det är så mycket tur i redraft. I dynasty väljer du din strategi, draftar därefter och sedan finjusterar ditt lag under de kommande åren. Men här är det bästa: I dynasty läser du och studerar 365 dagar om året … Det finns ingen offseason! Vilket också är DLFs tag-line. Slutet på den ordinarie säsongen börjar nästa säsong och DLF arbetar hårt för våra medlemmar och läsare 365 dagar om året genom att fokusera på spelarna i NFL och College, under combine, draften, träningslägren etc.

Vilken plattform spelar du helst på?

Jag gillar ESPN men jag spelar alla mina ligor på MyFantasyLeague.com. Man kan anpassa ligan precis hur man vill ha det. De lägger också till spelare och rookies snabbt och är relativt billiga.

Vad ska man göra för att bli en bättre spelare i fantasy football?

Att vara bra på fantasy är som många andra saker. Du kan ha tur ett år men om du vill vara en bra ägare år efter år måste du jobba hårdare än de andra ägarna i din liga. Det är här DLF kommer in, eller någon annan resurs som du som ägare kan lita på. DLF har nästan 50 av branschens bästa ägare och vi hjälper dig att ge dig visdom, information och åsikter för att hjälpa dig att vara den bästa ägare du kan vara. Du måste omringa dig med bra resurser och använda dessa resurser varje chans du får för att vara ett steg före de andra i din liga.

Drafta David Johnson om du sitter på pick ett säger Jeff.(Foto: Otto Greule Jr/Getty Images)

Nu över till årets säsong. Jag har förstavalet, vem väljer jag?

David Johnson. Han är bara för bra och för ung för att du ska ta någon annan just nu. Cardinals förstår vad de har i Johnson och använder honom extremt bra. Jag går oftast på recievers i början av en draft i dynasty på grund av att de håller längre än runningbacks men David Johnson är för bra för att inte plocka som nummer ett.

Bästa rookie denna säsong?

Leonard Fournette. Jag har tittat på Fournette länge och han har storleken, hastigheten och styrkan för att vara den bästa runningbacken vi har sett sedan Adrian Peterson kom in i NFL. Om han kan vara frisk och om Jaguars har en hyfsad offensiv linje så kommer han att vara bra under lång tid.

Största floppen denna säsong?

Många är höga på Eddie Lacy i år och jag förstår inte det. Jag har inte Lacy i någon liga och jag har inte rört honom i någon av mina ligor sedan han kom in i NFL. Han spelar tungt och har svårt att hålla vikten. Seattle offensiva linje är inte bra och Lacy passform till den är ännu värre. Jag tror att ägarna som draftar Lacy som en RB2 kommer att bli besvikna. En annan spelare är Sammy Watkins. Många tror att detta är Watkins år men jag har tradat bort honom i varje liga jag äger honom. Han har svårt att hålla sig skadefri så är han ingen spelare jag vill ha i mitt lag.

Årets sleeper?

Två spelare som jag tror på i år är Doug Martin och Joe Williams. Alla tror att Martin är slut efter ett dåligt år. Med en genomsnittlig offensiv linje och med flera bra recievers, samt att det inte finns så många andra bra runningbacks i laget så tror jag att Martin är redo att sätta upp RB1-nummer i år.

Någon deepsleeper?

Joe Williams. Handplockad av huvudtränaren i draften. Williams föll i draften pga karaktär och bristande motivation i college. Ta bort det så tror jag Williams har en fantastisk framtid med sin storlek och RB1 förmåga i ett lag som passar honom. Jag gillar också Terrance West i Baltimore. Ingen pratar om honom men han kan ta platsen i Ravens.

Slutligen, berätta om DLF.

DynastyLeagueFootball.com (DLF) handlar om en sak, vi vill hjälpa våra läsare och prenumeranter att vinna sina ligor år efter år. Vi har samlat ett team som består av de bästa personerna för att hjälpa till med just det och det finns inte en webbplats där ute som är mer engagerad i det än just DLF! Från vårt innehåll, verktyg, rankningar och forum finns det ingen annan dynastysida som kan konkurrera med vad vi erbjuder. Kolla runt i vårt stora community forum som är helt gratis och du har en one-stop-shop för allt som behövs för att vara på toppen i din dynastyliga. Vi har 50 skribenter. Vi håller priset lågt eftersom vi vill att alla ska kunna ha råd med vår service. Vi är också mycket stolta över vår kundtjänst. Varje medlem får individuell hjälp när det som behövs. Om du vill veta mer om oss som jobbar där: https://dynastyleaguefootball.com/who-we-are/.

Slutligen uppgav 96% av de tillfrågade i en ny undersökning att DLF var ett enormt värde för priset och 96% sa att de planerar att anmäla sig när deras prenumeration tar slut. Vi kunde inte ha hoppats på bättre svar och vi är väldigt stolta över det.

At DLF, There is No Of-Season!

Missa inte intervjun som vi gjorde med Chris Raybon.

Nyheter

To Top