Nyheter

NFL Draft 2023: Recap Av Första Rundan

Photo by David Eulitt/Getty Images

Äntligen är det dags, draften är kommen. Efter månader av väntan och spekulationer får vi nu svaren på alla våra frågor. I denna artikel summerar vi årets första runda, med reaktioner till varje val. Klickar du på spelarens namn kommer du till spelarens draftprofil där du kan läsa om vad vi tycker om just honom. Då kör vi!

1 – Carolina Panthers: Bryce Young, QB, Alabama

Ingen skräll här inte. Panther gör det självklara och draftens högst rankade quarterback. Young är ett unikum och det har talats mycket om hans storlek. Han kommer att vara den minsta quarterbacken i ligan. Han är dock årets bästa prospect och Panthers gör helt rätt i att ta honom. Young är det framtida ansiktet av Charlotte. 

2 – Houston Texans: C.J Stroud, QB, Ohio State

Draften började med detta val, och det har spekulerats flitigt i vem Texans skulle ta. Valet föll på Stroud och Texans har sin framtida QB. Strouds ledarskap har ifrågasatts under de sista veckorna inför draften, men det är inget som Texans tror på. Texans har förhoppningsvis hittat det nya ansiktet för organisationen.

3 – Houston Texans: Will Anderson, Edge, Alabama

Trade! Det här är det vi älskar med draften! Texans byter upp och väljer den nya ledaren till deras defensiv. DeMeco Ryans är ny huvudtränare och han skördade stora framgångar i 49ers med Nick Bosa, därav vet han vikten av en bra pass rush. Will Anderson kommer att ge just det, en bra pass rush. En ny ledare på den offensiva sidan av bollen och en ny ledare på den defensiva sidan, vilken draft av Texans!

4 – Indianapolis Colts: Anthony Richardson, QB, Florida

Colts har sökt efter en quarterback länge, och nu hoppas de ha funnit sin långsiktiga lösning. Richardson går till Colts. Richardson är nog den mest atletiska quarterbacken som någonsin draftats och det är ingen tvekan om att han är en dynamisk atlet. Hans film lämnar saker att önska, och han är rå, men om Richardson når sin fulla potential så kommer han bli den bästa quarterbacken i denna klass. 

5 – Seattle Seahawks:Devon Witherspoon, CB, Illinois

Lite av en skräll tycker jag! Jag trodde Jalen Carter skulle gå här. Med det sagt, Seahawks får draftens bästa corner, och det är inte illa. De parar ihop honom med Tariq Woolen och helt plötsligt har det ett väldigt ungt och lovande secondary. Jag gillar det! 

6 – Arizona Cardinals: Paris Johnson Jr. OT, Ohio State

Är det Kevin Costner som är i Cardinals war room? För jäklar vilka draft day trades Cardinals gör. De byter plats med Lions och väljer lite välbehövligt skydd till Kyler Murray. Johnson Jr hade varit ett potentiellt val för Cardinals om de hade stannat på nummer tre, nu har de lite extra val i ficka och får ändå spelare de ville ha. Cardinals valde fritt bland de offensiva linjemännen och valet föll på tackeln från Ohio State. Ett välkommet val för Kyler Murray. 

7 – Las Vegas Raider: Tyree Wilson, Edge, Texas Tech

Kul val tycker jag! Raiders hade svårt att nå fram till quarterbacken förra året och de fick inte alls ut det de hoppats på från Chandler Jones. Maxx Crosby är en stjärna men utöver honom var det inte  mycket produktion på Raiders defensiva linje. Nu får Crosby sällskap på linjen av Wilson från Texas Tech. En lång och fysisk edge som passar stereotypen. Han har alla verktyg som krävs för att bli en produktiv pass rusher. 

8 – Atlanta Falcons:Bijan Robinson, RB, Texas

Draftens kanske bästa spelare, oavsett position, går till Atlanta Falcons. Bijan Robinson är den bästa running backen som kommit ur draften sedan Saquon Barkley, och han borde kunna vara otroligt produktiv i Falcons offensiv. Det är lite av ett lyxval tycker jag, då Falcons har andra behov, men vilket lag som än valde Robinson skulle få en stjärna, och så blir det även här.

9 – Philadelphia Eagles: Jalen Carter, DT, Georgia

Eagles byter plats med Bears och de förstärker sin redan starka defensiva linje med en av årets bästa defensiva spelare och årets bästa defensiva tackels. Carter föll lite på grund av oro kring hans personlighet och problem av planen, men på planen är han ett monster. I Eagles har han också två kompisar från det Georgia-försvar som Carter vann titeln med förra året. De borde kunna hålla koll på Carter och se till så att han sköter sig. Detta är the perfect match!

10 – Chicago Bears: Darnell Wright, OT, Tennessee

Bears största behov var att förstärka den offensiva linjen och skydda Justin Field, och efter att ha bytt ner två gånger väljer Bears nu exakt det. Darnell Wright är en stor och fysisk tackle som spelade på högra sidan i Tennessee, men som bör kunna stoppas in där det behövs i Bears. Jag gillar verkligen Wright så jag har inget emot detta val. Fokus ligger på att gör livet enklare för Justin Fields och det kommer Wright att göra. 

11 – Tennessee Titans: Peter Skoronski, OT, Northwestern

Titans hade kunnat gå vart som helst här, de behöver hjälp nästan överallt på den offensiva sidan av bollen. Valet faller på Skoronski och han kommer att förstärka linjen i Titans direkt. Med ett val så här högt utgår jag från att Skoronski kommer att testas som tackle först, men han skulle lika gärna kunna spela guard och göra det bra. Ett stabilt val av Titans.

12 – Detroit Lions: Jahmyr Gibbs, RB, Alabama

Hoppla! Det här var tidigare än väntat! Jag gillar Gibbs, men med val nummer 12 känns det lite väl tidigt. Med det sagt, Gibbs kommer att förstärka en offensiv som redan producerade på en hög nivå förra året. Han kommer att förstärka både passningsspelet och springspelet, vilket såklart är en tillgång. Lions problem förra året låg dock på den defensiva sidan av bollen, och jag hade gärna sett dem välja Christian Gonzalez här.  

13 – Green Bay Packers: Lukas Van Ness, Edge, Iowa

Packer väljer den mångsidiga och atletiska Lukas Van Ness. Han kan rusha både från insidan och utsidan och han kommer att förstärka en defensiv linje i Green Bay som redan har Rashan Gary och Kenny Clark. Fortsätt att förstärka sina styrkor, det är vad Packers gör här.

14 – Pittsburgh Steelers:  Broderick Jones, OT, Georgia

Steelers hoppar upp för att inte missa en offensiv linjeman. Att förstärka den offensiva linjen var lagets största behov denna off-season och det gör dem nu i form av Broderick Jones. Så som draften utvecklat sig var Steelers tvungna att hoppa upp för att försäkra sig om en tackle. Jag gillar det här valet. Skydda den unga Kenny Pickett och skapa större hål för Najee Harris. Ett viktigt och smart val. 

15 – New York Jets: Will McDonald IV, Edge, Iowa State

Spännande val men möjligtvis lite tidigt. Med det sagt så äntrar vi nu den del av draften där det inte kommer att skilja särskilt mycket mellan mellan valen nu och valen i slutet på rundan. Jets förstärker sin defensiva linje och med detta val är det uppenbart att de försöker att generera lite mer pass rush. De har inte lyckats få ut så mycket av Carl Lawson, som har ett dyrt kontrakt, och detta känns som en uppenbar framtida ersättare. Spännande val!

16 – Washington Commander: Emmanuel Forbes, CB, Mississippi State

Forbes går före både Gonzalez och Porter Jr, det såg jag inte komma. Forbes är verkligen bollhökarnas bollhök. 14 interceptions samlade han på sig i college. Ron Rivera älskade Josh Norman under deras tid i Carolina och i Forbes finns det några likheter. Spännande val av Commanders och det täcker verkligen ett hål.

17 – New England Patriots: Christian Gonzalez, CB, Oregon

Nu börjar en lite run på cornerbacks. Gonzalez går till Patriots. Patriots har länge haft ett otroligt bra secondary och Gonzalez kommer att passa väl in. Gonzalez kan spela både press och off coverage i Patriots man-försvar, och han kan göra det bra. Det finns många duktiga receivers och quarterbacks i AFC East som New England måste försvara, så Patriots gör helt rätt i att ta den bästa cornerbacken som finns kvar. Gonzalez är en topp-10 talang som föll till Patriots på 17, så detta är riktigt bra värde. 

18 – Detroit Lions: Jack Campbell: LB, Iowa

Det här är första valet som jag inte alls gillar. Jag tycker att detta är riktigt högt för Campbell. Värdet finns inte där. Inside linebacker i första rundan har också ett riktigt dåligt track record. Campbell fyller ett behov i Lions, och han är en av draftens bästa linebackers, men jag gillar inte värdet. Lions lämnar första rundan med en runningback och en linebacker. De får underkänt från mig. 

19 – Tampa Bay Buccaneers: Calijah Kancey, DT, Pitt

Kancey testade väldigt bra och har snackats upp rejält de senaste veckorna. Buccaneers landar honom på nummer 19 och han kommer att passa väl in bredvid den större Vita Vea. En spännande spelare med en unik atletisk profil. Det har dragits likheter med Aaron Donald, men det skulle jag säga är mer på grund av att de gick på samma college snarare än något annat. 

20 – Seattle Seahawks: Jaxon Smith-Njigba, WR, Ohio State

Draftens första receiver av brädet blir Jaxon Smith-Njigba. En utomordentlig route runner som gör sitt bästa jobb i mitten av plan. Para ihop honom med D.K Metcalf och du har en komplett wide receiver-duo. Smith-Njigba känns som en ung version av Tyler Lockett och kommer säkert att ta över den rollen i anfallet i framtiden. Roligt val från Seahawks!

21 – Los Angeles Chargers: Quentin Johnston, WR, TCU

Ett nytt vapen för Justin Herbert kanske inte är så illa när Keenan Allen börjar bli till åren. Johnston har en fin kombination av storlek och snabbhet och han får de svåra sakerna att se väldigt lätta ut. Tyvärr får han ibland också de enkla sakerna att se svåra ut, vilket har resulterat i en del drops i college. Kan han städa upp det så kommer han att bli ett bra proffs. Det är också en tacksam situation att komma in i. Han har en fantastisk quarterback som ska kasta till honom och det är ingen press att vara den ledande receivern direkt. 

22 – Baltimore Ravens: Zay Flowers, WR, Boston College

Ravens signade Lamar Jackson till en mega-deal och direkt ger de honom lite förstärkning i form av Zay Flowers. Flowers är en otroligt explosiv receiver som gör ett fantastiskt jobb efter mottagning. Han bör passa väl in i den nya offensiv som Todd Monken försöker bygga tillsammans med Lamar Jackson.

23  – Minnesota Vikings: Jordan Addison, WR, USC

Den fjärde raka receivern lämnar brädet och nu är det Jordan Addison som åker till Minnesota och bildar par med Justin Jefferson. Addison är vår högst rankade receiver och han borde passa perfekt som komplement till Jefferson. Han är en hal och otroligt polerad route runner som kommer att fungera som en perfekt säkerhetsfilt för Kirk Cousins om lag väljer att dubbla Justin Jefferson. 

24 – New York Giants: Deonte Banks, CB, Maryland 

New York Giants byter plats med Jacksonville Jaguars och hoppar upp en plats för att välja Deonte Banks. En väldigt fysisk corner som stärker upp ett rätt svagt secondary och fyller ett uppenbart hål i Giants. Banks testade otroligt bra, vilket ökade hans värde inför draften. Det här är ett smart val av Giants och det är bra värde att få Banks här.

25 – Buffalo Bills: Dalton Kincaid, TE, Utah 

Jaguars hoppar ner igen och denna gång är det Bills de byter plats med. Bills kommer upp för att knyta till sig draftens första Tight End och kanske draftens bästa passmottagare i Dalton Kincaid. Kincaid kommer genast att kliva in och utmana om startplatsen och han erbjuder otroligt mycket som i passningsspelet. Kincaid är ett bra vapen i redzone och han är Bills långsiktiga lösning på positionen. 

26 – Dallas Cowboys: Mazi Smith, DT, Michigan

Till Lasses stora förtret så väljer Dallas Cowboys Mazi Smith med sitt förstaval. Smith är en gigant som kan äta upp blockeringar och vara otroligt effektiv i springspelet. För mig känns detta som en produkt av två raka uttåg ur slutspelet mot 49ers, där deras oförmåga att stoppa springspelet har varit påtaglig. Med detta val hoppas de lösa det problemet. Det är dock tidigt för att plocka Smith, så inte jättebra värde med detta val. 

27 – Jacksonville Jaguars: Anton Harrison, OT,  Oklahoma 

Efter att ha bytt ner två gånger så blev det tillslut dags för Jaguars och valet föll tillslut på Anton Harrison från Oklahoma. Jag är lite förvånad över att han smög in i första rundan, men det är aldrig fel att försöka skydda sin quarterback. Detta är sannolikt kopplat till den avstängning som hänger över Cam Robinson. Jag klandrar inte Jaguars för detta val. Om detta gör att Lawrence får en tiondels sekund längre i fickan så är det värt det. 

28 – Cincinnati Bengals: Myles Murphy, Edge, Clemson

Bengals förstärker sin passrush med Murphy från Clemson. Myles Murphy har den atletiska profilen för att lyckas som en edge i NFL, men han har inte riktigt produktionen i college som styrker det. I Bengals kan han dock kliva in och komplettera Trey Hendrickson och Sam Hubbard, och behöver inte ta en ledande roll direkt. Något som jag tror gynnar honom. Jag tycker det är väl värt chansningen här. 

29 – New Orleans Saints: Bryan Bresee, DT, Clemson

Bresee är en annan kille som testat jäkligt bra och som spelat riktigt bra när han väl varit på plan. Tyvärr finns det en del skador i bagaget, vilket gör att Bresee fallit lite i draftprocessen. Talangen finns dock där, och om han håller sig frisk så kan vi nog komma att se tillbaka på detta val och tänka att det var otroligt hur han kunde gå så här sent. Detta kan betala av sig rejält för Saints. 

30 – Philadelphia Eagles: Nolan Smith, Edge, Georgia

Eagles fortsätter att återskapa det Georgia Bulldogs försvar som vann titeln förra året. De tog två Bulldogs förra året och med Nolan Smith och Jalen Carter har de två nya Bulldogs. Smith pratades om i topp-10 så att få honom här är otroligt värde. Han är rå, men hans atletiska profil är kanske bäst av alla edge-spelare i denna klass. Smith kan lära bakom Haason Reddick och förhoppningsvis kan han ta över facklan om ett år eller två. Riktigt bra val av Eagles, det passar dem perfekt. 

31 – Kansas City Chiefs: Felix Anudike-Uzomah, Edge, Kansas State

Kansas City Chiefs adderar den explosiva Anudike-Uzomah till en defensiv linje med Chris Jones, George Karlaftis och den nyligen adderade Charles Omenihu. Passrush visst vi skulle vara ett fokus för Chiefs och de hoppas ha löst det behovet här. Detta val är lite av en bubblare, och vi har ett par edge-spelare som vi rankat högre, med det sagt så fyller valet ett hål hos de regerande mästarna, så jag kan inte klandra dem. 

 

Draftens andra dag startar 01:00 svensk tid natten mellan fredag och lördag. 

NFL Draft 2023: Recap Av Första Rundan

Nyheter

To Top