Prospect

Bryce Young (QB, Alabama), NFL Draft 2023

Bryce Young

QB, Alabama

Uppdaterad: 2023-04-28 03:01

Draftad av: Carolina Panthers (Runda: 1, Plats: 1)

Genomsnittligt betyg: 89 (3)

Vikt: 88 kg
Längd: 183 cmLasses omdöme (90): Dags för nästa QB från Alabama att draftas högt. Finns goda möjligheter att han är den som kommer att väljas högst av dem alla. Finns oerhört mycket att gilla med Young men även ett par frågetecken och tycker inte det är helt lätt att värdera ho-nom inför sitt NFL-äventyr. Läser spelet oerhört bra både före och efter snap och är inte rädd att korrigera spelet efter vad han ser innan snap. Ser så lugn och trygg ut i fickan medan han samtidigt har full koll på vad som händer runt omkring honom. Läser av sina reads utan att förhasta sig eller ta för lång tid och placerar bollarna med riktigt fin precision och träffsäkerhet på de korta, medium och långa bollarna. Påminner en del om det jag gillade mest med Mac Jones hur han sätter bollen lite framför receivern så han tar den i farten istället för att stanna upp. Jag är inte en mästare när det kommer till teknik i kasten men tycker hans fotarbete ser perfekt ut och han har en snabb release. Kan ibland som han lägger lite för mycket fokus på att sätta den perfekta passen varje spel och måste kunna vinna lite enkla yards när allt inte ser perfekt ut. Skulle även gärna se lite mer bomber djupt trots att målet kanske inte är klockrent, för han har armen för det. Passare först men även effektiv med att ta upp yards på marken. Det stora och egentligen enda frågetecknet är hans storlek. Lite för kort och tunn för prototypen av en NFL QB och hade redan på col-lege problem med bollar som blockades på LoS. Ser inte ut att missa och läsa av planen men är ju alltid ett frågetecken för kortare QBs.

Magnus omdöme (88): Börjar i en kritiserade änden. Han är mindre en den genomsnittliga quarterbacken, båden till längden och rent viktmässigt. Det finns såklart fog för att lyfta på ögonbrynen utifrån det. Men Young är en spelartyp som använder sina resurser på optimalt sätt. Han har en blick för spelet som är toppklass, han läser försvaret väl och har ett konstant lugn. Rör sig effektivt i fickan, har snabba fötter som ger honom balans och ständigt i position för att göra spel. Sättet han läser försvaret på och träffsäkerheten han har i sina kast gör att han är duktig på att placera bollen på rätt ställe för mottagaren. Mjuka rörelser och kan manipulera försvaret och rushers med små rörelser. Rörligheten gör också att han kan bjuda på fina löpningar när han tvingas ur fickan, duktig på att inte utsätta sig för tacklingar när han tar yards efter marken. Naturlig arm, fina fötter som ger en bra grund för att vara i position. Träffsäker när han är i rörelse, kan med fördel användas i boots och roll outs. Har en mjuk kaströrelse och bollen kommer ut snabbt, kanske inte har en raket med ofta fullt tillräcklig kraft.

Richards omdöme (89): Talangfull atlet som är omöjligt att få tag på i fickan, rena Houdini. Självsäker och cool, skapar utrymme även när det inte finns, skakar bort spelarna runt sig. Väldigt Kyler Murray, förlänger spel och har blicken nedåt banan. Kan göra alla kast, trots att han inte har en kanon. Visar exempel på känsla och touch när han placerar i layers. Samtidigt inkonsekvent med bollplacering, missar en del receivers och tingar sina spelare till onödigt svåra mottagningar. En del är stressen i fickan, en del är han själv. Nästan som bäst i second reaction plays, där han trixar i ett trasigt spel. Återigen, Kyler. Kan kasta bollen ur alla armvinklar (Mahomes) och atletiska nog att skapa själv. Springer en del yards, även om han är liten. Oro för storleken är befogad, han är inte som Kyler. Han är mer som Fields i kroppen.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Bryce Young (QB, Alabama), NFL Draft 2023

Nyheter

To Top