Prospect

Anthony Richardson (QB, Florida), NFL Draft 2023

Anthony Richardson

QB, Florida

Uppdaterad: 2023-04-28 03:03

Draftad av: Indianapolis Colts (Runda: 1, Plats: 4)

Genomsnittligt betyg: 85 (3)

Vikt: 105 kg
Längd: 193 cmLasses omdöme (86): Richardson har så mycket potential så har du råd att drafta honom och vänta med att sätta in honom så måste du nästan slå till. För han är inte nära att vara redo än men oj vad det syns att han kan bli något extra. Storleken i kombination med hans atletiska egenskaper är perfekta och lägg där till hans snärt i sin release och arm-styrka så kan man se att vissa redan är helt övertygade. Som att han knäpper med fingrarna så är bollen 50 yards ner för planen. Farlig med benen och har både fart och fysik gör honom oerhört svårstoppad. Men har inte spelat så mycket, bara ett år som starter, så grisen i säcken risken finns där. Väldigt mycket kvar att lära både i det tekniska och taktiska men måste lära sig att värdera lägena och få bättre sikte i sina kast, på tok för många pass som missar målet. Överlag behöver det slipas på hans gyllene arm innan han är redo att starta i NFL. Tycker, trots bristen på rutin, att han läser igenom sina reads bra innan snap och har tålamodet som krävs. Ge honom tid att jobba på framförallt sin teknik så tror jag hans träffsäkerhet kommer men fortfarande en chansning, med enormt högt tak.

Magnus omdöme (82): Ett fysiskt fenomen som under draftprocessen fått många beundrare tack vare sin skyhöga potential. Har storleken, armen, den atletiska förmågan och den fysiska sidan för att vara en potentiell superstjärna. Är explosiv och rejäl i allt han gör. Men han är inte en färdig spelare ännu. Armstyrkan är lätt att se, bollen flyger fort, långt och med kraft, ofta ser det nästan ut att vara utan ansträngning. Kan skapa väldigt mycket med benen, har både snabbheten och kraften för att ta både viktiga och många yards. Har inte startat speciellt mycket och är oerfaren. Behöver bli mer slipad både tekniskt och taktiskt. Märks främst i beslutsfattandet och hans accuracy, bollar sprids och missar spel som han borde klara av. Är för ojämn för att det ska vara pålitligt i dagsläget. Mycket handlar om att jobba med tekniken och på så sätt skapa en grund som kan maximera hans styrkor. Går såklart att utvecklas mycket under en försäsong, men bör inte vara självskriven starter år ett. Däremot är taket skyhögt för AR.

Richards omdöme (87): Elektrisk atlet med högt tak, men väldigt oslipad. Riktigt bra med fötterna, både på springspel och i att förlänga spel. Kan navigera i fickan, även om det många gånger ser stressigt ut och han sänker blicken. Kan kasta alla kast, visar både armstyrka och touch. Men bollplaceringen är lite varsomhelst, missar ibland med 10 yards, ibland enkla slants/RB-i-flat etc. Går inte att förneka att han är en playmaker. Kan bli nästa Lamar, den som på allvar faktiskt påminner om honom. Kan också bli en rejäl bom, som de flesta QBs med problem i passpelet. Skum release. Den är kvick, men den är låg och snärtig som om han kastar macka på stranden.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Anthony Richardson (QB, Florida), NFL Draft 2023

Nyheter

To Top