Prospect

Jordan Addison (WR, USC), NFL Draft 2023

Jordan Addison

WR, USC

Uppdaterad: 2023-04-28 04:56

Draftad av: Minnesota Vikings (Runda: 1, Plats: 23)

Genomsnittligt betyg: 83 (3)

Vikt: 79 kg
Längd: 183 cmLasses omdöme (82): Två galet produktiva säsonger för Pitt innan han flyttade till USC inför 2022 där han fortfarande visade klass men kanske inte tog de där sista kliven som man hade hoppats på. Bästa route runnern i denna draft utan tvekan. Tar sina routes oerhört fint med explosivitet, skarpa cuts, bra kroppskontroll och full fokus. Lite tunn och kan komma ur balans vid kontakt direkt av LoS men lyckas ofta göra sig svårfångad med imponerande tempoväxlingar och bra fart. Effektiv efter catch och det har åter att göra med snabbheten och tempoväxlingar, inte alltid raka vägen ner mot EZ men han sniffar oftast upp var han kan ta mer yards. Spelade QB på HS och det syns då han har en fin känsla för hur försvaren ställer upp och hur han ska utnyttja det. Man kan nästan se hur han samlar data innan snap. Säkra händer och fångar ofta bollen från kroppen och där inte försvararen kommer åt den. Samtidigt kan han ibland tappa den enklaste bollen och känns som han redan är 2-3 steg fram i tan-ken. Borde vara ett större hot i de djupa spelet än han är, fått bollen i händerna snabbt både i Pitt och USC och kanske är insidan platsen för honom i NFL. Hade gärna sett mer muskler på honom då han enkelt blir dominerad av mer fysiska cor-ners. Även lite oroande att han inte direkt utvecklades sitt sista år i college med den bästa QB:en i landet till sin hjälp.

Magnus omdöme (85): Lämnade Pitt för USC och fortsatte att imponera. I ett bredare anfall var inte Addison lika dominant, men hans prestation var ändå väldigt bra. Använder sin snabbhet och dom kvicka fötterna för att göra spel, inte så mycket i luften. Duktig i screens och liknande spel där han får bollen i händerna tidigt och får skapa själv. Läser försvaret väl och är skicklig på att attackera ytorna som finns. Duktig på att växla tempo i löpningen för att skapa separation vid rätt tid, ska vara som friast när han ska få bollen. Fin route runner som klarar av att göra sig fri med tekniken. Hotar på alla tre nivåer, kan ställa upp både utsida och i slot. Är lite mindre, inte en spelar som ”Moss”:ar corners eller gör speciellt mycket mottagningar i duell.

Richards omdöme (82): Första intrycket av Addison är att han ser ut som han hör hemma i NFL. Jag vet att han är tunn och kan nog inte bli mycket större, och det kanske oroar. Men han är snabb, springer bra routes och framförallt hittar och fångar han bollen väl. Det ser så väldigt smidigt, enkelt och naturligt ut för honom. Hade problem med drops sista året i Pitt, städade upp det i år. Kan attackera alla delar av planen och separera från DBs med fart, tempoväxlingar och routes. Fått en del skissade screens där han fått skapa YAC, så är inte rädd för smällar och kan hitta luckor. Men YAC är inte så han plockar yards annars och lär nog inte göra i NFL heller. Ett vapen på utsidan som kan flyttas runt, smart nog att spela flera receiverpositioner. På något sätt är han över medel i allt och det gör honom väldigt tacksam att ha i truppen.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Jordan Addison (WR, USC), NFL Draft 2023

Nyheter

To Top