Prospect

Zay Flowers (WR, Boston College), NFL Draft 2023

Zay Flowers

WR, Boston College

Uppdaterad: 2023-04-28 04:47

Draftad av: Baltimore Ravens (Runda: 1, Plats: 22)

Genomsnittligt betyg: 78 (3)

Vikt: 82 kg
Längd: 178 cmLasses omdöme (74): Spelat och producerat lite i skymundan i Boston College och har haft en del pro-blem med att hålla sig frisk för att konstant visa upp sig som en av de bästa på sin position. Mindre receiver men en tydlig playmaker när han är på planen, haft pro-blem med skador. Sticker ut med sin speed och explosivitet på de djupa bollarna, oftast från sin position som slot, och är oerhört tuff att hänga med steg för steg. Det är inte bara speed rakt ner som gäller, Flowers tar sig ann sina routes fint med bra tempoväxlingar, lösa höfter och en härlig känsla och tajming för att hamna i rätt läge för att plocka ner bollen. Däremot hade jag gärna sett att han tar sig ann sina routes bättre på de lite kortare bollarna, inte alls lika säker där och ser inte heller lika smidig ut, bäst i full fart djupt helt enkelt. Giftig med bollen i händerna men har varit lite slarvig med enkla drops och fumbled under sina år och måste bli tryggare med boll. Liten och tunn är såklart oroande och har det tufft i det fysiska spelet, inte direkt när han ska fånga boll utan mer nära LoS och i blockeringsspelet. Fun-kat på utsidan i college men känns som han är för liten för det i NFL och borde ses som en slot receiver.

Magnus omdöme (81): Den moderna receiver-typen, lite mindre och livsfarlig när han har bollen i sina händer. Ofta utgått från slot och med sin kvickhet är han svår att komma åt. Är mindre till storleken men har en viss tuffhet i sättet att föra sig. Är ingen som viker ned sig, utan vill vinna duellerna. Gör spel över hela banan, skapar separation med sin explosivitet och rörlighet. Har farten för att steka folk, och hittar bollen fint när han går i djup. Som route runner förlitar han sig på att kvickheten vinner, kan jobba mer med sina fötter när han skiftar riktning. Han har visat att han har förmågan, behöver bli mer konsekvent. Tror det behövs för att blomma ut i NFL. Farlig med bollen i händerna, vilket gör honom till en farlig returman. Har haft lite drops och tappade bollar. Storleken är såklart begränsande, kommer i första hand spela slot i NFL, kommer inte ha mängder med contested catches. Men han kommer kunna ha en väldigt produktiv roll i ett anfall som vill inkludera honom.

Richards omdöme (80): Jag gillar Zay Flowers, och faller lätt för hans typ. Han har extremt aktiva fötter, vilket gör att han borde kunna halka av press på linjen snarlikt Davante Adams, och hans rappa fötter hjälper honom också i bryten på routes. I BC var han deras enda riktiga hot men var ändå väldigt produktiv. Vinner med finess och snabbhet. Har mycket yards efter mottagning men tror inte han nödvändigtvis har det i NFL. Han är något liten och bör nog inte ta för stora smällar. Och trots hans snabba fötter tror jag han får vissa problem med press, är inte särskilt stark i att tvinga till sig yta. Jag tycker han påminner om Brandon Aiyuk i SF, och kan användas i liknande roll. Spel där han startar i motion eller av LOS, så han slipper press. Spela honom i slot, ibland på utsidan, i backfield. Säkra händer har han dessutom. Jag har svårt att de honom bomma, lätt att se honom lyckas.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Zay Flowers (WR, Boston College), NFL Draft 2023

Nyheter

To Top