Nyheter

Newton har fått nog

Cam Newton har tröttnat på alla smällar han får. Efter söndagens vinst mot Arizona Cardinals var han väldigt tydlig. “Det har tagit bort det roliga i spelet”, säger en ilsken Newton.

Det var en uppenbart frustrerad Newton som tog till orda efter matchen mot Arizona Cardinals. Han fick ta en del fula smällar och Newton fick nog när Cardinals DE Calais Campbell dök mot hans knän. Newton kom tack och lov upp bara lite haltandes, han hade kunnat skada sig betydligt värre. Det var en uppenbar flagga, men som så många gånger tidigare den här säsongen så gick det obestraffat förbi.

Det har varit en snackis under hela säsongen. Redan första veckan fick Newton ta flera ostraffade smällar mot huvudet. Många har uttalat sig att han själv är en del av problemet, eftersom han håller i bollen för länge. Andra menar att eftersom han springer mycket med bollen att han får skylla sig själv. Samtidigt ska han skyddas av regelverket och ska inte behandlas annorlunda än andra quarterbacks bara för hans spelstil. Den typen av behandling han har fått skulle aldrig hända t.ex. Tom Brady.

Newton tilläger dessutom att han ska prata med Roger Goodell om detta. Det är anmärkningsvärt när fjolårets MVP och en av ligans ikoner är så öppet kritiskt. Och för en liga som predikar säkerhet är det minst sagt förvånansvärt med alla de missade smällar som Newton tar varje vecka.

Här är ett klipp på vad Newton hade att säga efter matchen:

Nyheter

To Top