Browns

Patriots skickar Jamie Collins till Browns

Det blev en chockerande start på veckan för Jamie Collins som plötsligt skickades från ligans bästa till ligans sämsta lag.

Med säsongens trade deadline nära förestående valde Patriots att gå skilda vägar med den 27-årige Collins som varit en av lagets bästa spelare sedan de valde honom i draftens andra runda 2013. Collins har redan hunnit med att vinna en Super Bowl (49), spela en Pro Bowl (2015) och utses till Second-Team All-Pro (2015).

Browns skickar ett draftval i tredjerundan till Patriots och får i gengäld en av ligans bästa passrushers. Samtidigt sätter de sig i en besvärlig situation eftersom Collins kontrakt går ut efter den här säsongen. Ingen information har ännu kommit ut om huruvida Collins får någon kontraktsförlängning i samband med affären, men Browns gör säkerligen det här för att på längre sikt få in ett föredöme till sitt unga försvar, så ett nytt kontrakt måste ligga väldigt högt på agendan.

Patriots agerande verkar märkligt. I kontraktsdiskussioner mellan Patriots och Collins ska den senare ha krävt en lön i paritet med den rekordnivå Von Miller nyligen satte. Troligen har dessa kontraktsdiskussioner strandat helt och Bill Belichick ville antagligen inte ta risken med att ha en missnöjd stjärna kvar i omklädningsrummet. Hade Patriots behållt Collins i laget men släppt honom efter säsongen hade man troligen fått ett s.k. compensatory pick med liknande värde, men en säsong senare. En sak som troligen gjort Patriots beslut enklare är Elandon Roberts utmärkta spel i inledningen av säsongen. Roberts draftades i sjätte rundan i årets draft.

Trejden kom som en chock för Collins lagkamrater och har även lett till en uppsjö av reaktioner på twitter.

Nyheter

To Top