Analyser

Heta känslor i helgens matcher

Denna vecka präglas av rivalmatcher, en redan spelad och klar. Det är alltid extra känslor inblandat och oftast lite fulare tag. Flera av dessa drabbningar i helgen kommer spela stor roll när slutspelsplatserna fördelas i januari. Utöver dessa har vi såklart också en hel del sevärt på söndag, nu när det är dags för vecka nio!

Förra veckan tog favoriterna kommandot och visade vägen, det var den lättast förutspådda veckan i år. Denna helg ser ut att bli helt annorlunda, med några riktigt jämna matcher. Vi har avgörande divisionsmatcher, stormöte mellan cowboys och indianer samt en nervös QB på besök i soliga Florida.

Rivaliteter
Det är alltid en extra krydda när rivaler inom divisionen spelar mot varandra och denna vecka har vi sex sådana matcher. Den första av de spelades redan igår, då New York Jets överraskade och vann välförtjänt mot Buffalo Bills med hjälp av ett storspelande försvar. För att strå lite extra salt i såren på fienden stod hela Jets försvar stundtals och dansade mellan spelen. I helgen får vi också se bl.a. Falcons hos Panthers och Lions hos Packers, två jämna matcher som kommer vara väldigt viktiga i lagens jakt på slutspelet. Blir det ännu mer dans då kanske?

Texans utan Watson
Vi skrev tidigare om den säsongsavbrytande skadan på Texans sensations-rookie Deshaun Watson. Han har gett laget en helt ny identitet, som ett explosivt anfallslag, när försvaret inte lyckats leva upp till förväntningarna. Hur kommer de se ut nu, när Tom Savage är tillbaka vid rodret? Det ser plötsligt väldigt mörkt ut för stackars Texans, som redan innan hade JJ Watt och Whitney Mercilus skadade. På söndag spelar det mot Indianapolis Colts och det borde vara en enkel match om slutspelet ska vara ett reellt mål.

Veckans största skräll
Baltimore Ravens åker till Tennessee Titans i en match där hemmalaget är klara favoriter. Men underskatta inte Ravens. De utklassade Dolphins med 40-0 förra torsdagen, vilket gav ett rejält självförtroende och har dessutom fått tre extra dagar att vila och förbereda sig. Försvaret är fortfarande riktigt bra och kommer kunna stå emot Titans springspel väl. Sen gäller det att Flacco och Co. i anfallet kan utnyttja ett relativt skakigt passförsvar och få lite poäng på tavlan också.

Veckans bottennapp
Prime time. Bästa sändningstid. Oakland Raiders mot Miami Dolphins, två av ligans absolut tråkigaste lag just nu. Dolphins anfall snittar 13.8 poäng per match, minst i NFL, och har precis bytt bort Jay Ajayi, den enda som faktiskt gjorde nytta i anfallet. Jay Cutler med skadade revben känns föga förtroendeingivande. Raiders å andra sidan skulle slåss om Super Bowl, men har floppat sig igenom säsongen än så länge. De har snittat 13.4 poäng i sina fem förluster. NFL är nog supernöjda med denna schemaläggning…

Tunga steg av planen senaste för Redskins, som återigen utmanade i 50 minuter men inte kunde hänga med i slutspurten. De räcker inte att spela bra om man inte vinner några matcher. (Photo by Rob Carr/Getty Images)

Veckans stormatcher
Det finns ett par pärlor denna vecka, så svårt att välja. Seattle Seahawks flyger till Washington för att ta sig an Redskins. Även om Redskins bara har tre vinster i år har de spelat på en väldigt hög nivå. Det har kommer bli en match mellan två fysiska, tuffa lag som är fyllda med bra spelare. Seahawks försvar behöver återhämta gammal form efter att de släppte 38 poäng förra veckan och Redskins måste kommer längre än ”nära”.

Sen är Dallas Cowboys mot Kansas City Chiefs är riktig höjdpunkt. Cowboys har inte vunnit över ett lag med slutspelskaliber ännu och får sig ett riktigt eldprov på söndag. Deras anfall bör producera poäng. Springspelet är riktigt bra, framförallt med Zeke Elliott som lyckats förskjuta sin avstängning. Chiefs har varit riktigt usla i att stoppa motståndarna från att springa rakt över dem. Likaså kommer säkert Chiefs flytta bollen effektivt mot Cowboys försvar, det finns en del luckor som Andy Reid kan utnyttja. Räkna inte med att se vidare mycket punts den här matchen.

Slakten
Bengals åker till Jacksonville för en match som innan säsongen väntades vara en enkel tillställning för gästerna. Nu får de hoppas komma tillbaka med livet i behåll. Andy Dalton står bakom ligans kanske sämsta offensiva linje och möter den bästa fronten i NFL. Jaguars har redan två matcher med 10 eller fler sacks. Det enda sättet för Bengals att hålla Dalton på fötter är att lämna honom i omklädningsrummet.

Alla matcher vecka nio!

Nyheter

To Top