Nyheter

Deshaun Watsons säsong är över

Houston Texans quarterback Deshaun Watson är knäskadad och missar resten av säsongen på grund av en avdragen ACL. Texaslagets val i förstarundan har varit formidabelt bra under den första halvan av säsongen och stjärnans bortavaro spolierar Houstons chanser till framgång.

Det var under träning på torsdagen som olyckan var framme. I en spelövning behöll Watson bollen i en read option och medan han tog bollen till utsidan hände något i knät och skadan var ett faktum. Han var orörd och det var en så kallad ”non-contact injury”.

Quarterbacken beräknas vara borta i 8-9 månader och starten av nästkommande säsong ska inte vara i fara. Nu kommer Tom Savage få chansen som starter och Texans har signat Matt McGloin som back up.

Ett tungt avbräck för Houston Texans som charmat oss med sin offensiv och ett tungt avslut på Watsons fina rookiesäsong. I de sju matcher han hann starta så passade Watson för 1699 yards på 204 försök, satte 61% av sina passningar, och stod för 19 touchdownpassningar. Desutom sprang Watson för nästan 300 yards och ytterligare 2 touchdowns. Modet och självklarheten gjorde honom till en av ligans bästa och mest sevärda spelare denna höst. På Magnus Ornhammars QB-ranking häromdagen tog han en välförtjänt femteplats.

Det är inte första gången som Deshaun Watson drabbas av en knäskada. När han spelade för Clemson 2014 drog han det andra knäts acl och missade resten av den säsongen. Watson kom tillbaks starkare och ledde sitt Clemson till två raka college-finaler och kröntes till kung efter att laget blev nationella mästare i januari 2017. Det är en tuff kille som vet att han kan, och vad som krävs, för att komma tillbaka. Kanske kan det vara ett gott omen för Houston Texans och dess framtid.

”But he is a person who has had some setbacks in his life and always comes back stronger. Since he went through the rehab before, he knows what it takes. All he did after the injury in 2014 was come back and lead us to the National Championship game twice and, of course, we won it last year,” – Dabo Swinney, HC Clemson

Nyheter

To Top