Fantasy

Fantasy vecka 9: Vila aldrig!

Foto: Robert Alexander/Getty Images

Visst, förra veckan snackade vi om vikten av vila. Men det förstår väl alla så här långt in i säsongen att ni inte kan göra? Skadorna fortsätter dugga tätt och nu finns det fortfarande en marknad för spelarbyten. Ligger du bra till, har du en gyllene chans att spetsa truppen och ni som jagar en slutspelsplats kan tyvärr behöva göra affärer med de bättre lagen för att ge er själva en chans att gå till slutspelet. För väl där kan ju vad som helst hända!

Veckans fantasy-hjälte

478 yards from scrimmage på två veckor! Dalvin Cook har utan tvekan förtjänat den här utmärkelsen för andra veckan i rad. Mot Lions gjorde han inte särskilt mycket i luften men med 206 yards på marken på 22 försök, ett snitt på 9,4 yards per försök så dominerade Cook matchen på egen hand, såväl mot Lions som i alla fantasymatcher där han startades.

Veckans besvikelse

Han har haft lite av en återfödelse den här säsongen, men mot Bears försvar kammade Corey Davis noll. Bokstavligt talat. Noll mottagningar på tre passningar. Noll fantasypoäng.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: QBs med en gynnsam matchup vecka 10 och som kan vara tillgängliga att streama är bl.a Jared Goff mot Seahawks, Tua Tagovailoa mot Chargers, Baker Mayfield mot Texans och Philip Rivers mot Titans.

Running backs: Giants har fått igång sitt springspel igen, och det är inte tack vare Devonta Freeman, Wayne Gallman är spelaren du ska ha. Med David Johnson borta med hjärnskakning i Texans så visade Duke Johnson att han kan bli en riktigt fin lösning för den kommande veckan åtminstone. En liknande men kanske aningen mer osäker situation har Ryan Nall i Bears, där är det Montgomery som har hjärnskakningen. Situationen i Colts backfield är svår men Jordan Wilkins fick mest volym mot Ravens och gjorde det godkänt, ge honom en chans du också. Med Alex Smith som QB i Washington så blir hans eviga checkdown – måltavla J.D. McKissic plötsligt ett intressant PPR-spel också. Gus Edwards i Ravens möter Patriots och Titans de kommande två matcherna, ett riktigt intressant läge för honom om Mark Ingram fortsätter vara borta.

Wide receivers: I Panthers varierade offensiv så har Curtis Samuel fått alltmer att göra, det kan mycket väl fortsätta. Allen Lazard är med största sannolikhet tillbaka i Packers denna veckan och i brist på bättre alternativ kan han nog räkna med att vara WR2 direkt i ett potent anfall. Tim Patrick i Broncos får en rejäl dos passningar från Drew Lock och bör vara ännu fräschare nästa vecka med två veckors träning i kroppen efter hamstring-skada. Richie James i 49ers gjorde en otrolig match mot Packers från ingenstans, jag skulle inte våga chansa på att det inte kan hända igen. Michael Pittman i Colts kan säkert få gott om passningar av Rivers igen mot Titans på torsdag natt. Jakobi Meyers i Patriots har minst sagt fått Cam Newtons uppmärksamhet, hela 24 targets över de två senaste matcherna!

Tight ends: Colts möter Titans som spelat svagt mot tight ends, vi tror att det kan vara gynnsamt för Mo Alie-Cox. Faktum är att Jimmy Graham finns kvar i många ligor och passningar till honom i red zone är nästan den enda röda tråden i Bears anfall just nu. Austin Hooper kan vara värd att ge en ny chans nu efter bye week, särskilt med tanke på att han möter fyra av de tio sämsta försvaren mot tight ends under de kommande fyra veckorna.

Veckans fantasy-lag

Veckans bästa fantasycoach hittade vi ännu  en gång i vår Superliga. Dessvärre var det vårt eget lag som förlorade en tuff match när Måns Ryttmäster och hans Guldheden Fishes satte upp 150,14 poäng.

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Kyler Murray Cardinals 37.9
RB Dalvin Cook Vikings 39.2
RB Christian McCaffrey Panthers 37.1
WR Richie James 49ers 33.4
WR Davante Adams Packers 33.3
TE Travis Kelce Chiefs 25.9
FLEX Tyreek Hill Chiefs 33.1
D/ST Saints D/ST Saints 16.0
K Nick Folk Patriots 15.0
Totalt 270.9
Fantasy vecka 9: Vila aldrig!

Nyheter

To Top