Nyheter

Elvis Dumervil i faxdrama

I slutet av veckan rullades en av årets märkligaste historier upp. Den involverar Elvis Dumervil, hans före detta lag Denver Broncos och en strulande faxmaskin.

Denver Broncos och pass rushern Elvis Dumervil befann sig länge i hårda förhandlingar. Veteranen skulle enligt sitt kontrakt få $12 miljoner dollar i ersättning för att spela för Broncos 2013. I ljuset av att Von Miller är den nya stjärnan i försvaret var det alldeles för dyrt.

Efter långa samtal ställde klubben ett ultimatum. De ville att Dumervil skulle gå ned i lön med $4 miljoner dollar för att stanna med laget. Spelaren och hans agent fick veta att man skulle lämna sitt svar innan klockan 13, amerikansk tid.

I ett försök att sätta press på klubben beslutade man sig först för att inte ta budet. Men klockan 13.25 ringde man dock upp och accepterade det nya kontraktet. Alla var överens och bara formaliteter stod nu i vägen för att Dumervil skulle kunna återvända till laget.

Det var nu som historien tog en osannolik vändning. För att avtalet skulle bli officiellt behövde klubben ha en underskrift. Kontraktet skulle sedan skickas in till NFL:s högkvarter innan ligans officiella deadline, klockan 14.

Men Dumervils agent Marty Magid lyckades på grund av tekniska problem inte få iväg ett fax på dessa 35 minuter. Klubben ringde flera gånger under den här tiden och uppmanade agenten att använda mer modern kommunikation för att få över underskriften. Men det gav inte resultat, och en minut innan klockan slog 14 var Denver Broncos tvungna att officiellt sparka Elvis Dumervil.

Hade Broncos inte gjort det så hade det tidigare kontraktet på $12 miljoner automatiskt accepterats. En kostnad klubben inte kunde ta i det här läget.

Konsekvenser av agentens slarv

Den här händelseutveckling kan komma att få stora konsekvenser både för Denver Broncos och Elvis Dumervil. När ligans deadline passerades och laget släppte Dumervil så tog de en straffavgift på runt $4.9 miljoner som räknas mot deras lönetak. Dessutom hade de inte fått någonting för dem, ”döda pengar” som amerikanerna kallar det.

Därför blir det väldigt svårt för Broncos att ta tillbaka sin pass rusher och i så fall går man således miste om en bra spelare.

Elvis Dumervil i sin tur har kastats ut på en snustorr marknad där de flesta lagen redan har attackerat sina största problemområden. Agentens klantiga beteende kan i slutändan komma att kosta Dumervil miljontals kronor.

Agenten Marty Magid har inte oväntat redan fått sparken. Vad det här betyder för hans karriär går det bara att spekulera i men det lär nog knappast hjälpa. Det går också rykten om att det kan bli aktuellt med en juridisk process angående hans ersättning.

Flera andra lag har visat intresse för Elvis Dumervil. Bland annat framgångsrika lag som Baltimore Ravens och New England Patriots.

Efterspel på sociala medier

Hela historien är komisk med lite krydda av skadeglädje. Inte oväntat blev det en snackis på sociala medier. Ett Twitter-konto som föreställde agentens faxapparat startades snabbt. En hashtag som stod #ThingsThatMoveFasterThanDumervilsFaxMachine strax därefter.

Mängder av skämt dök också upp, så klart. Folk drag vitsar som ”Dumervils agent fax up”, refererade till komedifilmen ”Office Space” och ifrågasatte vilket årtionde Dumervil och han representanter tror att vi befinner oss i.

Några av alla tweets kan du läsa här nedanför.
Nyheter

To Top