Nyheter

Welker lämnar New England

Wes Welker lämnar New England Patriots för Denver Broncos i en av veckans mest uppmärksammade övergångar. Patriots pålitliga slot receiver kommer nu att fånga bollar från Peyton Manning.

En av veckans mest intressanta övergångar innebar att Patriots trotjänare Wes Welker lämnade New England för att skriva på ett tvåårigt kontrakt med Denver Broncos. Han lämnar alltså Tom Brady för att spela med Peyton Manning.

Trots den fantastiska produktion som Welker har haft med Patriots var ledningen inte intresserade av att matcha budet från Broncos på drygt $6 miljoner per år. Det ter sig en smula underligt eftersom man senare skrev kontrakt med Danny Amendola från Rams för samma peng.

Amendola är en spelare som på många sätt liknar Welker. Båda är väldigt produktiva och bäst på små ytor. Welker är kanske lite vassare i vändningarna och på att byta riktning i farten medan Amendola har en liten fördel då det gäller snabbheten längs en rak linje.

Patriots rockad tvingar oss att ställa en del frågor. Eftersom priset i stort sett var detsamma så kan man fråga sig varför Patriots vill ändra på ett vinnande koncept. Man kan förstå logiken bakom motviljan att betala den 32-åriga Wes Welker mycket pengar på grund av hans ålder. Men i ljuset av Amendola-affären så blir man snarare ännu mer förvirrad.

Om Patriots ansåg att Welker var en risk så är ett femårigt avtal med en skadebenägen Amendola betydligt värre ur den aspekten. De senaste två åren har receivern från Rams missat 20 matcher. Han har alltså bara kunnat spela var tredje match. Att han sedan har varit väldigt bra då han har spelat är en annan femma.

Bill Belichick tycks dock alltid ha en plan. Han verkar alltid vara steget före. Dessutom vet vi att Tom Brady har varit med om liknande förändringar förut och då har han kommit ut ur kalabaliken lika framgångsrik som tidigare. Men Brady är 35 år gammal och frågan är om inte fokus borde ligga på att vinna nu.

En Welker i Denver

På andra sidan av den här spännande affären hittar vi Denver Broncos och deras general manager John Elway. De har fått sig ett riktigt kap. Vi har redan pratat om den legendariska men allt äldre quarterbacken i Patriots. I Broncos är så klart läget ännu mer akut. Peyton Manning fyller snart 37 år och det är rimligt att anta att han inte kan spela mer än två år till. Det är i alla fall vad Broncos borde förbereda sig på.

Att då skriva kontrakt med en sådan rutinerad receiver som Welker att stå vid Mannings sida under de här två åren känns smart. Welker kommer att passa in perfekt i en offensiv som redan har många bra vapen. Förutom att man har en av ligans absolut bästa unga left tackles i Ryan Clady och en stabil offensiv linje i övrigt så har man även Demaryius Thomas och Eric Decker.

Thomas är den tidigare så opolerade men fysiskt begåvade killen som har en ovanlig kombination av snabbhet, storlek och styrka. Under Manning har han utvecklats till en mer tekniskt sund spelare. Eric Decker är den smarta receivern som alltid är på rätt ställe och har visat sig vara ruskigt bra på att bli öppen nere vid målområdet.

Nu har man alltså värvat ligans, för att inte säga historiens, bästa slot receiver. En kille som kan bli fri med en meter på en fyra meter lång pass route. En spelare som kan hjälpa sin quarterback när det långa alternativet inte finns, som är ruskigt pålitlig vid tredje down och som kan hindra att Manning tar så många smällar. Broncos offensiv kan bli farlig nästa år.


Vad tycker DU om att Welker lämnar Patriots för Broncos?

Nyheter

To Top