Broncos

CJ Anderson troligen borta resten av året

Broncos running back CJ Anderson verkar bli borta resten av året, till följd av en skada ha drog åt sig i matchen mot Houston Texans. Han har varit en stor del av Broncos anfall i år, men rookien DeVontae Booker är redo för en större roll.

CJ Anderson skadade sig i första kvarten när hans Denver Broncos körde över Houston Texans i måndags natt. Han kom tillbaka in i matchen och lyckades springa för ytterligare 84 yards, 107 totalt, trots problem med knät. Skadan som Anderson drog på sig är en förslitning på menisken i hans högra knä. Det krävde en operation som genomfördes under torsdagsmorgonen. Även om operationen var lyckad är förväntningarna att Anderson missar resten av säsongen och ersätts av rookien DeVontae Booker.

Det är ett hårt slag mot Broncos anfall. Anderson är deras bästa running back och anfallet vilar till stor del på ett effektivt springspel. Han har varit på plan nästan 66% av alla offensiva spel och sprungit för 437 yards på 110 försök. Han har också varit en trygghet för QB Trevor Siemian, ett extra par ögon ute på plan.

Detta innebär en betydligt större roll för DeVontae Booker, som tar över startjobbet. Han snittar 4.8 yards per spel med 244 yards på 51 försök. Han har spelat bra på sin begränsade tid och gjort sig förtjänt av mer speltid. Nu borde han se uppemot 20 springspel per match och det blir spännande att se hur han axlar det ansvaret.

Nyheter

To Top