Analyser

Veckans Fantasy: Brady levererar

Varje vecka skriver jag några nyheter som jag anser vara aktuella inför antingen kommande omgång eller för säsongen i allmänt. Denna veckan tittar vi på bland annat Melvin Gordons statistik.

Ladarius Green
Har varit skadad under inledningen av säsongen men har precis återgått till lättare träning igen. Steelers har BYE denna vecka och det är inte helt omöjligt att han återvänder till planen efter det. Har du plats över på din bänk så är det inte helt dumt att chansa på att plocka in Green. Det finns absolut TE1 potential i honom.

Melvin Gordon
Mannen som inte lyckades springa in en enda touchdown förra säsongen har nu gjort tio stycken denna säsongen. Det har resulterat i att Gordon ligger på tredjeplats bland runningbacks i fantasy på 119 poäng. Fantastiskt bra för en spelare som man inte behövde ta i de första 3-4 rundorna. Nu har det gått sju veckor och jag undrar: kan detta hålla i sig över hela säsongen? Tittar man på hans statistik så är han extremt beroende av sina touchdowns. Visst är alla spelare beroende av touchdowns men Gordon är mer beroende av det än andra topprunningbacks. Han springer fjärde mest vilket är bra för fantasy men han är bara på tolfte plats när det gäller yards(3,3 per försök). Tittar man på de 20 runningbacks som har fått ihop flest yards på marken så är det endast Gordon och Gurley som är under 3,5 yards per försök och då är ju Gurleys fantasysäsong en smärre katastrof. Tror du att Gordon kommer att fortsätta att ösa in touchdowns så ska du absolut behålla honom. Skulle du däremot kunna tänka dig att det blir svårt för honom att hålla det tempot så trada bort honom fortare än kvickt.

Broncos runningbacks
Inte helt oväntat så tog det cirka halva säsongen innan Devantae Booker fick mer speltid än CJ Anderson. I måndagens match mot Texans var Booker inne på 35 spel medan Anderson var inne på 29. Nu kommer det även nyheter om att CJ Anderson har åkt på en ordentlig skada. Just nu vet vi inte hur  länge han blir borta men en sak som är säker är att Bookers värde höjdes rejält.

 Devontae Booker tar över från C.J. Anderson nu (Foto: Justin Edmonds/Getty Images)

Devontae Booker tar över från C.J. Anderson nu (Foto: Justin Edmonds/Getty Images)

Korta nyheter

  • Troligtvis kommer inte LeSean McCoy att spela på söndag och då bör givetvis Mike Gilleslee starta för dig om du har honom.
  • Tom Brady har varit magisk sen han kom tillbaka. Har legat på 29, 27 och 18 poäng på de tre matcher som han spelat. Lär inte ha några problem med att komma upp i höga poäng när han möter Bills på söndag.
  • Andrew Luck får äntligen tillbaka Donte Moncrief och han bildar nu ett giftigt anfall tillsammans med framförallt TY Hilton. Moncrief skadade sig redan i vecka två efter att ha gjort en bra första match för säsongen med 12 fantasypoäng.
  • Jaquizz Rodgers har sprungit för 255 yards på två veckor. Man möter Raiders som släpper till 128 yards på marken per match och det betyder att Rodgers förmodligen kommer ha en bra dag på söndag.
  • Christine Micheal har inte varit så het de senaste matcherna men det kan kanske ändras mot Saints. New Orleans är nämligen det lag som släpper till flest fantasypoäng till runningbacks i NFL.
  • Jeremy Langford ser ut att spela på måndag, vilket betyder att Bears nu har tre runningbacks som kämpar om speltiden. Jag hade inte spelat någon utav dem denna vecka. Vill veta vem som blir deras nummer ett först.
  • Devante Adams hade fångat 15 passningar på sina fem tidigare matcher. Förra matchen plockade han in 13 passningar, 132 yards och två touchdowns. Kommer han att ha fler matcher där han kommer vara bättre än både Cobb och Nelson? Jag är tveksam.
  • Alshon Jeffreys fantasysäsong går inte riktigt som man har tänkt sig. Visserligen har Jeffrey fångat bollar för 525 yards men inte en endast touchdown. Cutler väntas snart vara tillbaka och kanske är det han som kommer ge Jeffrey sin första touchdown?

 

Nyheter

To Top