Nyheter

Chiefs byter bort stjärnan

Kansas City Chiefs fortsätter att vara aktiva denna off season. Efter att ha bytt bort quarterbacken Alex Smith till Washington Redskins härom veckan är det nu Marcus Peters tur att röra på sig. Ny destination för den strulige men skicklige cornern är Los Angeles Rams.

Den 25-årige Marcus Peters har varit en av ligans vassaste cornerbacks under sina tre år i ligan, främst har han gjort sig känd för sin playmakerförmåga. På sina 45 matcher i NFL har Peters stått för totalt 24 turnovers, 19 interceptions och 5 forced fumbles.

Men han har också prövat tålamodet på sin arbetsgivare med odisciplinerat och barnsligt beteende. Peters draftades av Chiefs förre general managern John Dorsey och med Dorsey ur byggnaden fanns ingen som höll Peters om ryggen. Rykten säger att ägaren Clark Hunt inte imponerats av Marcus Peters beteende på och vid sidan av planen, ett annat är att det är Marcus Peters som krävt att få bli bortbytt. Oavsett var som orsakat bytet så är det ovanligt att en såpass ung nyckelspelare byts bort.

I skrivande stund står det inte klart var Los Angeles Rams betalar för att ta över det som är kvar av Peters rookiekontrakt, 1+1 år. Men gissningsvis ett par draftval där Rams val i förstarundan denna säsong bör vara med. Under 2018 kommer cornern spela för den beskedliga cap hitten $3 miljoner. Rams får en skicklig playmaker som kommer göra försvaret starkare, men Rams får vara beredda på att hantera personen Marcus Peters också.

Att Rams byter till sig Peters innebär med största sannolikhet att Trumaine Johnson gjort sitt i Rams för denna gång, cornern har spelat de två senaste säsongerna på franchise tag. För att behålla Johnson krävs en betydligt dyrare prislapp än vad Rams får in Peters för.

Bytet kommer verkställas den 14 mars, när det åter blir tillåtet för lagen att göra byten.

Nyheter

To Top