Nyheter

32 på 32: Houston Texans

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Houston Texans.

Lag: Houston Texans

I korthet: Under de senaste åren har Texans gått från att vara ett mediokert lag med en explosiv offensiv till ett av ligans mer kompletta lag. Den förvandlingen har inte oväntat fört med sig betydligt mer framgång. De senaste två åren har Houston kommit in i slutspelet som en av favoriterna. Men båda gångerna har Texans fastnat i andra rundan. Första gången tvingade skador dem att spela med sin tredje quarterback och senast mötte de ett Patriots som i stort sett är byggda för att vinna över lag som Texans.

Truppen i Houston är fortfarande väldigt stark. Det är svårt att hitta direkta svagheter. Det största frågetecknet är om quarterbacken Matt Schaub kan höja sitt spel i de stora matcherna och kasta i kapp med de bästa på positionen. Men till skillnad från en del av de andra favoriterna i NFL känns det inte som att det är någon stress för Texans. Det är en av ligans bäst skötta organisationer, trots att det är dess yngsta, och man har fortsatt att drafta bra.

Styrkor: Det finns mycket gott att välja mellan. Den offensiva linjen är väldigt bra och springspelet med Arian Foster kör över de flesta. Försvaret är bra på de flesta positioner och man har ett par riktiga stjärnor som Brian Cushing, inside linebacker, och den spelare som många anser är ligans bästa försvarsspelare, unga J.J Watt. Dessutom har Texans en grym tränarstab och ett väldigt lugn i laget. Värvningarna av veteranerna Ed Reed, safety, och Shane Lechler, punter, känns också väldigt intressanta.

logo

Svagheter: Texans hade lite tunga linebackers förra året. Patriots utnyttjade detta. Cushing, som var skadad, är en mer mångsidig spelare och förhoppningsvis kan han tillföra lite snabbhet. Offensivt saknar Texans en receiver som på allvar har klivit fram och tagit platsen bakom den framtida ”Hall of Famern” Andre Johnson. Man undrar också om Texans har hittat en lösning till right tackle genom att drafta Brennan Williams och David Quessenberry.

Filosofi: Offensivt är Texans samma lag som tidigare år. Det handlar om ett springspel bakom en zonblockerande offensiv linje och play action på det. Gary Kubiak, huvudtränare, är en av ligans riktiga offensiva innovatörer och det syns när Texans spelar. Det är smart konstruerade spel som tvingar försvaret att hålla sig på tårna. Defensivt använder Wade Phillips en ”3-4”:a där han flyttar runt spelare och använder koncept som man vanligtvis ser hos lag som kör en fyrfront. Fokus ligger på att stoppa springspelet och i passförsvaret är det sällan några komplicerade påhitt.

Så blir 2013: Vad ska man säga? Texans är ett av ligans bästa lag och självklart siktar de på det högsta priset. De kommer enkelt att vinna den egna divisionen men sedan kan det återigen bli tufft. Matt Schaub är en mycket bra quarterback men det är svårt att se honom sätta laget på sina axlar på samma sätt som vi har sett Eli Manning och Joe Flacco göra de senaste åren. Men otänkbart är det inte.

Offensiva stjärnor: Andre Johnson, wide receiver. Arian Foster, running back. Duane Brown, left tackle.

Defensiva stjärnor: J.J Watt, defensive end. Brian Cushing, inside linebacker. Ed Reed, safety.

Framtidsnamn: Whitney Mercilus, outside linebacker. Lestar Jean, wide receiver. DeAndre Hopkins, wide receivers.

Nya spelare: Ed Reed, S. Shane Lechler, P. Greg Jones, FB.

Tappade starters: Connor Barwin, OLB. Glover Quin, S.James Casey, FB. Shayne Graham, K. Justin Forsett, RB. Alan Ball, CB. Kevin Walter, WR. Rashad Butler, OT.

Draften: DeAndre Hopkins, WR. D.J Swearinger, S. Sam Montgomery, DE. Brennan Williams, OT. Trevardo Williams, OLB. David Quessenberry, OT. Alan Bonner, WR. Chris Jones, NT. Ryan Griffin, TE.

Nycklar till framgång: Texans har många unga och spännande receivers i truppen. Minst en av dessa måste kliva fram och hjälpa sin quarterback. Rookien DeAndre Hopkins var en personlig favorit i draften. Sedan måste Matt Schaub hålla en hög nivå även i slutspelet. Texans har gjort det bra de senaste åren men nu måste man visa att laget är kapabelt att vinna mot riktigt bra motstånd. Det skulle underlätta om man slapp Patriots i slutspelet. Det känns som precis det typ av lag som Texans med sin nuvarande filosofi alltid kommer att ha svårt för.

 

Vad tror DU om Texans i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.

 

Nyheter

To Top