Raiders

Större och tyngre på dag tre

Sent på lördag natt avslutades årets draft. Under kvällen valde Raiders sina sista fem rookies.

Raiders hade två val i fjärde rundan. De valde att stärka försvaret med båda de valen. En defensive tackle och en cornerback som kan fylla två hål i truppen. Därefter satt Raiders tålmodigt och inväntade den sjunde rundan för sina tre resterande val. Där blev det tre spelare med mycket frågetecken kring sig. Här är spelarna som flyttar till Oakland.

JustinEllisFjärde rundan, pick 107 – Justin Ellis, DT.
Från LA Tech kommer denna tunga defensive tackle, 6’1″ och 334 lbs. Ellis ger Raiders en rejäl styrka och tyngd längs med den defensiva linjen. Han öppnade Raiders ögon genom ett par bra veckor under East-West Shrine Game och Senior Bowl. Han har en rejäl styrka i benen och kräver ofta två spelare på sig. Största bekymret är hans förkärlek till mat. Han har tidigare vägt hela 400lbs.

Fjärde rundan, pick 116 – Keith McGill, CB
Efter Seattle Seahawks modell är stora, långa cornerbacks på modet. Raiders följde onekligen den ritningen med McGill, som mäter in på 6’3″ – en av draften längsta corners. McGill har erfarenhet av safety vilket ger flexibilitet, men för Raiders är han först och främst en corner. Han behöver utnyttja sin storlek bättre på planen och är med sina 25 år mycket äldre än sina rookie-kamrater.

Sjunde rundan, pick 219 – TJ Carrie, CB
Den sista rundan av draften är till för chansningar. Raiders tog återigen en fysisk corner i TJ Carrie. Hans största chans att komma med i truppen är via special teams. Som före detta löpare har han tävlat i bl.a. 100 meter, då mot Raiders ST-stjärna Taiwan Jones. Carrie kan bli en bra gunner och har samtidigt erfarenhet av att ta emot punts. Som ett sammanträffande har Carrie, likt DJ Hayden, opererat hjärtat.

ShelbyHarrisSjunde rundan, pick 235 – Shelby Harris, DE
Chansningar sa vi. Harris har blivit avstängd två gånger på college, varav ena var för hela 2013 års säsong. Men Harris har mycket löfte i sin stora, atletiska kropp och hade ett fint 2012 med 7 sacks. Han måste få ordning på sin dåliga inställning och arbetsmoral för att ta plats i truppen.

Sjunde rundan, pick 247 – Jonathan Dowling, FS
Med sitt sista val plockade Raiders ytterligare en stor defensive back. Dowling var en playmaker på college med 9 interceptions och 8 forced fumbles på 23 matcher. Samtidigt är han dålig på att försvara springspel. Han behöver lägga på muskler, förbättra sina tacklingar och släppa sin diviga attityd. Stora, röda flaggor om hans karaktär. Mycket bråk med tränare, vilket var orsaken att han tvingades lämna Florida Gators.

Det här var en kort sammanfattning av de nya spelarna som Raiders draftade. Reggie sa att man i årets draft försökte bli större och starkare. Det avspeglades minst sagt i den sista dagen, då samtliga val är av storleken större. Avslutningsvis välkomnar vi dessa herrar till Oakland Raiders – det återstår att se om samtliga är kvar i september.

Nyheter

To Top