Nyheter

Efter två dagar i New York

Vilka lag har skött sig bäst efter två dagars väljande? Mattias Olsson har kollat på närmare på alla val hittills i draften och pekar ut ett par lag som han tycker gjort ett bra jobb.

Houston Texans har en bra position i år, det underlättar. Men de har fått bra värde. I första rundan valde de Jadeveon Clowney. Han och J.J Watt kan bli en brutal kombination. I andra rundan tog de draftens bästa guard, Xavier Su’a Filo. I tredje rundan tog de två av mina favoriter, den mångfacetterade lite elaka C.J Fiedorowicz, tight end, och stora Louis Nix, nose tackle från Notre Dame som många trott skulle gå i första rundan.

Baltimore Ravens brukar oftast göra bra ifrån sig i draften. I år var försvaret i fokus. Först valde de linebackern C.J Mosley, som med tiden lär bli den nya ledaren i försvaret. I andra rundan tog de Timmy Jernigan, DT, innan de valde hans lagkamrat och en av mina absoluta favoritspelare i draften, Terrence Brooks, FS. Brooks är en kille som ligger långt bak, rör sig över hela banan, är aggressiv och skapar stora spel. I tredje fyllde Ravens ett behov med flexibla Crockett Gilmore, TE.

Jacksonville Jaguars satsade offensivt i år. Är kanske inte helt övertygad om att förstavalet Blake Bortles var värd att gå så högt men han är ett bra prospect. Att dessutom välja två riktigt bra receivers, Marqise Lee och Allen Robinson, i andra rundan var kaxigt. Offensiven får växa upp ihop. I tredje valde Jags Brandon Linder, G.

New Orleans Saints har bara gjort två val än så länge. Men snabba receivern Brandin Cooks och stora cornerbacken Stanley Jean-Baptiste är två bra fynd.

San Francisco 49ers har varit helt galna i år. De har mängder av val och har redan varit involverade i ett halvdussin trejds. I slutet av första rundan valde de en av mina favoriter, safetyn Jimmie Ward. I slutet av andra kom Frank Gores ersättare, tunga Carlos Hyde. 49ers valde center Marcus Martin, envisa linebackern Chris Borland och offensiv tackle Brandon Thomas i tredje rundan.

St. Louis Rams hade mycket val och har använt dem väl, om de nu tror på Sam Bradford. I första rundan valde de stora Greg Robinson, OT. Rams vill bli mer fysiska och nöta bollen. Med sitt andra val i första rundan gick de på explosiva Aaron Donald, DT, till en redan dominant defensiv linje. I början av andra rundan valde St. Louis lilla Lamarcus Joyner, en cornerback/safety från Florida State som påminner om Tyrann Mathieu. I tredje valde de en av mina favoriter på running back-positionen, Tre Mason. En kille som kan göra det mesta.

Tennessee Titans har bara gjort två val än så länge. Men elaka Taylor Lewan, OT, samt flexibla och pålitliga Bishop Sankey, RB, stakar ut en tydlig väg framåt.

Cleveland Browns och nya GM Ray Farmer har gjort ett bra jobb i år. Han valde deras högst rankade CB, Justin Gilbert, högt upp, bytte till sig ett extra val i nästa års första runda och fick sin QB i Johnny Manziel. I andra rundan slog man till på den flexibla Joel Bitonio, OT/G, och i tredje en intressant outside linebacker som heter Christian Kirksey. I tredje rundan förstärkte Browns med en running back, Terrance West.

Bubblare

Atlanta Falcons – Attackerade sina behov och fick bra värde på sina val.
Green bay Packers – stabila val som gör dem bättre från dag ett.
Minnesota Vikings – Fick sin pass rusher och QB.
Oakland Raiders – Gillar du Derek Carr? Då är det en bra draft.
Pittsburgh Steelers – Fått in mycket fart och explosivitet i försvaret.
Tampa Bay Buccaneers – Lovie Smith kommer in och Bucs…väljer bara offensiva spelare!

Nyheter

To Top