Raiders

Spelare att kika på mot Cardinals

Den tredje matchen på försäsongen brukar vara den sista genomköraren innan säsongen. Raiders tar emot Arizona Cardinals för ett ordentligt styrketest. Vi tipsar om vilka spelare som är värda att hålla ett extra öga på.

Ben Heeney
Publikfavoriten Beany har imponerat under försäsongen. Han är aggressiv, beslutsam och alltid runt bollen. Med sina 10 tacklingar leder han i Oakland. På grund av en stark försäsong utmanar han Curtis Lofton om platsen som startande MLB. Lofton har haft vissa bekymmer men samtidigt möt starkare motstånd än Beany. Jag hoppas att Beany får chansen att spela med förstauppställningen så vi får se vad han kan göra mot bra motstånd.

Seth Roberts och Brice Butler
Både Roberts och Butler slåss om en plats i truppen och konkurrensen är hård på receiverpositionen. Roberts har fått en del snaps med starters som slot receiver och har visat mycket löfte. Han har samtidigt gjort mindre misstag som kan kosta honom en plats. Butler får nöja sig med reservplats för att visa sitt värde. Butler har de fysiska måtten och har sett bra ut när han fått chansen. Jag ser gärna att båda tar plats i truppen (på Andre Holmes bekostnad). Det ideala för Raiders vore att kunna få Roberts på sin practice squad, men det är mycket möjligt att något annat lag plockar upp honom.

Roy Helu
Efter att Helu har missat större delen av träningslägret med skada är han nu tillbaka. Vi har ännu inte sett honom spela match så det ska bli väldigt kul att se honom i natt. Han förväntas rotera in vid tredje down och uppenbara pass-spel. Med en så svag grupp running backs är det viktigt för Raiders att han snabbt hittar formen igen. Jag tror han kan vara en perfekt pusselbit för OC Bill Musgrave att använda i anfallet.

Benson Mayowa
Han har fått starta som DE med Tuck borta och gjort det helt okej. Jag hade hoppats på att se mer från honom, framförallt som en passrusher. Kanske skulle han egentligen användas bättre om han fick stå upp i ett 3-4 försvar, med mer fokus på att jaga quarterbacks. Det ser ibland ut som om han tänker och diagnosticerar för länge och då tappar ett steg. I nuläget är han förste man in när Tuck kliver ut, och det borde innebära uppemot 40-50% av alla defensiva snaps.

Taylor Mays
Raiders släppte Jonathan Dowling nu i dagarna, som varit den bästa safety-reserven än så länge. Han lämnar ett hål efter sig och Mays har nu chansen att fylla den. Mays är mest känd som en besvikelse, då han imponerade i college men har bara bleknat mer och mer i NFL. Han har studsat runt i många klubbar och har kanske bara nattens match på sig att visa vad han går för. Annars kommer Raiders undersöka andra alternativ när lag runtom NFL börjar skala ner sina trupper.

DJ Hayden
Mot Vikings var Hayden hopplöst dålig. De attackerade honom vid varje viktigt spel och det gick ju alldeles utmärkt för dem. Hayden passar inte in att spela i Raiders man-man-försvar, han är bättre lämpad att spela zonförsvar. Han är smidig och kan skugga de bästa, men har extremt svårt att lokalisera bollen. Därför släpper han många passningar, sällan gör interceptions och framförallt drar åt sig en del flaggor. Han är i dagsläget Raiders näst bästa cornerback och med hans inkonsekventa och dåliga spel är det minst sagt oroväckande.

Sio Moore
Sio är tillbaka från en skada som hållit honom borta länge och Jack Del Rio har sagt att Sio måste kämpa för att ens få en plats som rotationsspelare. Det här är matchen han ska bevisa att han t.o.m. förtjänar att starta. Han är betydligt bättre och har mer potential än kollegan Ray Ray Armstrong som just nu har tagit hans plats. Räkna med en övertänd Moore som ev. gör några misstag, men förhoppningsvis ett par riktigt bra spel också.

Mario Edwards Jr.
En rookie. Överraskande att det ska vara kul att se honom. Men han gjorde en hemsk förstamatch mot Rams och såg bättre ut senast mot Vikings. Om han fortsätter i samma riktning kanske jag kan lugna mig med min kritik mot att han valdes så tidigt i andrarundan. Han behöver utveckla knep att komma förbi sin tackle med mer än bara råstyrka. Dessutom saknar han det där första kvicka steget och reaktionsförmågan att explodera ur sin stance när spelet startas. Han behöver övertyga mig, men framförallt sina tränare, att han kan utgöra ett ständigt hot som passrusher och inte enbart bidra i springförsvaret.

Det finns såklart många spelare som är intressanta att titta på men listan kan inte göras för lång. Det blev nästan lite för många redan som det är. Jag droppar nedanför lite fler namn som är intressanta att kika på eftersom de är i gränslandet mellan att komma med i truppen och att leta jobb på annat håll.

Shelby Harris (DL, #75)
Jon Feliciano (OG, #68)
Dexter McDonald (CB, #21)
Gabe Holmes (TE, #82) – Ev. om Walford blir borta länge.
Stacy McGee (DT, #92)
Ricky Lumpkin (DT, #93)
Max Valles (DE, #94)
CJ Wilson (DL, #98)

Nyheter

To Top