Raiders

Beat the: Philadelphia Eagles

Här på Piratbloggen gör vi en ordentlig uppladdning inför veckans match, genom att diskutera motståndet och Raiders möjlighet att vinna matchen. I denna veckas upplaga av segmentet ”Beat the” förbereder vi oss på en match mot Philadelphia Eagles.

Raiders vill göra allt för att nå 0.500 för första gången under den nya ledningen med Reggie McKenzie och tränare Dennis Allen i spetsen. De som vill stoppa dem är gästerna Philadelphia Eagles, som var en riktig snackis inför säsongen. De skulle revolutionera anfallspelet bakom nya tränaren Chip Kelly. Även om de har kommit en bit på vägen finns det mycket bekymmer kvar i laget, främst på deras defensiv. Hur ska man då spela för att stoppa örnarna från östkusten?

Matchens bakgrund: Två lag med olika filosofier. Eagles vill ha ett snabbt anfall, få iväg så många spel som möjligt och försöka producera mängder med poäng. Det är slitsam fotboll för motståndarnas försvar som verkligen blir utmattade. Raiders å andra sidan gillar att kontrollera klockan, spela tidsfördrivande fotboll som ger försvaret mycket vila. Det är precis så man borde spela mot Eagles. Inte låta dem diktera matchtempot utan ta det i egna händer. Raiders måste dessutom kunna vidhålla bra spel hela matchen. Med sitt snabba, explosiva anfall kan Eagles komma tillbaka in i matchen väldigt fort.

WoodsonMötet, matchen, männen: Raiders defensiv har tidigare under säsongen haft svårt mot lag som spelat ett snabbt no-huddle-spel. Exempel på detta är hur enkelt Washington Redskins och Denver Broncos flyttade bollen så fort de höjde tempot. Philadelphia Eagles offensiva filosofi bygger som känt på just denna typ av fotboll. Därför måste Raiders se till att komma rätt i sina positioner, få ut spelen till alla spelare och läsa det offensiva spelet snabbt. Mycket kommer därför ligga på axlarna av de rutinerade ledarna Nick Roach, Charles Woodson och i viss mån även Lamaar Houston. Men det är inte bara fort som är Eagles mål. De vill ge sina playmakers bollen på öppna ytor, varför det är extremt viktigt att Raiders tacklar ordentligt. Eagles har ligans näst bästa springspel, lett av den skickliga LeSean McCoy. Det måste Raiders begränsa för att ha en chans. Tur för Raiders del är att quarterbacken Michael Vick är skadad. Hans ersättare Nick Foles är absolut en duglig reserv och inte allt för stort avbräck för Eagles, men han är inte lika atletisk som Vick. Det ger ju en mindre sak att tvingas oroa sig över.

ChipKellyRaiders måste producera poäng framåt, såklart. Det är viktigt mot Eagles, som har ett explosivt anfall med potential att ta väldigt mycket poäng. Mycket ska göras från fickan och genom passningsspelet. Eagles är näst sämst i ligan i passförsvar så det kommer finnas ytor och möjligheter att vinna matchen i luften. Det blir ett intressant test för Terrelle Pryor som annars gärna förlitar sig på sina ben och sin atletiska förmåga. Men det kommer han inte kunna göra mot Eagles. Deras försvar tränar dagligen mot den typen av offensiv och eftersom det är huvudtränaren Chip Kellys specialitet så vet han hur det ska begränsas. Så anfallet behöver få igång ett effektivt passningsspel, gärna genom djupa bollar och att utmana Eagles tveksamma safeties.

Håll ett öga på:
Jason Tarver vs. Chip Kelly. Det är inte första gången de möts. När Tarver var defensiv koordinator vid Stanford stötte han på Kelly och dennes offensiva strategi. Det är en trygghet att Tarver har matchplanerat och förberett sig mot denna form av spel tidigare.

Situationer 1-mot-1 på öppna ytor är vad som kommer avgöra matchen. Antingen kommer Eagles spelare skaka sig fria och plocka yard eller så kommer Raiders försvarare tackla dem och på så sätt stoppa anfallet effektivt.

LeSean McCoy, Eagles running back, är en av ligans bästa och mest explosiva spelare. Snabb, hal och svår att tackla gör honom till ett riktigt vapen. Raiders rankar som 5e bästa försvaret i att stoppa springspel. En viktig faktor för eventuell vinst!

Lång, lång, lång resa. Man ska inte räkna bort alla påverkande faktorer. Det är en lång resa från Philadelphia på östkusten till Oakland tvärs över landet.

Menelik Watson. Det verkar finnas en stor chans att rookien Menelik Watson, som dragits med skador nästan hela tiden sen draften, kommer få lite speltid i sin första riktiga match. Hur mycket det blir är svårt att säga. Raiders vill inte sätta honom i en för stor roll direkt, samtidigt har de enorma bekymmer på den offensiva linjen.

Efter avblåsning: Det är svårt att veta hur matchen kommer gå. Både Raiders och Eagles är lag som ibland spelar fantastiskt och ibland är ligans sämsta lag. Så det beror på lite vilket humör de är på. Raiders har inte förlorat på hemmaplan när Terrelle Pryor spelat quarterback. Eagles å andra sidan är bättre borta från sina kritiska hemmafans. Jag tror att Raiders kommer kunna sakta ner Eagles offensiv tillräckligt och få nog med press på reservquarterbacken Nick Foles, att det inte blir för mycket poäng. Det gäller då för Raiders anfall att kunna slänga upp runt 20-24 poäng, vilket jag tror räcker för vinst. Raiders vinner 16 – 21! Hoppas hoppas!!

Nyheter

To Top