Nyheter

Inför vecka 9

Tiden flyger sannerligen förbi och vecka 9 är redan här. Fantasybloggen fortsätter att förvirra dig genom att lista matchups för vecka 9.

 Eddie Lacy, GB RB, och åter Eddie Lacy. Jag, och alla vi som haft turen (får man väl ändå säga) att äga honom, är så glada att han är tillbaka och kan leverera mot ett Chicago Bears defense som ser starkt ut på pappret men gillar att ge upp poäng till motståndarens RB. Washington Redskins är ett annat lag som gillar att ge upp poäng till running backs och i eftermiddag gästas de av Chargers vilket gör Danny Woodhead Ryan Matthews, SD RB’s, till spelare man inte kan sätta på bänken. Ända sedan vecka 4 har Chargers varje vecka haft en running back i topp 20-listan för RB’s. Le’Veon Bell, PIT RB, & Ray Rice, BAL RB, är två divisionskompisar (eller fiender?) som också kan förväntas ha bra matcher. Bell möter ett Patriots defense utan Wilfork & Mayo och Rice möter Cleveland som är topp 3 i ligan på att ge upp fantasypoäng till RB’s.

Äger du inga av dessa guldkorn? Ingen fara, det är det många som inte gör. Just därför spelar vi fantasy football, för att vi vill plocka upp den där homerun-spelaren som bär oss resten av säsongen. Bland RB’s finns det ett hav av okända namn som under rätt omständigheter kan leverera för dig. Pierre Thomas, NO RB, bör ifnnas på flera free agent-listor och kan tros få se en del carries på grund av Darren Sproles’ medelmåttighet på sistone. Stor potential hittas också i Shonn Greene, TEN RB, som enligt coach Munchak bör se runt 15 carries vilket kan ge en del poäng mot ett svagt Atlanta Falcons försvar.

Bland WR’s finns det också alltid en uppsjö av fördelaktiga matchups. Tyvärr är det bland WR’s vi också har enormt många one-time-wonders (tänk House of Pain – Jump Around). Lita på dina veteraner som har en klar plats i offensiven, glöm inte att kolla hur QB-situationen ser för laget. Andre Johnson, HOU WR, är jag orolig för nu när Texans har blivit en enda smörja av klagan och besvikelse. Hittar jag exempelvis Keenan Allen, SD WR, är han en självklar replacement. Allen & SD möter ett Redskins defense som vi pratat om tidigare och har dessutom vunnit Philip Rivers’ tillit. Denarius Moore, OAK WR, är ett annat namn att vara glad för idag. Moore och hans Raiders möter Philadelphia, kom igen. Josh Gordon, CLE WR, är en favoritspelare hos redaktionen som verkligen blommat ut.

När Josh Gordon väl sitter på bänken och Ravens lyckas få någorlunda ordning på passblock kan Marlon Brown, BAL WR, få chans mot ett secondary som kanske främst fokuserar på Torrey Smith. Jag har tipsat om att plocka upp Kendall Wright, TEN WR, tidigare och gör det igen för er som behöver en något nytt och spännande på positionen, Wright har sett majoriteten av bollarna från Locker och möter Stl. Rams.

Vi kanske måste prata om tight ends’ nu när vi ändå kommit såhär långt. Ja, har du Jimmy Graham, NO TE, eller Rob Gronkowski, NE TE, bör du verkligen starta dem. Nej, skämt åsido. Antonio Gates, SD TE, bör se samma uppsving som Chargers running backs & WR’s då han ju också får utnyttja det dåliga försvaret. Har du ingen tight end att starta i eftermiddag kan Jordan Reed, WSH TE, rekommenderas (om såklart ingen redan tagit honom..) eller varför inte Jermaine Gresham, CIN TE, som haft någorlunda produktion (dvs inte noll poäng) hittills och möter ett Miami Dolphins som är uselt TE’s.

Nämen, där står ju Jake Locker, TEN QB, och pillar sig i örat. Förhoppningsvis har han hunnit rensa öronen under sin bye-vecka och är nu redo att krossa ett svagt Stl. Rams försvar. Har du honom eller kan plocka upp honom är han verkligen värd en start då han har potential både med armen och benen. Dez Bryant har bråkat och drama har väl alltid varit sammanlänkat med Dallas Cowboys, men vi bryr oss inte – Tony Romo, DAL QB, och hans klagande all-pro WR möter ett svagt Vikings försvar som gärna ger upp långa TD-passar. Terrelle Pryor, OAK QB, fortsätter att imponera och kan kanske se sin livs fantasymatch mot ett Philadelphia som på pappret inte har mycket att säga till om mot QB’s.

Saknar du en starter och inte hittar någon av toppnamnen kan du chansa på Case Keenum, HOU QB, som förväntas behöva passa en del för att hinna med Andrew Luck och hans Colts. Eller, om vi gräver ännu djupare, varför inte Josh McCown, CHI QB, som faktiskt hade 17 fantasy poäng senaste gången han klev in för Jay Cutler.

Tills nästa vecka, lycka till och glöm inte att klaga/hylla till mig på @anksvans

 

Nyheter

To Top