Prospect

Teven Jenkins (OT, Oklahoma State), NFL Draft 2021

Teven Jenkins

OT, Oklahoma State

Uppdaterad: 2021-05-01 01:55

Draftad av: Chicago Bears (Runda: 2, Plats: 39)

Genomsnittligt betyg: 80 (3)

Vikt: 141 kg
Längd: 198 cmLasses omdöme (72): Jag har varit lite upp och ner på Jenkins de två sista åren, men slutade mer upp både för mig och Jenkins 2020. Spelat både som LT och RT i college men oftast hittar man honom på högersidan, även spelat lite guard. Det jag gillar mest med honom är hur bra han använder sina händer, både i pass och spring. Tung och stark punch och starka nypor. Snabbt uppe med dem och vinner bröstet på sin man och när han väl nyper sig fast så är det tufft för motståndaren att komma tillbaka. Kommer lågt i spring och hämtar kraften under midjan och är inte rädd för att spela lite skitigt och slutar ett par sekunder efter visslan. Kan se lite stel ut i pass men okej balans med bra fotarbete för sin storlek. Har bra koll runt omkring sig och är inte rädd att leta upp jobb. Det som sticker ut åt andra hållet är att han har stora problem mot en snabb edge som kommer lågt, får han inte tag i sin man blir han lite för ofta slagen. Samma på andra nivån i spring, hittar han inte sin man att slåss med direkt så hinner han inte riktigt dit. En stark, tuff och tung linjespelare som trivs bäst på LoS, funkar han inte som tackle är det enkelt att plocka in honom som guard.

Magnus omdöme (82): Spelat lite överallt på Oklahoma States linje, LT, RT, RG, men framförallt ses han som right tackle. Stor och kraftfull, explosiv vid snap och har en rörlighet och aggressivitet som är svår att hantera. Spelar tills domaren blåser, och då och då en liten stund till. Snabb i sidled, hantera speed på ett bra sätt i pass. Spelar med elaka händer som verkligen kan stinga en motståndare, både med kraft och fart. Har tillfällen där han attackerar för hårt och kommer ur balans. I springspelet är han ett monster, många pannkakor på sitt samvete. Rör sig smidigt och kommer ut fint på pulls och hittar rätt när han ska till andra nivån. Överlag en väldigt kul spelare som erbjuder tuffhet och elakhet, attityd och kraft. På minussidan finns en viss stelhet, syns mest i pass när han ska skifta riktning för snabbt. Kliver in som RT på en NFL-linje direkt.

Richards omdöme (85): Kul och aggressiv spelare som har en ful sida, smäller gärna lite extra och letar efter jobb om oblockerad. Spelar gärna genom visslans eko, har härliga klipp där han driver spelare lååångt från spelet. Trycker gärna till och ner sin gubbe. Är jätteskicklig med händerna, ger sällan upp bröstet. Måste vara så tekniskt slipad för att kompensera korta armar och något begränsad spelbalans. Har lite svårt att kicka bak, täcker mindre än önskvärd mark utan att tumma på tyngdpunkten. Kommer lite för upprätt med tung bak, öppnar för bull. Kan spela RT och vara bra, bör spela G och vara dominant. Där kommer hans styrkor till rätt och han behöver inte backa lika mycket vid snap. Är uppmärksam nog att förstå, förvänta och förstöra stunts.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Teven Jenkins (OT, Oklahoma State), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top