Prospect

Rondale Moore (WR, Purdue), NFL Draft 2021

Rondale Moore

WR, Purdue

Uppdaterad: 2021-05-01 02:23

Draftad av: Arizona Cardinals (Runda: 2, Plats: 49)

Genomsnittligt betyg: 76 (3)

Vikt: 79 kg
Längd: 175 cm
Röda flaggor: Skador har stoppat honom de senaste två åren

Lasses omdöme (80): Det är inte allt för mycket man fått se av Moore de två sista åren tyvärr. Sen hans fantastiska freshman säsong 2018 har han varit förföljd av en rad olika skador, han valde först att stå över förra säsongen men valde sen att spela för att på nytt bli skadad. Så det har bara blivit en handfull matcher och just alla skador är en varningsflagga, vem vet vad man får? Hel och frisk så kan han vinna matcher på egen hand. Från slot, på utsidan, genom screens och sweeps och även som returner i ST. Förutom att han hotar överallt hela tiden är det yard efter mottagning som jag gillar mest, CeeDee Lamb var nära i Oklahoma men vet inte om jag sett en bättre spelare med bollen i handen som åker slalom genom planen. Liten men med både power och speed och fint fotarbete och det känns som han alltid får ut max av varje spel han är inblandad i, en playmaker. Trots att han funkar fint på utsidan har han alla egenskaper för att vara ett ständigt problem för försvararna i slot och jag vill i varje fall att han ska utgå därifrån. Där har man helt enkelt inte råd att ge honom något utrymme. Men kan du sitta tight på honom så har du en fördel på grund av hans storlek, kan ibland vara lite slarvig med sina händer också. Oerhört spännande men alla skador kommer ligga emot honom.

Magnus omdöme (74): En av dom absolut svåraste spelarna att utvärdera i denna draft. När han kom fram som freshman 2018 var han så makalöst bra, försvararna visste att det var honom man skulle stoppa men kunde ändå inte göra det. Därefter har han varit lite upp och ned, ned till stor del p.g.a. skador och omgivning. Endast 7 matcher sedan 2018. Så vilken Moore får man. Han är vad man kallar en ”swiss army knife”, en som kan göra mycket. Som receiver, i returspelet och som playmaker. Kan springa routes även om han kommer behöva höja sig i det, tycker inte han skapar separation så enkelt som han borde kunna. Styrkan hos Moore är när han har bollen i sina händer. I sina tre matcher under 2020 så tog han 92% av sina yards efter mottagning. Kan ställa upp på utsida och i slot, har nog sin framtid på insidan där han kan utnyttja sina fina fötter och inte blir begränsad av en sidlinje. Han kommer inte dominera någon fysiskt, däremot är han stark för sin storlek och kan bryta tacklingar, inte heller gå upp och plocka ned bollar över huvudet med någon regelbundenhet. Utan Moore är en spelare som när som helst och var som helst kan dra till med ett stort spel tillverkat med fart och explosivitet. Har en del tappade bollar, så inte pålitligaste händerna.

Richards omdöme (74): Fysisk slotreceiver som är stark i sina routes, orädd för kontakt. Kan luckra upp försvar med bollen, användas på flera sätt. Inget djupt hot och ingen som vinner med precisa routes. Hittar ytor i zon och med sin fart ändå svår i man. Har en del brister i fokus, tappar passningar och tar idiotiska beslut på ST. Kommer en blunder nästan varje match.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Rondale Moore (WR, Purdue), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top