Prospect

Lloyd Cushenberry III (C, LSU), NFL Draft 2020

Lloyd Cushenberry III

C, LSU

Uppdaterad: 2020-04-25 04:46

Draftad av: Denver Broncos (Runda: 3, Plats: 83)

Genomsnittligt betyg: 71 (3)

Vikt: 142 kg
Längd: 190 cmLasses omdöme (72): Det populära valet som årets center och jag är inte helt hundra om jag håller med. Stark, tung och smidig låter inte som en kombination som funkar men den funkar på Cushenberry som jag tycker blivit bättre och bättre sen han tog sin plats på LSU?s linje. Kändes betydligt mer bekväm med att leda linjen 2019 och gjorde det bra, men kan vara ännu mer aktiv att peka ut hoten till resterande linjen. Känns som han fortfarande lär sig vad han ser och behöver fortsätta utveckla den taktiska biten om han ska spela Center i NFL. Gillar honom i spring där han kommer upp snabbt efter snap och spelar tufft och elakt med en blick på nästa måltavla, men har en del problem efter kontakt och blir lite för lätt neutraliserad om han inte vinner direkt. Lite trögare i reaktionen i pass men känns sällan som han blir slagen, mer att motståndaren enklare får ett övertag, trots det täpper han oftast till hålet tillräckligt, motsats emot spring alltså. Känns inte färdig än och måste lära sig vad han ser bättre, jobba på sin kroppskontroll och balans. Känns mer som en Guard än en Center just nu och behöver utvecklas en del om han ska bli annat än en okej Guard.

Magnus omdöme (71): Först och främst, ett otroligt namn. Lloyd Cushenberry lll, låter som någon som ordnar rävjakt på sina marker iför rutig ullväst. Men denne Lloyd jagar inte räv, han snapar bollar och bökar i fronten. Är kvick och har en längd som används på bra sätt i springspelet, kommer in snabbt i kontakt och vinner ofta då. Fysisk och elaka händer. I pass har han svårare mot tunga explosiva spelare (jätteproblem med Auburns Derrick Brown) och hamnar ofta i underlägen han inte tar sig ur. Blir ofta för hög när han blir pressad och hamnar på hälar. Dock ska sägas att han ofta håller spelaren på rätt sida, men fickan blir hoptryckt. Mot mindre explosiva spelare har han det enklare och är stabil när han får jobba ur rätt position. Mjuk i knän och höfter men lätta fina fötter, naturlig när han rör sig. Har hög potential och kan mycket väl bli en bra starter i NFL. Tror Joe Burrow gjort en del i att maskera hans brister.

Richards omdöme (70): Har det svårt med kraft mot Auburn, vars front var extremt bra. Men även när Cush förlorar så gör han det långsamt. Vägrar ge upp även när det är hopplöst och köper på ren viljestyrka en extra halvsekund. Kan återhämta sig när han förlorar, både genom att återankra men också släppa kontakt, offra yards och sen attackera igen. I spring är han inte stark nog att trycka bort, passar bäst i zon eller där han får hjälp att dubbla. När han dubblar har han blick upp i banan, redo att byta. Men lite tveksam känsla för spelet utom synhåll.

Lloyd Cushenberry III (C, LSU), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top