Prospect

Neville Gallimore (DL, Oklahoma), NFL Draft 2020

Neville Gallimore

DL, Oklahoma

Uppdaterad: 2020-04-25 04:45

Draftad av: Dallas Cowboys (Runda: 3, Plats: 82)

Genomsnittligt betyg: 76 (3)

Vikt: 138 kg
Längd: 188 cmLasses omdöme (70): Snabb för sin storlek tycker jag är den bästa beskrivningen. Eller kanske mer kvick, riktigt fint första steg som ofta följs upp av en fin counter med väldigt snabba fötter. Såg man både under Senior Bowl och Combine där han imponerade lite mer på mig, för jag är skeptisk. Tycker hand borde få ut så mycket mer av kombinationen snabbhet och storlek än vad han får. Det går att hitta riktigt fina spel på honom men han är för mycket upp och ner och tyvärr mer ner än upp. Han borde inte ha så svårt mot större linjespelare och double team som han har, lite problem med sin balans och kroppskontroll också. Man ser att han ger allt men sen är det något som inte funkar. När han får ett hål att attackera relativt ostört ser det jäkligt bra ut när han kommer med full fart och sänker sin man med en tung kraft bakom händerna. Tuffare när han ska plugga igen emot spring och känns betydligt mer stark när han ska attackera igenom LOS. Ingen direkt plan i sitt spel och känns som han virvlar runt lite överallt. Kan han bara själv komma på hur han ska låsa upp sina fina egenskaper (snabbhet, styrka och storlek) kan det bli riktigt bra.

Magnus omdöme (78): Kompakt tungviktare med ballerinafötter. Gallimore skapar penetration på insidan och är en jobbig spelare att ha emot sig. Konstant driv i benen, Jobbar stenhårt för att hitta sätt att ta sig förbi. Arbetar bra med händerna och trycker spelare ifrån sig och utnyttja sin explosivitet för att skapa kraft. Har en halhet och smidighet som gör att han kommer förbi. Explosiv från snap och craschar in i linjen, skapar kaos. Är lite kort, påverkar förmågan att hålla fler gaps. Är som bäst när han har en gap och får attackera. Har lite att jobba på i springspelet, fastnar i dubbelteam, har lite svårt att komma ifrån blockar när spelet går på insidan. Hans snabba fötter och rörlighet i sidled gör honom bättre på utsidan. Kommer bidra från dag ett som en pass rusher på insidan. Även om det inte alltid syns i siffrorna så skapar han ytor för sina kompisar. Kan han utvecklas i springspelet är han en bra starter.

Richards omdöme (81): En rushande DT i mindre format med explosivt första steg och härlig teknik. Har ett snabbt första steg och tidig kontakt med sin linjespelare. Har en plan i sin rush, med flera olika moves, framförallt ett swim-move. Kan vinna med finess och fart. Behöver dock bli starkare, har ingen vidare bullrush eller kraft. Begränsar sig till handstrider, spelar alldeles för upprät och utan kraft. Måste utveckla en mer skrämmande bull rush. Behöver vinna direkt eller så är han en nollfaktor. Mot spring är han duglig i att följa spel mot utsidan och tillräckligt stark att hålla mark centralt mot en, lite mer suspekt när han dubblas. Vet inte om det är han själv eller systemet, men rör sig horisontellt alldeles för mycket. Med ett års styrketräning är han en riktigt bra tackle.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=CcISLaf2NhI

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=srM0cWjuUfg

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=3fSDlTTQX0s

Neville Gallimore (DL, Oklahoma), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top