Prospect

Cole Kmet (TE, Notre Dame), NFL Draft 2020

Cole Kmet

TE, Notre Dame

Uppdaterad: 2020-04-25 02:00

Draftad av: Chicago Bears (Runda: 2, Plats: 43)

Genomsnittligt betyg: 72 (3)

Vikt: 109 kg
Längd: 193 cmLasses omdöme (68): Inte det mest spännande valet och pålitlig kanske inte direkt tryggar nyfiken, men det är min direkta beskrivning av Kmet. Pålitlig som bollmotagare, pålitlig i blockeringsspelet både i spring och pass och vet vad han ska göra och gör det. Spelade både baseball och fotboll länge vilket kan förklara att han har en del att utveckla när det kommer till det tekniska och taktiska. Så Kmet kommer bli än mer pålitlig i framtiden. Har bara ett år bakom sig som startspelare i college och det är klart att man vill se lite mer av honom för att göra en bättre bedömning. Har den perfekta kroppen för en TE som kan bidra både i pass och block och är inte rädd för det aggressiva spelet och rör sig hyfsat smidigt för sin storlek. Kommer inte bränna någon med speed men tar sina routes bra. Lite slarvig med bollen i handen och tappade ett par bollar som han inte borde tappat lite för ofta.

Magnus omdöme (75): En av få tight ends som är allround och bra i alla delar. Kan ställa upp både på in-line, i slot och i backfield, kan blocka, fånga bollar och försvara QB. Stor och reslig, använder kroppen på ett bra sätt både i blockering och som mottagare. Har okej explosivitet, bra fart i benen, hotar när han får gå rakt i routes. Inte något speciellt när han ska ändra riktning. Fina och rätt säkra händer, fångar det mesta som kastas till honom. I springspelet fungerar han som bäst när han får gå på andra nivån, dels möter han lite mindre spelare men också då hans atletiska förmåga kommer till pass bäst. Är långt ifrån någon garanterad stjärna, men hans golv är rätt högt och potentialen att bli mer än en okej starter finns där.

Richards omdöme (75): Bäst i år, och faktiskt relativt bra. Svag klass men Kmet har mycket positivt i sitt spel. Jag gillar honom som receiver. Ingen som bländar med fart, explosivitet eller yards efter mottagning. Men starka stabila händer, fångar med spelare som halsduk och lyckas alltid trampa några extra yards efter kontakt. Ställer upp överallt, utsida receiver, slot, bredvid tackles och t.o.m. som fullback. Blockerar dugligt, har mycket att lära men storleken, villigheten och fotarbetet för att kunna bli bättre. Vissa restriktioner eftersom jag tror hans tak inte är skyhögt, men en av ytterst få alternativ som kommer kunna bidra på söndagar.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=51fNVJDj-ZE

Matchvideo

Matchvideo

Cole Kmet (TE, Notre Dame), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top