Prospect

KJ Hamler (WR, Penn State), NFL Draft 2020

KJ Hamler

WR, Penn State

Uppdaterad: 2020-04-25 03:32

Draftad av: Denver Broncos (Runda: 2, Plats: 46)

Genomsnittligt betyg: 72 (3)

Vikt: 80 kg
Längd: 174 cmLasses omdöme (76): Supersnabb liten receiver som vinner mot sin försvarare med speed och radar upp stora spel på grund av sin explosivitet av LOS och sin fantastiska toppfart. Många receivers som lever på sin snabbhet behöver inte alltid vara duktiga route runners, men Hamler springer även sina routes bra, mycket tack vare sin explosivitet. Lite upp och ner med sina händer och tappar för många enkla bollar. Lite för liten men trots det är han inte rädd för det fysiska spelet och gör det helt okej. Storleken är hans största frågetecken och det känns som han kommer få det tufft mot större corners i NFL. Även farlig som returspelare i ST.

Magnus omdöme (75): En underbar spelare med fart som tvingar motståndare att anpassa sig. En playmaker med lätta fötter som studsar med tacklingarna och fortsätter framåt. Nästan omöjligt som försvarare att förutse vart han är på väg, har luriga rörelser och vilseleder i sina routes. Så kallad mänsklig joystick. Fångar gärna bollen mot kroppen. Med bollen i händerna är han en mardröm för försvaren, är en spelare som en OC kommer bygga spel för. Skiftar riktning med enkelhet och utan att tappa fart. Är lite ”steppig”, kan vara både en styrka och en svaghet.  Är en liten spelare och det innebär att allt som har med fysik är en svaghet, trots det så går han in 100% i närkamper och offrar sin kropp för yards

Richards omdöme (65): Om fart dödar är Hamlar ett livsfarligt vapen. Han både accelererar snabbt och har enormt hög toppfart. Är hal både med bollen i händerna och för att hitta ytor i sina routes. Springer routes dugligt, men väldigt begränsad i vad han ombetts göra. Har svårt i tight coverage, vinner inga luftdueller. Han kan aldrig vara en #1, men ett komplement som djupt hot och att skapa YAC. Behöver skissa spel för att ge honom bollen, väl med den är han farlig. Storleken skrämmer mig, svårt att se honom kunna bli tyngre utan att det tar på farten, som är hans signum. Fart lockar alltid, så han är inte utan spänning.

KJ Hamler (WR, Penn State), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top