Prospect

Riley Ridley (WR, Georgia), NFL Draft 2019

Riley Ridley

WR, Georgia

Uppdaterad: 2019-04-27 19:17

Draftad av: Chicago Bears (Runda: 4, Plats: 126)

Genomsnittligt betyg: 69 (3)

Vikt: 90 kg
Längd: 188 cm
Meriter: Storebror Calvin Ridley gick i första rundan till Falcons förra året.
Röda flaggor: Greps för marijuanainnehav våren 2017

Mattias omdöme (74): Bra storlek, kvicka fötter och en mycket bra route runner. Men inte i ett system som tillåtit honom att samla stora mängder yards. Är inte någon särskilt imponerande atlet. Har bra händer och längd samt balans längs sidlinjen. Bra efter mottagningen. Jag gillar Ridley som ett bra val i mellanrundorna men även om han kan fylla ut en WR-grupp och erbjuda bredd i NFL är det kanske en longshot att han ska följa i brorsans fotspår och utmana proffsen man mot man från snap till snap när han ibland har svårigheter att stå ut och skapa separation i college.

Lasses omdöme (62): Svårt att utvärdera Ridley då han inte användes särskilt ofta i Georgia som föredrar enkla säkra pass med Fromm när de inte springer med bollen. Så inga siffror alls att skryta med. Känns som en spelare som kommer vara bättre i NFL än college. Atletisk med rätt storlek för att spela på utsidan men saknar toppfarten för att kännas allt för spännande. Springer inte många olika routes men dom han springer springer han riktigt fint med sexiga cuts som skapar separation. Annars har han problem med sin separation och release på LOS och fastnar ofta mot man. Jättefina händer och bra kroppskontroll gör att han enkelt fångar bollen högt och brett. Borde vara mer smidig än vad han ser ut efter catch, tror han kan utveckla det från en svaghet till en styrka. Tycker tyvärr inte hans styrkor väger upp hans svagheter just nu men kan växa sig större som sagt. Nått som han inte fått chansen att göra i Georgia. Men helt klart en uppförsbacke framförallt efter hans resultat under Combine, kändes både oatletisk och långsam.

Richards omdöme (72): Ridley är en gåta, folk är väldigt splittrade. Själv är jag inte så förtjust i honom. Visst har han starka sidor. Bra fotarbete och aktiva händer för att komma av press på linjen, visat förmåga att accelerera ur stance och kommer snabbt till fulla kliv. Fångar bollen väl i luften och har väldigt bra kontroll på kroppen, kan anpassa sig i luften och behålla balansen genom kontakt. Springer några routes väldigt fint. Problemet? Det är mycket som saknar riktigt hög kvalitet och hans tak generellt är inte så högt. Hans routeträd är väldigt begränsat, nästan hälften av all hans produktion är på comebacks. Han har ingen andra växel för att bränna CBs, så även efter en fin release tappar han separation snabbt och vinner inte konsekvent dueller om bollen. Fullt duglig att spela WR3, men inte förutsättningarna att någonsin bli en äkta #1.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=cd5py-QwTuY

Matchvideo

Riley Ridley (WR, Georgia), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top