Prospect

Dalton Risner (G, Kansas State), NFL Draft 2019

Dalton Risner

G, Kansas State

Uppdaterad: 2019-04-27 01:53

Draftad av: Denver Broncos (Runda: 2, Plats: 41)

Genomsnittligt betyg: 73 (3)

Vikt: 142 kg
Längd: 196 cmMattias omdöme (72): Stor och tung men inte någon särskilt imponerande atlet. Spelar lite elakt. Gör ett bra jobb i springspelet med att få leverage och flytta på sin försvarare. Spelar till visslan ekar. Men verkar inte riktigt vara i kontroll och balans och avslutade flera spel på marken. Har tydliga styrkor men som ett toppval lämnar han i övrigt mycket att önska.

Lasses omdöme (71): Att Risner är 24 år spelar ingen stor roll tycker jag. OL lever längre än andra positioner i NFL. Startade som Center i K-State men spelat RT de två senaste säsongerna. Bra storlek och tillräckligt atletisk och stark med bra kroppskontroll. Gillar hans pulls och har en fin punch och avslutar sin blocks så där elakt som en OL ska. Ankrar fint mot bullrush. Bra och aktiva händer mot pass men slarvar lite med dem i spring där han även saknar fotarbetet, jobbar mer med rå styrka från sin överkropp. Även seg upp från stance i spring. Speglar fint med bättre fotarbete i pass men har problem att följa med när det kommer en snabb speed rush runt kanten. Jag tror han kan jobba bort många av sina brister och flytta in och spela som guard eller center i NFL och bli en okej starter, men inte så mycket mer.

Richards omdöme (77): Överraskande atletiska resultat från combine, gör mig mer nyfiken på hans tak. Styrka i mångsidighet med erfarenhet som C och RT, samt G från träning och Senior Bowl. Varit duglig i K-State. Stark i sitt spel, kraftfull i springblockering, kan driva sin gubbe ner i banan. Okej på att hantera power, see lite baktung ut ibland ur stance, bör kunna åtgärdas med träning. Stabil och bred bas. Tung och segt fotarbete i passblockering, inte så snabbt ut för att enkelt övermanna fart. Saknar kraft i hans punch, vilket skulle hjälpa både i att stoppa rushers och i att skapa utrymme i spring. Potentialen finns, inte riktigt där än.

Dalton Risner (G, Kansas State), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top