Prospect

Mack Wilson (LB, Alabama), NFL Draft 2019

Mack Wilson

LB, Alabama

Uppdaterad: 2019-04-27 20:33

Draftad av: Cleveland Browns (Runda: 5, Plats: 155)

Genomsnittligt betyg: 78 (3)

Vikt: 108 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (79): Stor linebacker som spelat längre från line of scrimmage än draftens två Devin. Smart spelare med instinkter och bra teknik när han tar sig an blocks. Fastnar sällan i trafiken och hittar bollen. Inte lika explosiv som de andra toppspelarna men rör sig smidigt för sin storlek. Wilson känns stabil, pålitlig och med en edge som bra zonförsvarare mot pass men man undrar ju om värdet och hur bra han kan bli. Jag tror att han kommer starta i NFL, men skulle nog inte välja honom förrän i första halvan av andra.

Lasses omdöme (80): Precis som de flesta i Alabama har han roterats friskt och har väl egentligen bara ett år som starter bakom sig. Känns som den moderna mångsidiga linebackern som klarar av alla moment i spelet. Tycker hans främsta styrka är i coverage mot pass. Täcker stora ytor och rör sig fint med smidiga höfter och fantastiska händer, 6 picks de två senaste säsongerna. Läser spelet betydligt bättre där än när han ska spela mot spring eller attackera QB där han ofta läser segt och fastnar på sin man eller i sitt gap enkelt, känns ofta lite slarvig i det momentet och saknar den där känslan för spelet. Annars har han imponerande slutfart både mot RB och QB och en riktigt elak punch. Fysiskt imponerande med bra storlek, styrka och tuffhet talar för att Wilson plockas i någon av de två första rundorna.

Richards omdöme (75): Relativt atletiskt begåvad spelare som framförallt skiner i sitt passförsvar. Rör sig smidigt och väl för en LB när han markerar RBs och TEs. Ganska bra känsla för sin zon och fallet snabbt ner på rätt plats. Rör sig väl samtidigt som han har ögon på QB. Tillräckligt snabb för att spela sidlinje till sidlinje. Däremot stora problem med att diagnostisera spelet. Svårt att läsa och se bollen i spring och PA, gör att han reagerar sent och direkt hamnar ett par steg bakom. Flera gånger har han en OL i ansiktet utan att ens veta var spelet tar vägen, vilket gör att han lätt föses bort. När han läser rätt och möter OL med fart och kraft vinner han många gånger pga. styrka och att han spelar lågt, så det finns väl hopp. Generellt en pålitlig tacklare.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=IulezWjBy8k

Mack Wilson (LB, Alabama), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top