Prospect

O.J Howard (TE, Alabama), NFL Draft 2017

O.J. Howard #88, Tight End i Alabama Crimson Tide. Foto av: Tom Pennington/Getty Images.

O.J Howard

TE, Alabama

Uppdaterad: 2017-03-16 11:31

Genomsnittligt betyg: 87

Vikt: 113 kg
Längd: 198 cmMattias omdöme (92): Imponerande explosiv atlet med nästan optimal storlek. Är egentligen rätt synd att Howard spelade sin collegekarriär för Alabama, där Saban inte använder tight ends särskilt mycket i passningsspelet. Howard var ute på väldigt få vertikala routes, åtminstone som ett tidigt read. Men hans atletiska förmåga är tydlig och han gjorde det bästa av de möjligheter han fick. Howard är en modern tight end på så sätt att han är väldigt en komplett spelare. Han är mycket bra i blockering och det är talande att han bland annat fick blockera Myles Garrett en mot en. Howard kommer vara en tuff matchup på nästa nivå tack vare sin snabbhet och storlek. Har vid flera tilfällen visat att han har bra händer dessutom. Imponerade under Senionr Bowl och testade riktigt bra på Combine, i ?40? och ?three cone?.

Lasses omdöme (83): Howard känns som det största löftet på positionen på bra länge. Bra bollmottagare, snabb, stor, stark och allmänt atletisk. Men han har inte producerat i college och långa stunder varit helt osynlig och väldigt anonym i Red Zone där TE?s ska vara som starkast. En väldigt stor anledning är att Alabama inte använt sig av honom särskilt mycket och han har inte riktigt fått chansen att visa upp sig tillräckligt, så lägger inte det på Howard, men det är värt att lyftas fram. Med det sagt känns det verkligen som han kommer att funka i passglada NFL där han med sin storlek i kombination med fart och händer kommer bli en mardröm att markera, snabbare än LB?s och starkare än safetys. Passblockeringen och hans driv i springblockeringen måste bli mycket bättre och han behöver även fila mer på att utföra sina routes bättre.

Magnus omdöme (86): En välbyggd, mångsidig och atletiskt tight end. Kan används från många positioner och är bra i alla delar av spelet. Kan agera leadblock, stark och kraftfull i blockeringspelet, helt okej i pass pro. Som receiver har han bra händer, snabbhet och stolek för att ge motståndarna stora problem och ta YAC.. Har inte använts som receiver i så stor utsträckning av Alabamas anfall, men presterat väldigt bra när han gjort det. Har egentligen inte några brister, men kommer behöva lägga på sig en del muskler för att vara lika dominant på nästa nivå.

Nyheter

To Top