Prospect

Cameron Sutton (CB, Tennessee), NFL Draft 2017

Cameron Sutton

CB, Tennessee

Uppdaterad: 2017-02-23 22:12

Genomsnittligt betyg: 75

Vikt: 82 kg
Längd: 180 cm
Meriter: Missade stor del av 2016 med en fotledsskada som såg ut att påverka honom hela året. Spelade på Senior Bowl och var en av de bästa spelarna där.

Lasses omdöme (77): Haft stora problem med olika skador som hållit honom utanför planen de två senaste åren. Var riktigt vass 2014 när han var hel och nu senast under Senior Bowl. Lite för liten för vad man vill se i NFL men har fightats bra mot större receiver i tuffa SEC i många år. Kvick, explosiv och atletisk med bra händer och väldigt fin instinkt. Är tuff så problemet är mer hans mått och räckvidd mot större receivers, behöver även lägga på sig mer muskler. Snabba fötter gör att han speglar sin man fint i man. Behöver fokusera mer på hur han hjälper till i spring där han ibland inte verkar intresserad alls.

Magnus omdöme (75): Har varit upp och ned under åren på Tennessee, mycket på grund av skador. Fick visa upp sig från bästa sidan under Senior Bowl och det är det många som tar med sig till draften. Kan spela både press och off. Han läser spelet bra, har tendenser av att chansa men med fina instinkter så är det ofta det går hem. Bra på att reparera sina misstag. Vågar spela på kropp och vara fysisk. Är duktig på att ligga nära sin man. En rätt bra puntreturner. Känns som en väldigt solid spelare med snabba fötter, bra fart och explosiv power. Blir passiv mot springspelet, svårt att ta sig från blockar och är inte speciellt vass när det gäller tacklingar på öppen plan. Är åt det kortare hållet med korta armar. Har en hög nivå om han får vara skadefri.

Richards omdöme (74): Finns en del frågetecken kring Sutton pga. hans skada. Såg stelare ut i år efter den, men osäker på hur läkt den verkligen var. Innan den flöt han obesvärad över planen, kan flippa höfterna och röra sig lika fort i alla riktningar. Får händerna på många bollar. Lite oroväckande över hur explosiv han är att tighta till när bollen är i luften och hur långsamt han accelererar till toppfart. Saknar den där extra växeln. Kom undan med en del på college, både flaggor som missades och receivers som tappade bollar, vilket gör att man kan luras.
Uppskattad för sin personlighet – arbetar hårt, sätter laget först. Visade det också på Senior Bowl, tränarna där älskade honom. Kan spela alla positioner i secondary och spelat returner, så en mångsidighet som gör honom till en kapabel nummer tre direkt.

Nyheter

To Top