Analyser

Redaktionen tycker till – ”Myser framför TVn med rester & julgodis”

Julen är här och vi med den. Denna vecka har redaktionen haft rimstuga och rimmat på klappar till lagen. Är NFL och julmaten en bra kombination? Med snart hela grundserien spelad, finns det någon ”doldis” som är värd att lyfta fram? Vad, om man nu kollar, ses på julaftonskvällen? Redaktionen tycker till.

 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Richard Olsson: Ett ihopvikt papper tog officiellt död på Raiders förhoppningar om slutspel, med en småfnissig domare Gene Steratore i förarsätet. ”Game of inches”.

Daniel Croona: All avancerad slutspelsmatematik. Om man förutsätter att Ravens, Chargers och Patriots vinner återstående matcher så måste även Titans vinna en match för att Buffalo Bills ska kunna gå till slutspel. Det är den mest realistiska slutspels-chansen just nu…

Magnus Ornhammar: Rams är på allvar en utmanare. Visst, det kunde man se för längesedan, men en liten del av mig trodde fortfarande att Seahawks var kungar i NFC West, speciellt på hemmaplan. Men det visade Rams att de långt ifrån är och även om Seahawks haft några just nu skadade spelare med i matchen tror jag Rams hade segrat ändå.

Olof Westman: Många saker men det främsta är väl att Vikings ser ut som laget att slå i NFC. Med en utskåpning av ett Bengals som har gett upp säsongen helt och med ett skadeskjutet Eagles så ser man ut som det absolut mest kompletta laget i NFC. Rams skuggar där bakom men Vikings försvar är ett par snäpp vassare. Jag tar också med mig en dominant föreställning av Devonta Freeman i Falcons som sprang som en vilde i matchen mot Buccaneers. Falcons har svajat men smyger de sig in i slutspelet vill jag höja ett litet varningens finger.

Mattias Olsson: Att det är första året på länge som vi ser ett rätt rejält tronskifte i NFL. Det lutar åt att varken Packers, Seahawks, Falcons, Cowboys, Broncos, Texans eller Bengals når slutspel. Lag som varit givna tidigare år.

Magnus Adolfsson: Det som först ploppar upp är debatterna om catch-regeln, som ju kom på tal efter avslutningen mellan Steelers och Patriots. Det är kul att NFL skapar engagemang och diskussioner, men denna typ av saker är tröttsamma i längden. Tyckte om när domaren tog hjälp av ett papper för att se om det var en första down eller inte i Dallas match. Rams överkörning i Seattle var väldigt imponerande.

Domarna hade mer än ett finger med i veckan som gick. (Photo by Dylan Buell/Getty Images)

 

Har du ett packet till ditt favoritlag? (Om ni inte lyckas lista ut rimmen så finner ni svaren längst ned på sidan)

Richard Olsson:

När säsongen inte går som man vill,
Och undermåligt spel inte räcker till,
Sätter vi istället vårt sikte på april,
med en bok du alltid har dig intill,
Tills du kan varenda möjligt val utantill.

Daniel Croona:

Efter 17 år utan någon relevans
har ni äntligen en chans
här får ni en bortaseger mot Pats
som leder till en slutspelsplats.

Magnus Ornhammar: Jag har ett gäng paket till fler olika lag. 

Paket 1: Det är dags att till reklambyrån gå. För att en ny logga få. Hästskon hjälper er inte ett f*ck. För ni är ju helt utan Luck.

Paket 2: Grått eller blått spelar ingen roll, på mode och stil har ni noll koll. Att ni denna klapp behöver är ingen skräll, varsågod, ta emot ert nya matchställ.

Paket 3: Inget spackel eller smicker hjälper, när det är er kicker som er stjälper. Snart blir inget lag ett hot, när ni får denna pålitliga fot.

Paket 4: Här får ni en klapp så ni själva slipper ställa till med knep och knåp. För att ordnade detta ständigt växande behov att ett större prisskåp.

Olof Westman: 

När mörkret nu har lagt sig och vi snart kan pusta ut
Med en ledig vecka som ni redan kvitterat ut
Lägg då benet högt och ät med god aptit
Så att vi nästa år kan göra resa hit
Till slutspelslandets skimmer än en gång min kära
Så att vi kanske kan få hålla den stora bucklan nära
Så därför får du här en mycket viktig sak
Så att du nästa år kan hålla benet rak

Mattias Olsson:

’Tis the season att blicka bakåt
Äta lite julkskinka och ha de gott
Vara tacksam för framgången vi fått
Även om i januari inte slutspel vi nått
Så slappna av innan vi ger det our last shot
Och spöar lite Cowboys i Jerrys slott

Magnus Adolfsson:

För ett anfall i stim krävs mer än ett rim, du bör ha en etta och här får Ozzie den rätta.

Det må för många se enkelt ut, att bollen fånga utan att tappa eller med foten trampa ut.

Men vi har märkt att det kräver sin man, och nu har vi sett att det ej är Perriman.

Gör oss fans till believer, ta emot detta paket med en högklassig wide …

Sorry, Pal. Richard har andra klappar för ditt gäng. : Jed Jac

 

NFL och Julmat, är det en bra kombination?

Richard Olsson: Revbensspjäll passar ju såklart. Slänger du också ihop en skink-och-köttbullemacka tillsammans med en god öl så är det ett perfekt giftemål av de två världarna.

Daniel Croona: Jag tycker att julbordet är ganska NFL / tailgating-kompatibelt ändå. Mycket kallt / småvarmt som man kan gå och plocka till sig lite efter behov. Sillen går väl bort. In med lite chicken wings istället, och den deep dish-pizzan som vi har som recept här på sajten – den kan man aldrig få för mycket av.

Magnus Ornhammar: Mat är en icke-fråga för mig så bollar den frågan vidare till Ernst, Mat-Tina, eller varför inte vår egen matfantast Magnus Adolfsson.

Olof Westman: Självklart. Revbensspjäll är väl något som många kör på julbordet och det är ju en stapelvara på NFL-tallriken. Sen såg jag också ett recept på ugnsbakad coca-cola-skinka där man öser skinkan med coca-cola under tillagningen. Så går ju säkert att få ihop nånting passande. Både jul- och NFL-tallriken består ju traditionellt sett av mycket kött så med lite fantasi fixar man lätt en NFL-jultallrik värd namnet.

Mattias Olsson: Personligen kör jag nog en andra sittning och lassar på lite extra revbensspjäll framåt kvällen, kanske någon macka med julskinka, och går all in på snacks och godsaker!

Magnus Adolfsson: Absolut, mat och fotboll hör ihop som sommar och sol. Vi har revbensspjäll som ju är en del av NFL-kosten. Sen är jag själv rätt experimentell när det gäller mat så brukar försöka kombinera saker bäst det går, har exempelvis gjort en jullasagne detta år där köttfärsen är från Cincinnati chilin. För er som inte provat kan jag rekommendera prinskorv, egentligen all korv, med Sweet Baby Ray´s barbecue-sås och senap, en riktig hit. Till de något glas julmust och Samuel Adams Winter Lager. Kan inte bli fel.

Jullasagnen på bordet framför NFL?

 

 

I Juletider ska man vara snäll, finns det någon spelare du vill ge en julklapp med beröm till?

Richard Olsson: Blake Bortles förtjänar ändå lyftas mer. Han är ingen superstjärna och överpresterar väl t.o.m., men spela betydligt bättre än den slagpåse-nivå han gjort tidigare.
Sen vill jag passa på och ge Raiders center Rodney Hudson lite kärlek. Han har tillåtit en pressure i år på 529 spel och förra veckan spelade han trots njursten.

Daniel Croona: Jag tycker att Xavier Rhodes i Vikings borde få mer beröm. Jag tycker att han är ligans bästa cornerback vecka ut och vecka in och han stänger ju konsekvent ner motståndarnas stjärn-receivers. Kanske får han mindre beröm för att han har så många andra bra spelare omkring sig i försvaret.

Magnus Ornhammar: Han är inte direkt okänd och kanske att jag sett för lite Chiefsmatcher, men OLB Justin Houston håller lite i tysthet på att göra sin kanske näst bästa säsong i karriären. Efter monstersäsongen 2014, med bland annat 22 sacks, kanske förväntningarna på honom är så höga att han inte nämns oftare förrän han närmar sig det igen. Men det är ett för högt krav.

Olof Westman: En spelare som stundtals varit väldigt viktig för Eagles i sin väg fram mot en #1 seed i NFC är den odraftade running backen Corey Clement. Han slog ut Donnel Pumphrey som valdes i fjärde-rundan under training camp och har satt Wendell Smallwood, som draftades förra året, på läktaren. Det har under säsongen känts som att han bara plockar 1st downs och gör clutch plays. Lägg till 4 touchdowns och du har en fin rookie-säsong för en odraftad spelare. Han tog till en början platsen bakom Blount i RB-rotationen och har behållit den platsen även efter att Ajayi kommit in och Blount petats ner till trea.

Mattias Olsson: Tycker kanske det talats för lite om hur Vikings och Rams helt förvandlat sina offensiva linjer till dominanta grupper. Rodger Saffold och John Sullivan i Rams är spelare man inte hört mycket om.

Magnus Adolfsson: Vill lyfta Ravens OLB Matt Judon, han har vuxit ut och blivit en spelare som gränsar till stjärna. Judon är från Grand Vallet State och plockades av Ravens i den femte rundan av draften 2016. Han har 7 sacks, 15 tackle for loss och är den där atletiska, rörliga, OLBn som gör ett försvar dynamiskt. Ravens näste storstjärna tror jag. Dessutom en färgstark personlighet, Suggs-style.

Matthew Judon #99 har blivit en verklig fanfavorit. (Photo by Dylan Buell/Getty Images)

 

NFL spelar på Julaftonskvällen, vad tycker du om det och kommer du kolla?

Richard Olsson: Hos mig är det en välkommen avslutning på dagen. Myser upp framför TVn med rester, julgodis och någon god öl. Härlig avslappning efter en vanligtvis ganska högljudd och hetsig dag. Kollar bara den sena matchen, på söndag blir det Zekes återkomst när Dallas möter Seahawks.

Daniel Croona: Familjen kommer ju först på julafton såklart så man får anpassa tittandet efter det, även om det spelas så många viktiga och intressanta matcher. Men skulle det lösa sig så har jag ju svårt att se en mysigare avslutning på julkvällen än att se Bills spöa Patriots på bortaplan.

Magnus Ornhammar: Om man är smidig hinner man se tidiga matchen, kan bli bråkigt dock, det hela var mycket lättare som singel. Det lutar åt att bara kunna se nattmatchen även om ett avsågat Raiders inte lockar så värst mycket.

Olof Westman: Jag tycker väl inte att detta är nånting jättebra egentligen. Det har sin charm men när man under resten av säsongen bokar upp alla söndagar så känns det extra trist mot familjen att kräva att självaste julafton ska spenderas framför fotbollen. Jag kommer att ha lite koll på matcherna i telefonen men inte mer än så.

Mattias Olsson: Det är väl kanske lite mycket på en dag. Men klart jag ska kolla, iaf på de sena matcherna! Seahawks möter Cowboys i en avgörande fajt.

Magnus Adolfsson: Har ju turen att Ravens – Colts spelas på lördagskvällen, vilket gör att jag ser den relativt smärtfritt. Tror inte 19-matcherna kommer ses live, då är det lek med barnen och umgänge med familjen som gäller. Men slår på något när vi kommit hem och familjen somnat. Saints – Falcons är en häftig match. Tycker det är lite mysigt med julmatcherna, även om jag förstår att det inte är idealiskt.

Kanske går det att gömma sig i granen och få en skymt av julaftonsmatcherna?  (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

 

 

Facit rim:

Richard: Draftguide till Raiders

Daniel: Slutspelsplats till Bills

Magnus O: Paket 1: Logga till Colts. Paket 2: Matchställ till Lions. Paket 3: Bra kicker till Chargers. Paket 4: Prisskåp till Patriots

Olof: Ett helt korsband till Carson Wentz och Eagles

Mattias: Seahawks får en stund i minnenas lund.

Magnus A: Wide receiver till Ravens.

Nyheter

To Top