Analyser

Veckan 16 – Inne, ute eller en Assterception?

Medan vi andra långsamt återhämtade oss från julmaten kämpade NFL-lagen för sina (slutspel)-liv. Det är helt enkelt ingen ro och ingen vila om man vill spela i fotboll i USA. Även om det var full atkivitet överallt var dock frågan densamma under hela kvällen. Vilka är inne? Och vilka är ute?

Vi brukar alltid prata om hur viktig varje match i NFL är med tanke på det extremt korta spelschemat. 16 matcher lämnar ingenting till slumpen och man måste vara på tårna jämt. I slutet av säsongen är det dessutom viktigt att man har papper och penna tillgängligt för det kan snabbt bli rörigt när man skall försöka reda ut vilka som får fortsätta spela i januari. Med tanke på det gör vi helt enkelt så att dagens sammandrag får kretsa kring just den frågan. Vilka är inne och vilka är ute:

Saints & Panthers är inne…
Saints besegrade rivalen Falcons med 23-13 medan Panthers slog det fjärde laget i divisionen, Tampa, med 22-19. Kort sammanfattat var Saints seger relativt komfortabel medan Panthers fick förlita sig på Cam Newton för att säkra sin plats i slutspelet. Mest minnesvärt från kamperna är troligtvis den interceptionsom Saints gjorde i slutet av matchen. Ryan hystade iväg en boll nedför fältet som Lattimore fångade med skinkan. Passande så här i juletider.  NFC South kommer få med två lag till slutspelet. Åtminstone. Värt att notera är att Falcons faktiskt fortfarande är på slutspelsplats. Den är dock inte säkrad ännu.

Dallas är ute…
En av kvällens stora begivenheter på pappret var mötet mellan Seahawls och Cowboys. Inget av lagen kunde egentligen säkra en slutspelsplats, men förloraren kunde definitivt packa väskan. Sammantaget var matchen möjligtvis en defensiv uppvisning, om man skall vara förlåtande. Främst av Seahawks försvar som kom segrande ur matchen med 21-12. Sista slutspelsplatcen i NFC (wild card) står nu mellan Seahawks och Falcons.

Rams & Chiefs säkrade sina divisioner och är inne…
Årets ansiktslyftning, Rams, och Chiefs säkrade tillsut sina divisioner. För Rams del är det första gången på 12 år som laget tar sig till slutspelet och dem gör det med en glödhet Todd Gurley. Till er fantasygalningar därute som har honom i laget kan jag bara gratulera. Gurley stod för en sällan skådad uppvisning med 118 rushing yards, 158 receiving yards samt 2 TDs. QB Jared Goff var inte så dålig han heller. Med gårdagens insats anslöt han sig till Kurt Warner gällande Rams-QBs som passat för 300+ yards och fyra TDs två gånger under en säsong. Någon som sa att de gärna möter Rams i slutspelet…nja…..?

Browns säkrade…
…förstaplatsen i nästa års draft efter 3-20 mot Chicago. Grattis. Ett faktum som redan lett till att collegestjärnorna runt om i landet börjat titta på extrakurser att anmäla sig till. UCLAs Josh Rosen (QB) sa att han hellre hamnar i Giants än i Browns, och skulle det luta åt det sistnämnda överväger han att stanna i college ett år till.

Patriots säkrade spelledigt…
New England besegrade Bills med 37-16. Noterbart i sammanhanget är att laget slipper Wild-card veckan för åttonde året på raken och att dem kan säkra hemmaplansfördel genom slutspelet om Steelers skulle förlora ikväll. Bills kämpar dock med näbbar och klor för att komma med till slutspelet. Det som såg så bra ut för en gångs skull, är ännu inte säkrat.

Snackisen från matchen är dock den TD som Bills fick bortdömd. Som vanligt var det hårfint, men troligtvis korrekt, men konspirationsteoretikerna därute har redan vädrat morgonluften. Patriots? Catch? Domaren? Igen?

Vikings säkrade spelledigt…
Om du precis som Ingvar Oldsberg missade Bingolottos uppesittarkväll, kanske du kikade lite på när Vikings körde över Packers i lördags? Hemmalaget är visserligen ett sargat och uppgivet gäng, men 0-16 mot Vikings på hemmaplan gör ont oavsett. Vikings är dock destor gladare och säkrade nu spelledigt under wild card helgen.

Sammanfattningsvis…
Det är alltså detta som gäller framöver.

  • Hur går det för Steelers ikväll när de möter Texans. Vem tar första platsen i AFC.
  • NFCs sista plats till slutspel kommer tas av Seahawks eller Falcons. Då det som vanligt är divisionsmatcher i sista omgången är det Cardinals som står för Seahawks motstånd i vecka 17, medan Falcons tar sig an Panthers.
  • AFC kommer bli ett riktigt getingbo. Titans & Ravens sitter på wildcarden just nu, men Bills och Chargers vill in. Matcherna att hålla ögonen på i AFC är Bills @ Miami, Jaguars @ Titans, Raiders @Chargers samt Bengals @Ravens.

Dagens uppgift till er alla är att försöka återskapa Lattimores Assterception. Ett bra sätt för oss alla att komma ut och röra lite på oss efter all julmat. God Jul!

Nyheter

To Top