Analyser

Packers på väg ut ur mörkret

Segern över Eagles i måndags kan mycket väl har varit vändpunkten för Packers (5-6). I dag fortsätter återtåget till toppen när Texans (6-5) kommer på besök till ett förväntat kylslaget Lambeau. Här är några rubriker inför matchen.

Skadeläget

Texans Jadeveon Clowney missar matchen och bortalaget tappar en tung pjäs i försvaret, lagdelen som burit Texans framåt och haft stor del i att Houston leder en, förvisso, dålig division. På qustionablelistan hittas bland annat RB Alfred Blue, ILB Brian Cushing, NT Vince Wilfork och RB Lamar Miller. Safety Andre Hal har varit sjuk och enligt coach Bill O´Brien bestäms hans medverkan inte förrän på söndag morgon, amerikansk tid.

I Green Bay blev CB Damarious Randall klar för spel förra veckan men återigen är statusen questionable tidigt på söndagen. Om han spelar pekar det på en tung afton för Houston. När Randall varit på plan tillsammans med Rollins, Clinton-Dix och Burnett har statistiken för vad motståndar-QB:n lyckats med gått ner avsevärt. Till det är Texans sist i ligan i anfallseffektivitet.

Vidare i Packers missar guard T.J. Lang och center/guard JC Tretter söndagens match. Linebackers Clay Matthews och Blake Martinez är listade som questionable men har tränat på i veckan, ett Q står också vid Aaron Rodgers namn, mer om det nedan.

HOUSTON, TX - DECEMBER 13: Brandon Bolden #38 of the New England Patriots is tackled by Jadeveon Clowney #90 of the Houston Texans in the second quarter on December 13, 2015 at NRG Stadium in Houston, Texas. (Photo by Bob Levey/Getty Images)

Brandon Bolden tacklas av Jadeveon Clowney. Foto: Bob Levey/Getty Images

Aaron Rodgers

Att Aaron Rodgers har problem med en baksida är något som sker varje år när temperaturen sänks, så att han är questionable inför matchen är inget uppseendeväckande. Trots att Packers haft det motigt har Rodgers spelat solitt för det mesta, och mot Eagles var han sitt gamla lugna själv med extremt bra bollplacering, bra rörelse i och ur fickan och väldigt snabb till att kasta. Offensiva linjen höll också ihop bra och Eagles pass rush hade inte mycket att hämta.

I fjor gick Rodgers ut och manade till lugn med bokstavering av ordet R.E.L.A.X. och laget tog sig till slutspelet. I år är resultatraden ännu värre men Rodgers har inte upprepat sitt budskap i media, desto mer på planen de senaste veckorna. Kanske att han känner lugnet då de enda som spelar bra i divisionen just nu är Lions och även om de dominerar är det liksom aldrig någon som riktigt tar dem på allvar. Förmodligen inte Rodgers heller, innerst inne.

Vädret

Prognosen pekar på strax under nollgradigt vid avspark. Även om det gynnar hemmalaget har Texans klarat sig relativt bra i frostiga matcher och laget har tränat ute i regn och blåst under veckan.

Interceptions

Brock Osweiler, Texans omtalade QB som hade en bra säsong bakom Peyton Manning i Broncos när legendaren hade sin sista show i fjor och som spelade bra när Manning var i en svacka, är mest känd för sitt 72-miljonerskontrakt och sina interceptions – 13 stycken i år och delad förstaplats i den mindre smickrande statistiken. Han har även fumblat bollen fem gånger. Rodgers å sin sida har sju interceptions.

Hemmaplan

Packers har inte spelat hemma sedan den 6 november då Colts överraskade och vann med 31-26, alltså nära en månad utan någon action på Lambeau Field. I NFL har inte hemmafavör lika tung bäring som i många andra sporter, undantaget måhända för några lag som Seahawks, Patriots och Chiefs, men även Packers får räknas till de lag som hamnar i kategorien där motståndarlag gärna drar sig för att åka till ett bistert Wisconsin, speciellt nu på vintern.

Texans har spelat fem bortamatcher hittills i år och bara vunnit en, den över svaga Jacksonville. Förlustraden innehåller bland annat en förnedring på Gillette där Patriots vann med 27-0, så att Texans mår bäst av värmen i söder går att fastslå.

Divisionen

Som nämnt är Lions enda laget med en positiv kurva, men Detroit är även ett överpresterande lag där QB Matt Stafford drar ett blytungt lass och laget borde rimligtvis inte kunna hålla i. Bears är sedan länge borta och lirar med Matt Barkley som QB efter att Cutler skadade sig igen och antagligen gjort sin sista match i Bearströjan. Vikings försökte men lyckades inte stoppa NFL:s bästa lag just nu – Cowboys – och inte så konstigt då Minnesota helt saknar offensiv spets. Så det är guldläge för Green Bay att rädda vad som varit en urdålig säsong hittills. Om Lions torskar i New Orleans, vilket de lär göra, och Packers vinner, är Green Bay bara en match från ledning i divisionen.

Tipset

Packers vinner med 27 – 10.

GREEN BAY, WI - NOVEMBER 21: A Green Bay Packers fan goes shirtless in the cold weather during NFL action against the Minnesota Vikings November 21, 2005 at Lambeau Field in Green Bay, Wisconsin. (Photo by Jonathan Daniel/Getty Images)

Kyla påverkar oss alla – mer eller mindre. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images

Nyheter

To Top