College

Semifinalklart i College

Vid lunch lokal tid meddelade collegefotbollens play off kommitté vilka fyra lag som placerat sig högst upp och därmed kvalificerat sig för semifinalerna. Nu vet vi vilka matcher vi har framför oss och spekulationer och diskussioner kan börja.

Som etta blev givetvis de regerande mästarna Alabama Crimson Tide från SEC. Alabama har kört över allt och alla denna säsong och krossade Florida i SEC-finalen i lördags. Nu får Crimson Tide chansen att försvara sin nationella titel och är också enda lag som varit med i samtliga tre slutspel som spelats.

Andra lag blev Clemson Tigers, som vann ACC-finalen mot uppstickaren Virginia Tech. Clemson var på den förlorande sidan av fjolårets final och har alltså möjlighet att möta Alabama i en final om bägge tar sina semifinaler.

Clemson kommer möta Ohio State Buckeyes i sin semifinal. Detta val blir nog lite omdiskuterat då Ohio State inte ens vann sin division i Big Ten. En förlust mot Penn State innebar att Penn State tog hem divisionen via inbördesmöte och senare också Big Ten efter en seger mot Wisconsin. Personligen tycker jag Penn State borde haft denna plats, även om Ohio State förmodligen slår Penn State i åtta av tio möten. Nu förlorade Buckeyes i årets möte, men det kostade dem ingenting. Jag tycker att värdet på konferenssegrar devalveras med valet av Ohio State.

Fjärde laget blev Washington Huskies från Pac-12. Huskies har gjort en väldigt fin säsong lite i det tysta och kunde i fredags krossa Colorado i Pac-12 finalen. Nu kommer Washingtons säsong fortsätta på tuffaste sätt, med en semifinal mot Alabama. Washington är den ende debutanten i detta play off, övriga tre har varit med i minst ett av de två tidigare slutspelen.

Dessa fyra lag gör upp om årets titel. Semifinalerna spelas på nyårsafton.

 

Nyheter

To Top