Draften närmar sig med stormsteg och vi tänkte göra en kul övning med hjälp av Draftnetworks fina draftsimulator. Samtliga lag får en genomkörare över 7 rundor i simulatorn och de presenteras divisionsvis. Turen har kommit till NFC North. 

 

Chicago Bears – 5 val

 

 

 

 

 

 

Kommentar: Bears med få val och inte det första fören vid #87, det gör det svårt att skapa några svallvågor. Men jag tycker det känns rätt bra ändå. Zach Allen har varit en bra spelare på college och passar bra in i den starka front som Bears D ställer upp med. Secondaryt får in rotationsspelare.

Favoritval: Elijah Holyfield, son till förre boxningsvärldsmästaren Evander. Med Jordan Howard bortbytt får Bears in en slägga som kompletterar fint i RB-gruppen.

 

Detroit Lions – 9 val

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentar: Detroit är ett lag som har att bygga på men som har förtvivlat svårt att få ihop det. Sweat ger en välbehövlig pass rusher som blir väldigt viktig från dag ett. Lonnie Johnson är en lång och välbyggd corner, det tror jag Patricia vill få in. Många val i slutet av draften ger möjlighet att chansa en del.

Favoritval: Isaac Nauta var väldigt hypad när han lämnade highschool, var okej på college men kan mycket väl blomma ut på nästa nivå.

 

Green Bay Packers – 10 val

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentar: En bra känsla över denna draft för Packers, många spännande spelare som tillkommer. Hockenson, Risner, Harris och Campbell är spelare som ger anfallet både spets och bredd. Kanske kan lite nytt blod hjälpa Packers och Rodgers till gammal god form.

Favoritval: Damien Harris är en komplett running back som hanterar både en stor belastning men också en lite mindre roll.

 

Minnesota Vikings – 8 val

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentar: Prio ett för Vikings är att säkra upp den offensiva linjen, i övrigt har anfallet det mesta på plats. Både Williams och Jenkins är pjäser som kan spela på olika positioner utan att tappa i kvalitet, det ger en trygghet.

Favoritval: Miles Boykin har potential att bli något speciellt om han får ihop det.

Mock draft: NFC North

Nyheter

To Top