Nyheter

Vad hände under söndagen?

Äntligen var det matchsöndag igen. Säsongen smygstartade i torsdags när vi fick ett reprismöte av fjolårets Super Bowl, men igår bjöds vi på ytterligare 13 matcher. Det var fantastisk fotboll på flera håll och en hel del intressanta rubriker att prata om under fikapausen på jobbet.

1. Philadelphias rookie Carson Wentz såg bekväm ut i sin första start för sitt Eagles. Han hade en del missar i matchen men spelade med ett imponerande lugn, trots Browns försök att stressa honom. Han kastade för 278 yards och två touchdowns i en match där Eagles enkelt vann med 29-10 mot Cleveland Browns.

2. I Floridas gassande sol höll Jacksonville Jaguars på att skrälla mot Green Bay Packers. Aaron Rodgers var imponerande i fickan och spelade på en hög nivå. Hans spel får de mesta rubrikerna, men det var Packers försvar som avgjorde matchen när de i sista minuten stoppade Jaguars sista serie. Jaguars ser starkare ut än förra året och kommer ställa till mycket problem för motståndet i år.

3. Fler och fler spelare sällar sig till Colin Kaepernicks protester mot polisvåldet mot minoriteter i USA. I torsdags tog Denver Broncos LB Brandon Marshall ett knä. I går stodSeattle Seahawks enade i armkrok och Chiefs Marcus Peters höjde en knuten näve.

4. Tennessee Titans imponerade under försäsongen med sitt springspel, men stoppades på söndagen av Vikings försvar. De lyckades bara springa bollen 65 yards. Vikings såg inte heller alldeles övertygande ut och fick hjälp av en interception och två fumbles när de vann med 25-16.

5. Raiders tränare Jack Del Rio stod för veckans kyligaste beslut. Efter en touchdown med 43 sekunder kvar i matchen mot Saints, kunde de sparkat ett extrapoäng för att gå upp till 34-34. Istället gick Raiders för två poäng, lyckades och vann matchen med 35-34. I efterhand var det ett kyligt och vågat beslut av Del Rio, men hade de misslyckats hade nog narrativet varit annorlunda.

6. San Diego Chargers WR Keenan Allen skadade sig i matchen mot rivalen Kansas City Chiefs. Han spelade första halvlek, då Chargers dominerade Chiefs och tog en bekväm ledning på 21-3 till halvtidsvilan. Utan Allen var det en helt annan match, Chargers anfall kunde knappt flytta bollen. Chiefs kom tillbaka och vann till slut matchen på övertid, mycket tack vare RB Spencer Ware som hade totalt 199 yards och en touchdown. En hemskt söndag för Chargers.

7. New England Patriots skrällde i Arizona mot en stjärnladdat Cardinals. QB Jimmy Garappolo fyllde med bravur skorna för den avstängde Tom Brady. Patriots var framförallt effektiva på third down, vilket förlängde deras serier och höll försvaret på sidlinjen. Detta klarade de trots skador på flera viktiga spelare, däribland lagets stjärna TE Rob Gronkowski. Du kan läsa mer om matchen här.

8. QB Dak Prescott såg bra ut för sitt Dallas Cowboys som ersättare för den skadade Tony Romo, men det räckte inte hela vägen mot rivalen New York Giants. Cowboys hade flera långa serier men lyckades inte kapitalisera fullt. Bara en serie slutade i en touchdown, efter en interception av CB Brandon Carr. De kommer inte vinna matcher med field goals, de måste hitta sätt att komma in i målområdet för touchdowns.

9. Seattle Seahawks fick det oväntat tufft mot Miami Dolphins i en rätt händelsefattig match. Båda försvaren täppte igen nästan hela matchen. Det såg ut som att Dolphins skulle vinna när de gjorde matchens första touchdown med dryga fyra minuter kvar. Men Seattle ville inte vara sämre och kunde svara med en egen, matchvinnande touchdown i sista minuten.

10. Det har än så länge varit en helt galen första vecka av säsongen. Fyra matcher har avgjorts med ett poäng och i hela tio matcher skiljde det inte mer än sju poäng. Två matcher till ska spelas i natt, då Pittsburgh gästar Washington och Rams åker till Santa Clara för att ta sig an 49ers. Vi hoppas på lika spännande dueller då!

Nyheter

To Top